Хочете замалювати все навколо? Цьому можуть навчити вінницькі скетчери

Хочете замалювати все навколо? Цьому можуть навчити вінницькі скетчери
  • Спільнота людей, яким подобається малювати, періодично збирається в різних місцях міста.  Роблять замальовки – скетчі
  • На початку червня вони організували пікнік на березі Вишенського озера. А в неділю,  9 липня, вибралися в райн колишнього хімзаводу
  • Молоді журналісти 20minut.ua приєдналися до цих людей з незвичайним хобі і запитали, що цікавого в такому проведенні часу

В минулу неділю на території хімічного заводу відбулась доволі незвична зустріч доволі незвичних людей: скетчери вийшли на вулиці міста в пошуках натхнення та нових творчих ідей.

– Ми разом з нашою дружньою сім’єю скетчерів вирішили покинути межі зручних кафе і кав’ярень та прогулятися містом в пошуках нових надихаючих об’єктів. Сьогодні це архітектура хімічного заводу, вона дійсно вражаюча, – зазначила одна із засновниць Breakfast & Sketch у Вінниці – Людмила Шиляєва.

Малюємо хімзавод

Погода не підкачала, і взялися за справу. Схема у скетчерів  завжди проста: для початку зібрати якомога більше однодумців та друзів, а далі всією компанією вирушити на пошуки першої локації.

Відео дня
Один з арт-об'єктів хімічного заводу

 

А вже після цього приступати до головного – малювання. Точніше коротких замальовок, адже скетчінг – це мистецтво малювати невеличкі ескізи, які можуть стати основою для повноцінного художнього проекту. 

Малювати скетчі може хто завгодно, адже для цього не потрібно мати спеціальної творчої освіти або ж спеціальних навичок, достатньо лише бажання. Не дарма головний девіз скетчерів : «Малювати може кожен»
 

Перша зупинка скетчерів. Починаємо малювати

 

Місця, які стають обраними, для скетчерів можуть бути не зовсім  комфортними, тому напоготові завжди потрібно мати ковдру  чи газетку, аби зручно розміститись на якій-небудь полянці. Одяг має бути максимально зручним. 

Коли всі приготування закінчуються, приходить час діставати інструменти: олівці, фарби ,папір та скетч-бук – невеличкий блокнотик для подібних замальовок. Але якщо раптом у вас чогось не вистачає, то скетчери завжди готові поділитись. Головне – не соромитись.
 

Перша замальовка краєвидів хімічного заводу від Людмили Шиляєвої

 

– За три роки, що я малюю, у мене назбиралось більше 15 скетч-буків, і на досягнутому я не збираюсь зупинятись, – говорить Людмила.      

Отже ми на місці. Навколо розвалини будинків, які доведеться малювати. Можна також долучитись до розмов, дізнатись багато нового з світу мистецтва або ж новин міста.

Посиділи, замалювали, і знову в дорогу: так скетчери можуть обійти велику кількість локацій. 
– Бувало, що ми влаштовували скетч-марафон і ходили по місту цілий день. Такий формат прийшовся усім до смаку, тому ми плануємо його повторити, – планують організатори скет-зустрічей.
 

Скетч-марафон 2016

 

Навіщо вони це роблять

Цікаво дізнатись як все починалось і як взагалі прийшла ідея створити такий скетч-рух у Вінниці. Про це розповіла Людмила Шиляєва:

– Все починалось з наших дружніх сніданків у кав’ярнях, але ми не просто їли, а ще й малювали. Багато людей цікавились нашим невеличким захопленням і ми почали розширюватись. До нас приходили друзі та ще й приводили своїх знайомих, ми ставали все популярнішими, тому вирішили нарешті заснувати скетч-об’єднання у Вінниці та проводити регулярні зустрічі.

– Що ви найбільше любите малювати?

– Їжу! У нас навіть є правило: «спочатку малюємо, а потім з’їдаємо»

Одна із солодких замальовок

 

– Як часто ви проводите зустрічі?

– Стараємось щотижня, в основному на вихідних, коли всі можуть знайти трохи вільного часу.

– Що ще плануєте робити?

– Ми хочемо ще більше зустрічей, плануємо поїздки по містах України, виставки робіт наших скетчерів, благодійні проекти та роботу над розвитком нашого улюбленого міста.

Засновниці Breakfast & Sketch у Вінниці (зліва направо) : Анна, Наталя та Людмила

 

Як приєднатися до спільноти

Отож, якщо ви хочете навчитись малювати, познайомитись з цікавими особистостями, або просто спробувати в житті чогось новенького, тоді  шукайте Breakfast & Sketch в в соціальних мережах:

Facebook 
Instagram 

Там можна стежити за розкладом зустрічей.
 

Автор : Марина ВОЛОШИНА

Ця публікація створена в рамках стажування в редакції 20minut.ua учасників гуртка юних журналістів вінницького Палацу школярів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up