У фінансовій піраміді Heliх «прогоріли» щонайменше 12 вінничан (ВІДЕО)

У фінансовій піраміді Heliх «прогоріли» щонайменше 12 вінничан (ВІДЕО)
Керівник "Хелікс Кепітал Україна" Дмитро Нагута, щоб не сидіти за гратами під час слідства, сплатив 5 мільйонів гривень застави
  • Організатори компанії, діяльність якої зараз розслідують правоохоронці, обіцяли вкладникам нереальні дивіденди. 240% річних.
  • Серед людей, які повірили «Хелікс Кепітал Україна», мешканці різних регіонів, у тому числі вінничани.
  • Вони вкладали у піраміду різні суми – від 100 доларів до 50 тисяч умовних одиниць. 

Майже півтисячі людей за місяць написали заяви в поліцію про те, що їх ошукали в компанії «Хелікс». Звертатися до правоохоронці вкладники почали масово після арешту керівників компанії.

До затримання і обшуків - у поліції мали лишень кілька заяв від людей і довго документували діяльність структури, яка обіцяла величезні доходи за вкладами. Тим, хто вклав кошти у «Хелікс» до весни минулого року, як кажуть правоохоронці, виплати йшли, бо залучилися нові вкладники. Отримувати відсотки люди перестали в травні-червні. В компанії пояснювати це нібито технічними помилками.

У грудні минулого року трьох керівників «Хелікс Кепітал Україна» затримали в рамках кримінального провадження про шахрайство в особливо великих розмірах та легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом. Тоді ж в поліцію і посипалися заяви від вкладників, які не отримували обіцяних дивідендів.

Відео дня

В поліції Тернопільської області, де проводиться розслідування, говорять про 37 мільйонів збитків, заявлених потерпілими. І додають: ця сума вже перевалила за ті кошти, які змогли арештувати на рахунках компанії та її керівників. Арештованого майна приблизно на 25 мільйонів. Це 30 банківських рахунків, 12 машин загальною вартістю у понад 1 мільйон доларів, 7 елітних квартир в Тернополі та Києві, будинок в столиці та інші цінності.


 

Вкладниками компанії з ознаками фінансової піраміди були тисячі людей. Заявили про збитки лише деякі (приблизно кожний п’ятдесятий інвестор). Суми вкладів були різні – від 100 доларів до 50 тисяч умовних одиниць.

- Заяви від людей продовжують надходити. Не менше двох щодня, - кажуть в поліції Тернополя.

Питаємо у начальника Подільського управління кіберполіції Сергія Шестопалюка, чи були звернення щодо компанії «Хелікс» у його підрозділ від вкладників-вінничан?

- Із заявами та скаргами на цю компанію в наше управління зверталося 12 людей, - каже він й пояснює, що мешканці Вінниці та області могли заявити про себе і у інші поліцейські структури, звідки заяви передали за приналежністю – тернопільським слідчим.   

 - Це фінансова піраміда, і є потерпілі зі всіх регіонів, - продовжує Сергій Шестопалюк. - Але більшість навіть тих потенційних потерпілих, які на сьогоднішній день є, не хочуть себе афішувати в моментах, пов’язаних з кримінальним процесом. Вони не сподіваються вже повернути гроші. Їм краще, щоб інформація про їхні кошти не стала надбанням громадськості. Розголосу не хочуть. І взагалі до цієї особи ще є питання стосовно того, як вона взяла участь у фінансовій піраміді. Бо фінансова піраміда це що? Це коли під одним вкладником ще чотири, під чотирма - ще вісім і так далі. Як показує практика, 16-й ще підтягнув 32-х… Цьому 16-му, якщо він напише заяву про те, що є об’єктом шахрайства зі сторони фінансової піраміди, зададуть питання ті 32, що ним були притягнуті. Його кваліфікація в цій піраміді може перерости з розряду потерпілого у розряд підозрюваного.

Ось так пояснив керівник Подільського управління кіберполіції (охоплює Вінницьку, Тернопільську та Хмельницьку області), чому назвати кількість вінницьких вкладників у «Хелікс» не можливо.

А суми збитків, каже він, рахують слідчі тернопільської поліції. За їхніми даними, найбільше ошуканих – це все-таки тернополяни, кияни і мешканці Хмельницького. Саме в цих містах мешкали керівники компанії Дмитро Нагута, Роман Фелик і Богдан Воронцов, які наприкінці року були арештовані і уже вийшли на свободу, сплативши 8,5 мільйонів гривень застави.

За даними тернопільського сайту 20minut.ua, суд призначив 5 мільйонів застави Нагуті, 2,5 - Фелику і 1 мільйон гривень Воронцову. Усі ці суми сплачені. А розслідування провадженні по компанії «Хелікс» продовжується. 

  • Потерпілих просять звертатися у слідчий відділ управління Нацполіції Тернопольскої області по телефону: (0352) 27-12-79.
  • Адреса для письмових звернень: Тернопіль, вул. Валова, 11.
     



Читайте також:

Порахуй до десяти і не плати. Про схеми шахрайств, які не вмирають (ВІДЕО)

Новий вірус розійшовся по інтернет-магазинах. Як купувати он-лайн безпечно?

Як крадуть наші гроші: схеми популярних шахрайств

Великі афери в маленькому місті або Як нас дурять без кінця

Як користуватися інтернет-банкінгом, щоб шахраї не дістались до ваших грошей

Злочини хакерів у Вінниці. За якими схемами крадуть гроші через інтернет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрей

    А у нас Винницкая пирамида questra holdings, Прикольно?))))
  • Daily

    вы лучше напишете фамилии прогоревших наверняка есть интересные кадры
  • Oleksandr Stoliarov

    "Покуда есть на свете дураки, Обманом жить нам, стало быть, с руки" (с) фільм Буратіно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up