Судити зятя мера Могилева ніяк не почнуть. Заважає свинець в сідниці потерпілого

Судити зятя мера Могилева ніяк не почнуть. Заважає свинець в сідниці потерпілого
Сергій Шевчук на лаві підсудних. Зятя мера Могилів-Подільського судять за замах на убивство
  • За станом здоров’я відмовляється свідчити у суді могилівчанин Олександр Коломієць.
  • Він нібито досі лікує наслідки вогнепальних поранень у в стегно та сідницю, отримані майже рік тому.
  • На лаві підсудних в цій кримінальній історії – зять мера Могилів-Подільського Сергій Шевчук.
  • Його захищають чотири адвокати і дружина.  

Обвинувачений Сергій Шевчук з минулої осені сидить у слідчому ізоляторі й чекає, доки його кримінальну справу розгляне суд. У нього – чотири адвокати. І могилівські, і вінницькі. Підсудний ще не давав свідчень, але його дружина розповідала RIA/20minut.ua у ексклюзивному інтерв’ю, що Сергій має алібі, що на нього «вішають» злочин, щоб прибрати подалі від її батька – мера Могилева-Подільського.

Звинувачують зятя Петра Бровка у замаху на вбивство. Як сказано у обвинувальному акті, він 10 травня минулого року серед білого дня на вулиці райцентру вистріляв обойму з пістолета невідомого походження і влучив у мішень тричі. Мішенню був Олександр Коломієць, з яким Сергій Шевчук має конфлікт.

У матеріалах провадження, відкритого за заявою тещі потерпілого, немає інформації, відомої кожному в місті Могилів-Подільський. Що Сергія Шевчука називають «Шефом» та «правою рукою» мера. Називають за прізвиськом містяни і його опонента - «Кабан». Про належність Олександра Коломійця до групи «Серебристих хуторян» уже розказав суду підсудний. Потерпілий відмахнувся від цього, як від наклепу.

Відео дня

Заперечувати усе категорично і активно котити бочку на другу сторону. Ось така особливість цього конфлікту, судове розбирання якого все ніяк не почнеться. Було два судові засідання, але головні фігуранти кримінальної історії з пострілами у зад досі не свідчили.

Уже на першому засіданні почалися махінації. Розповідати, як все було, відмовилися і підсудний, і потерпілий. Сергій Шевчук, сказав, що розкаже свою версію, але коли дали слово, скористався статтею 63 Конституції України (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе…). А от другий, Олександр Коломієць, просто став викручуватися, аби не починати розказувати, як усе було, першим. Принаймні, таке склав враження, коли заговорив про погане самопочуття.     

«Іх бін больной»

Перед цим стан здоров’я потерпілому не завадив оголосити цивільний позов. Олександр Коломієць сказав, що хоче за моральні збитки отримати півмільйона гривень і трохи більше 50 тисяч – за транспортування його у Вінницю та лікування тут. Але коли суддя запропонувала йому  почати свою розповідь - потерпілий став казати, що погано почувається. Просив перенести його допит на пізніше.

- Великі залишки свинцю в організмі, і вони прогресують, - пояснював тепер уже колишній представник потерпілого Іван Семенюк.

Замість нього надалі працюватиме інший адвокат. Родичі підсудного так і кажуть: Семенюк просто відмовився від роботи з людьми, які «мутять».

А головуюча суддя одразу дала зрозуміти, що затягувати процес не дасть. Вона пропонувала викликати швидку Олександру Коломійцю. Той швидкої не захотів. Мав на підтвердження того, що хворіє довідку з лікарні, в якій написано, що він вранці здав кров на аналізи… Після обговорення проблеми сторони вирішили лікарів не кликати, але засідання все ж перенесли.

Захист Сергій Шевчука потім пояснив, що потерпілий сподівався виступати після підсудного. Але хід зі статтею 63-ю поламав їм заплановане.

Перепросили свідків

Наступне засідання почалося з того, що головуюча суддя уже знала: сьогодні теж «кіна» не буде. Потерпілий не приїхав узагалі. Суд отримав довідку, що він у лікарні, і клопотання від нового представника з проханням дати час на вивчення матеріалів. За сукупністю цих обставин перенесли слухання знов. Паралельно – написали запит в могилів-подільську лікарню про те, як довго лікуватимуть Коломійця.

