Паска залишається свіжою місяць (НОВИНИ КОМПАНІЙ)

Паска залишається свіжою місяць (НОВИНИ КОМПАНІЙ)
«Головний секрет вдалої, пухкої і смачної паски — добре вимішане тісто», — розкриває кулінарні таємниці вінничанка Валентина Фертюк.

А ще — якісне борошно, домашні яйця та багато жирів.

— Діти визнають лише мою паску, — розповідає господиня вдома за чашкою кави. — Я печу її за бабусиним рецептом, який знайшла у маминому записнику. Якось так склалося, що мама не випікала пасок, хоч і мала рецепт. А я дуже люблю готувати, тому одразу взялася за справу. Тим більше, що бабусині паски я пам’ятаю з дитинства. Вони були високі, пухкі, дуже смачні і довго не черствіли. Бабуся пекла їх у печі, і аромат стояв на всю хату.

Минулого четверга Валентина Володимирівна уже спекла одну партію пасок для своїх друзів із Риги.

Відео дня
style="text-align: justify;"> — Вперше вони скуштували мою паску років два тому. Вона їм так сподобалася, що цього року вони попросили мене спекти спеціально для них,  — посміхається господиня. — Якраз гостювали у Вінниці, у друзів. Пообіцяли, що не їстимуть до Великодня. Але я не переживаю, бо знаю, що мої паски не черствіють.

Валентина Володимирівна виходить до кімнати і повертається із червоним записником. Показує бабусин рецепт, записаний на жовтих сторінках уже вицвілою від часу пастою.

— Для паски беру півлітра молока, 50 грамів пресованих дріжджів, 15 штук яєць, півкілограма цукру, 200 грамів масла, 100 грамів маргарину, 2 столові ложки олії, дрібку солі та близько 2-х кілограмів борошна, — перелічує. — Дріжджі потрібно розвести у підігрітому молоці і залишити, щоб підійшли. Усі яйця розділяю. У жовтки додаю 100–200 грамів цукру і збиваю до густої пишної маси. Потім просіваю борошно, додаю дрібку солі та виливаю у нього дріжджі, вимішую. Додаю збиті жовтки та розтоплене масло з маргарином, знову добре вимішую. Потім ідуть збиті із цукром білки, знов вимішую. Після цього ставлю, щоб сходило. На кухні має бути тепло, тому я зранку вмикаю і відкриваю духовку.

Тісто має підійти двічі. Кожного разу господиня вимішує його руками майже годину. Поки тісто підходить, Валентина Володимирівна готує форми: прогріває їх на плиті та змащує олією або маслом, посипає манною крупою, щоб паски не підгоріли.

— Ще багато залежить від борошна, — зауважує господиня. — За роки практики, уже на дотик відчуваю якісне. Воно має бути білим, без грудочок. У тісті — легким, повітряним, приємним на дотик. Уже кілька років беру наше, вінницьке, «Зерносвіт». Ще ніколи мене не підводило, завжди якісне: біле, добре замішується, тісто гарно сходить. Коли печу паски, форми заповнюю тістом на третину. Як тільки воно підійшло до країв, паски можна саджати у духовку. Спочатку кладу їх у дуже гарячу, а через 5–10 хвилин збиваю температуру удвічі. Випікаю приблизно 40 хвилин. Готовність визначаю дерев’яною шпажкою — проколюю нею паску аж до дна. Якщо вона залишається сухою — паска готова. Зверху змащую глазур’ю. Готую її із 5 білків та двох пакетиків цукрової пудри по 200 грамів. Збиваю до густої маси і заливаю паску. Усім бажаю гарних великодніх свят та смачної паски!

Компанія "Зерносвіт" є лауреатом Всекраїнського конкурсу якості продукції "100 кращих товарів України" у номінації "Продовольчі товари" по продукту "Борошно пшеничне вищого сорту", Київ - 2013р.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up