​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №36

​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №36

Як пропонують змінити правила розмитнення і чи будуть переносити санкції для «євроблях», сім краш-тестів найновіших моделей, десятка найпопулярніших електромобілів та ринок нових авто починає одужувати.

Штрафи для «євроблях» відтермінують, але не на 3 місяці

Є значна ймовірність (відповідний законопроект позначений Президентом як невідкладний), що питання з додатковим строком «нештрафування» буде вирішене вже цього тижня. Черговою кінцевою датою для нерозмитнених машин стане 20 листопада 2019 року. А до цього дня нардепи повинні владнати питання з розмитненням так, щоб більше не виникало жодних протестних рухів.

Щоправда, в експертів апарату ВР виникли деякі питання щодо законопроекту, яким штрафи вкотре пропонують «посунути». Перше, що зацікавило їх – чи справді чинні норми розмитнення працюють настільки неефективно, що не дають змоги оформлювати автомобілі. Друге – чому, як сказано у висновку, не виконуються чинні норми: з об’єктивних причин, чи це зумисне ігнорування правил. Також у ГНЕУ зауважили, що відтермінування санкцій може провокувати повторення ситуації з вимогами перенести штрафи знову і знову.

Відео дня

Читати більше…

 

Топ-10 електрокарів. Що купували в нас у 2019 році?

Від початку цього року першу реєстрацію було проведено для 4791 електромобіля, що в 1,5 раза більше, ніж за такий же період минулого року. І це при тому, що тоді розмитнення електрокарів було навіть трішки дешевше. В основі цього сегменту ринку «електрички» з пробігом (їх 91%), а незмінним лідером досі залишається Nissan Leaf. Також до першої трійки потрапили Tesla Model S та BMW i3. Інші ж представники десятки будуть доступні, якщо натиснете «читати більше».

Читати більше…

 

Вимоги «Євро» для «пригнаного» транспорту пропонують скасувати

Перший законопроект, що стосується питання «розмитнення», зареєстровано у Верховній Раді дев’ятого скликання. У документі запропоновано звільнити всі типи вживаних транспортних засобів (не лише легковики, а й вантажівки, автобуси) від вимоги надати сертифікат відповідності еконормам не нижче «Євро-2». А для нових ТЗ пропонується перенести введення «Євро-6» на 2025 рік, щоб з нового року машини в автосалонах не подорожчали.

Читати більше…

 

Ринок нових авто України встановив рекорд! Що купували в серпні?

Зростання обсягів продажів нових автомобілів один із факторів, який свідчить про оздоровлення економіки країни в цілому. Темпи, звісно, далекі від бажаних, проте маємо факт: нових легковиків продалось на 12,5% більше, аніж протягом серпня минулого року. Всього ж автосалони покинули 8300 автівок: це не те щоб дуже багато, однак є найкращим результатом за останні 19 місяців.

Найбільше легковиків в Україні вдалось продати дилерам Renault, Toyota й KIA. На четвертому та п’ятому місці – Skoda та Nissan відповідно. Якщо ж говорити про окремо взяту модель, а не про бренди в цілому, то бестселером у серпні вкотре став KIA Sportage: таких кросоверів було реалізовано 711 штук.

Читати більше…

 

Сім новинок – вщент! Як пройшли останні краш-тести EuroNCAP?

Тести на безпеку автомобілів, напевно, єдине явище, в якому машини розбивають, і на це справді цікаво подивитися. Адже експертні висновки допомагають виробникам покращувати свої продукти, а покупцям обирати серед них найбільш безпечні. Цього разу виключно з науковою метою розбили 7 нових автомобілів, серед яких електрокар EQC від Mercedes-Benz, свіженька Skoda Kamiq, родстер BMW Z4, компактна Audi A1, також не пошкодували MB CLA, Ford Focus, та єдиного «корейця» SsangYong Korando.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up