А тоді суд планував цілий день слухати свідків. Перед кількома людьми, які прибули за повістками, вибачилася суддя Курбатова за дарма витрачений час і кошти на приїзд до Вінниці. Вона розказала, як зв’язувалася з учасниками процесу, щоб забезпечити явку, а потім підсумувала:

- Суд переймався, щоб засідання відбулося, але за сукупністю обставин - переносимо. У справі треба рухатися. Якщо потерпілий не хоче, чи не може свідчити, то тоді розглянемо питання про зміну порядку дослідження доказів.

А до того…

Напередодні цього засідання, яке відбулося минулої п’ятниці, 17 березня, цікаві події відбулися у Могилів-Подільському.

Дружина Сергія Шевчука «застукала» потерпілого і його родичів в кабінеті головного лікаря міської лікарні. Каже, випадково пересіклася з ними, коли домовлялася зі спеціалістами про обстеження чоловіка в СІЗО. В лікарні Христина Шевчук зняла відео виклала запис у Фейсбуку.

«Ось так створюють тиск на головного лікаря міста Могилева-Подільського, щоб Коломійця без усяких підстав поклали на стаціонар в лікарню за день до судового засідання, – написала дружина «Шефа». - Він не з’явиться на суд, і справу перенесуть. Таким чином він хоче тримати мого чоловіка під вартою довгий час. Коли їх несподівано спіймали і почали знімати, Тетяна Глущак (теща потерпілого – авт.) накинулася на мене! Результат - гематома правої кінцівки...»

Журналісту в суді Христина Шевчук показала подряпану долоню. Сказала, що ці сліди їй залишила теща «Кабана». Натомість Тетяна Глущак говорить, що вона тільки затулила рукою телефон, аби її не знімали. Вона тоді викликала поліцію у кабінет головного лікаря. Підстава: напад Христини Шевчук.

Як все було – дивіться на відео:

 

Чому скандалили і знімали у лікарні

Тетяна Глущак розказала, що її зять лежав у лікарні з понеділка, 13 березня. Був в травматичному відділенні. Звідти його виписали, і вони намагалися перевестися у терапію. З таки проханням і прийшли до головного лікаря.  

На відео бачимо, що головний лікар візитерам порадив взяти направлення у сімейного лікаря. Мовляв, буде направлення, покладуть у стаціонар.    

- Якщо ви хочете якісь свої речі, я – поза ними, - сказав він.

Що її зять страждає від підвищеного тиску та удвічі більшого від норми умісту свинцю в організмі, говорить Тетяна Глущак, і посилається на результати аналізу приватної клініки. За її словами, знайти токсиколога ні в Могилеві, ні у Вінниці вони не змогли, тому планують їхати на обстеження у столицю.

- Нам крапельниць поназначали купу, трошки підлікували, думаю, 23 березня вже будемо на суді, - каже по телефону теща Олександра Коломійця. - Я знімки із рештками кулі, яку не змогли дістати, вожу із собою. Лишу в історії хвороби, а вони потім руками розведуть: «ми не знаємо, де поділись». Ми вже настільки боїмося, що постійно дивимося, якщо вони десь ідуть, щоб під руками телефон був.

- Який свинець? Йому усі осколки витягли одразу під час операції, - сказала журналісту адвокатка Сергія Шевчука.

І його дружина упевнено заявила: потерпілий тільки прикидається хворим, бо його регулярно бачать в Могилеві у ресторанах.  

- Взагалі я не підтримую такі дії, як знімати відео і викладати, але вже надоїло, - каже Христина про свою зйомку в лікарні. - Якщо Коломієць правий, то чому він уникає суду? Нехай прийде і доведе свою правоту, а не ховається по лікарнях!
 

Читайте також:

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)

Дочка мера Могилева-Подільського «здала» місцевих авторитетів (ВІДЕО)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петр Бровко

    когда продолжение?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up