Красу сучасної музики відкриють львів'яни

Красу сучасної музики відкриють львів'яни
У рамках фестивалю "Барви музики-2009" у четвер, 26 лютого, о 18.30 в салоні мистецтв обласного художнього музею відбудеться концерт сучасної української музики у виконанні дуету молодих, але досвідчених львівських музикантів
Піаністка Маріанна Гумецька народилася у Львові. Отримала диплом з відзнакою в Московської консерваторії та "артистичний диплом" Школи Глена Гульда в Королівській консерваторії Торонто. Піаністка - лауреат та дипломант багатьох міжнародних конкурсів, серед яких: юнацький конкурс ім. Чайковського та конкурс ім. Дягілєва в Москві, "Віртуози 2000 року" в Санкт-Петербурзі, конкурс ім. Дваріонаса у Вільнюсі та Calgary Honens Competition в Канаді. Маріанна Гумецька стала переможницею премії "Galaxie" (Канадська національна телерадіокомпанія), премії молодих артистів "Debut" в Монреалі та лауреатом стипендії ім. Марусі Яворської Оттавського Університету. Серед престижних залів світу, у яких вона грала: Великий зал Московської консерваторії, Steinway Hall та церква St. Martin-in-the-Field в Лондоні, Kasinosaal у Вісбадені, Зал Дж.Енеску в Бухаресті, Студія Глена Гульда в Торонто, Chapelle Historique в Монреалі, Український Інститут в Нью-Йорку та Чикаго.
Значне місце у творчому житті піаністки займає камерно-ансамблеве музикування. Творча співпраця єднає артистку зі струнними квартетами: Aviv, Tokai, Penderecki Quartet. Серед інших музичних партнерів Маріанни Гумецької: Рейчел Мерсер, Джефрі Солов, Саймон Страдтфільд, Томас Зандерлінг, Гарі Кулеша, Шона Ролстон, Лорі Фрідман, Джозеф Мачеролло, Міріям Концен.
Виконавському мистецтву артистки притаманна велика виразність висловлювання. "Справжня експресивна інтерпретаторка" - так перекладається заголовок рецензії на виступ Маріанни Гумецької, вміщеної в "Lauterbacher Anzeiger" (Німеччина). Її гру характеризує бездоганна техніка, барвистість звучання, жвавість та щирість у передачі почуттів. "Маріанна Гумецька вразила всіх своєю віртуозністю, глибиною та темпераментом виконання. Глядачі отримали від її мистецтва потужний заряд активної енергії" (газета "Панорама").
За словами критика з журналу "Музыкальная жизнь" виконання піаністкою фортепіанного Концерту Бетховена №3 "вразило не лише впевненим піанізмом, що виключав будь-які випадковості, але й глибиною філософського осмислення музики, стрункістю виконавської концепції й точності її втілення. У неї не було жодного звуку, не наповненого думкою, не зігрітою почуттям". 
Героїнею концерту у четвер стане також скрипачка Лідія Футорська. У 1988 році львів'янка розпочала навчання у так званій "школі талантів" - Львівській музичній школі ім. Крушельницької. Заняття у класі Марії Футорської та Георгія Павлія швидко увінчались першими творчими успіхами. З 1993 року Лідія Футорська виступає як солістка з камерними та симфонічними оркестрами. Після перших значних досягнень, серед яких участь у програмі "Classic-прем'єр" (1994, Київ), лауреатство фестивалю "Нові імена юних зірок України" (1996, Київ), вона стає стипендіатом Президента України. З 1994 року розпочинається безперервний ряд її успішних виступів на відомих всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях. З 1999 по 2004 роки Лідія Футорська навчається у Львівській державній музичній академії ім. Лисенка у класі професора Георгія Павлія. З 2004 по 2007 роки - асистент-стажист кафедри скрипки цієї ж Академії у класі народної артистки України, професора Лідії Шутко.
У 2007 році молода скрипачка розпочала стажування у Варшавській музичній академії ім. Шопена у відомого польського скрипаля Константи Анджея Кульки. Лідія Футорська - лауреат та дипломант багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, серед яких Міжнародний конкурс скрипалів ім. Я. Коціана (1994, Чехія), Міжнародний конкурс скрипалів ім. М. Стріхаржа (1994, Україна), Міжнародний конкурс ім. М. Лисенка (2002, Україна) та Міжнародний конкурс ім. А. Постаккіні (2003, Італія).

Запрошуємо прихильників класичної музики на концерти Форуму. Телефон для довідок: 690-025.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up