Пожежа у Вінниці на Старому Місті забрала у людей житло

Пожежа у Вінниці на Старому Місті забрала у людей житло
Від пожежі, що сталася 14 березня на вулиці Колгоспній, постраждали шість родин. В одному будинку залишилися лише стіни. 25 осіб - дорослих та дітей - не мають де жити та не знають, що робити далі.

Втративши у пожежі на Старому Місті житло та майже все майно, люди шукають прихистку в друзів та знайомих. І просять небайдужих вінничан допомогти.

Вціліли ікони та посуд
Ніна Степневська, власниця будинку, що найбільше постраждав від вогню, ночує у сусідки. А ранок у Ніни починається із прибирання свого згорілого помешкання. Глину та горілі речі їй допомагають викидати друзі та знайомі, які знайшли час прийти і допомогти.

- Ось те, що вціліло після пожежі, - показує чорне від сажі майно Ніна Степневська. – Каструлі, сковорідки, ложки, ікони. Диван та трішки речей з комоду. Але воно усе мокре. Не знаю, що з ним далі робити.
З будинку Степневських родичі та друзі вивозять сміття, аби з часом відновити помешкання. У ньому вціліли лише стіни, даху немає зовсім.

Господарі гасили водою з відер
Поруч будинок, куди перекинувся вогонь, належить родині Мазуренків. Олександр приїхав додому з роботи, коли йому подзвонила мати. Жінка була вдома і сама носила відрами воду, щоб встигнути врятувати свій дім.

Відео дня
>
Купа глини серед подвір’я – це те, що колись було стелею
- У мене мама хвора з грижами. Бачу, бере відра, аби бігти і заливати вогонь. Я відразу до неї кинувся, щоб заспокоїти – їй важкого піднімати не можна, - розповідає Олександр. – Сестра моя зараз на сьомому місяці вагітності. На горищі для дитини лежали речі – ліжечко, ванночка, коляска. Все згоріло.


Олександр Мазуренко (24) переживає за погодні умови – мокра і без того будівля може постраждати від дощу
- Важко говорити про збиток, - додає Олександр. - Згадуєш – там те було, там – те. Половину речей вже викинули. Другу половину, що намокла – просто не знаємо, куди подіти.

Добре, що усі живі
Ще одна родина - Демченки - ремонтували перший поверх свого будинку. Всі речі залишили на другому, він і згорів разом із нажитим майном.


- Дуже важко це пережити, – каже Олександр Мазуренко. - Приходять знайомі, друзі, одногрупники – зараз повністю розбираємо дах. Те, що залишилося від коробки, рятуємо. Стеля з глини – її водою залили, вона обвалюється. А погода зараз така, що нічого не сохне. Та головне, що усі живі та здорові.
В одній із частин будинку мешкав одинокий пенсіонер - інвалід першої групи. Родичі забрали його до себе.
Причини пожежі досі встановлюються дослідно-випробувальною лабораторією.

Вінничани, допоможіть погорільцям
Від пожежі постраждало шість родин: Степневські – шестеро людей, Демченки – шестеро людей, Цісар - інвалід 1-ї групи, Воценки - двоє людей, Мазуренки – шестеро людей та Мінови – четверо людей. Усі, хто може надати хоч якусь матеріальну допомогу постраждалим, можуть перерахувати кошти на спільний рахунок на ім’я Демченка Максима Васильовича.
- Ми будемо дуже вдячні навіть за найменшу допомогу, - каже Олександр Мазуренко. – Адже вогонь за три години зруйнував усе наше життя, знищивши майно, нажите за багато років.
Банк - Філія АТ «Укрексімбанк»
код 3052517979
МФО 302429
Розрахунковий рахунок 2620 60002 17151.

Читайте також:
Пожежа у Вінниці залишила без даху три родини

Дивіться фото та відео також тут:
Пожежа у Вінниці: постраждали три родини
У Вінниці на Старому місті згорів будинок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    пускай пожарники помогут. Какого они так долго ехали? если б раньше, потери были бы не такие большие.

    Anonymous reply Anonymous

    Причем тут пожарники нуб(ка).
  • Anonymous

    При строительстве домов необходимо соблюдать предусмотренные ГОСТы, ТУ и прочие правила застройки, а не лепить хатынку одну до одной как на Старом городе, Корее, Хуторах и т.д. Тогда и ущерб от пожаров будет меньше.
  • Anonymous

    А в горисполком обращались? Может какую- то помощь винничанам пострадавшим окажут. Есть же фонды на непредвиденные ситуации.
  • Anonymous

    Давайте лучше на памятники скинемся (Сарказм - для тех, кто не понял)

    Anonymous reply Anonymous

    не уместен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up