У Гнівані відремонтують чотири дитячі садочки. Виділили майже мільйон євро

У Гнівані відремонтують чотири дитячі садочки. Виділили майже мільйон євро

Великі гроші йдуть з Євросоюзу у містечко Гнівань Вінницької області. Читайте деталі проекту вартістю понад 970 тисяч євро.

На Вінниччині реалізується проект, який  фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми  «Угода  мерів  –  Демонстраційні  проекти»  та Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

За словами мера Гнівані Володимира Кулешова, загальний бюджет проекту складає 970 тисяч 913 євро, з яких фінансування ЄС – 757 тисяч 312 євро, інше – кошти Гніванської міської ради.

— Протягом 2018-2021 років планується здійснити  комплексну енергомодернізацію  чотирьох дитячих садочків у місті Гнівань, — зазначає Володимир Кулешов.

Відео дня

До речі, у ІІ конкурсі енергоефективних проектів брали участь понад 100 учасників. Та лише 14 проектів отримали кошти Єросоюзу на реалізацію : в т. ч. 6 проектів з України.  Найменше місто яке отримало фінансування від ЄС – Гнівань.

Над планом сталого енергетичного розвитку гніванська громада працювала 1 рік 9 місяців.

Читайте також: Завод стояв вісім місяців. У Гнівані відновили стратегічне виробництво

Про те як проходила підготовка до написання проекту задля співпраці з Євросоюзом, про участь у конкурсі та допомогу організацій – партнерів у підготовці  необхідної документації розповіла у своїй презентації керівниця виконкому Гніванської міської ради Оксана Поштар.

Після того як Європейська комісія затвердила гніванський план сталого енергетичного розвитку, громада за підтримки «Єврорегіону «Дністер» подала проект «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

—  Було обрані 4-х муніципальних дитсадків. Це об’єкти, які споживають найбільше енергії, — уточнила Оксана Поштар.

Попередньо у аплікаційній формі проекту зазначили дошкільні навчальні заклади №1, №3, №4 та №5.

Читайте також: Капремонт Гніванського шосе: розширюють дорогу та продовжують тролейбусну лінію

Однак, як пояснює представник ГО Єврорегіон «Дністер» Андрій Кавунець, одним із головних пріоритетів проекту є відповідність модернізації будівель європейським стандартам будівництва та безпеки.

—   Тому остаточне визначення того, які заклади освіти будуть термомодернізовані у рамках проекту, відбудеться відповідно до рішення Представництва ЄС в Україні на основі матеріалів технічного обстеження будівель, — зазначає Кавунець.

Довідка: в рамках термомодернізації закладів освіти підрядники виконують наступні роботи — термоізоляція стін, цоколю, перекриттів підвалів, ремонт елементів конструкції дахів із ізоляцією перекриттів, заміна вікон і дверей,  монтаж  системи  рекуперації повітря, реконструкція системи опалення з встановленням терморегуляторів, реконструкція індивідуальних котелень із встановленням приладів погодного регулювання подачі теплопостачання та лічильників тепла, утеплення магістральних тепломереж, модернізація системи внутрішнього освітлення, тощо.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • украинка

    90-ті повертаються у Гінвань
  • украинка

    чого мовчите?
  • украинка

    бухає?
  • украинка

    покриває?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up