Залізничну станцію у Вінниці модернізують під високошвидкісний рух потягів

Залізничну станцію у Вінниці модернізують під високошвидкісний рух потягів
Фото з архіву 20minut.ua
  • У міністерстві інфраструктури анонсували початок проекту високошвидкісного залізничного сполучення в Україні.
  • На початковому етапі поїзди їздитимуть зі швидкістю 250 кілометрів на годину, пізніше — 350 км/год. Але не всі поїзди і не в усіх містах.

Про старт проекту розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій. За його словами, втілювати проект почнуть з будівництва залізничних ліній зі швидкісного руху поїздів до 250 км/год і сучасної інфраструктури для обслуговування «ІнтерСіті» та потягів, які перевозять контейнери у напрямку Євросоюзу, йдеться на «Урядовому порталі».

«Європа визначила 2021-й рік роком залізниць. І ми також в тренді — вперше за 30 років чотири мільярди гривень з держбюджету підуть на те, що відчує кожен пасажир — 100 нових вагонів та електрифікацію. А головне — даємо старт проекту високошвидкісного залізничного сполучення. Нам потрібні швидкості 21 століття та інтеграція із залізницями країн ЄС, прискорення доставки вантажів та контейнерів», — говорив міністр.

На своєму Телеграм-каналі Владислав Криклій повідомив, що до 2030 року для українців стануть звичними подорожі залізницею зі швидкістю 350 кілометрів на годину. 

Відео дня

«Загальна довжина колій, яку планується побудувати для високошвидкісного залізничного руху на території України, — близько двох тисяч кілометрів. Це десята частина довжини головних колій, які існують зараз в країні», — пише Криклій

Для реалізації майбутнього проекту були обрані наступні напрямки: Київ-Львів-держкордон, Київ-Одеса, Київ-Харків, Київ-Дніпро-Запоріжжя. 

Будуть модернізовані під високошвидкісний рух станції Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Хмельницького, Тернополя та Білої церкви.
 

Читайте також:

«AstraZeneca не відповідає за ефективність вакцини». Вінницькі медики про особливості щеплення

Чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів? Відповіді на важливі питання про COVID-щеплення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • AK

    Краще б з засцяними вагонами жмеринської електрички зайнялись. Колись довелось їхати бо квитків інших не було. Враження на декілька тижнів залишилось.
  • Вождь Араваков

    Які такі високошвидкісні потяги? Гіпєрлуп ми вже чули. Ви хочаб електричкі закупіть нові, а не ті 40річні вєтєрани. Порівняти пасажирські перевезення України з аналогічними в Росії чи Польщі - то це небо і земля.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up