Пожежа у санаторії Хмільника пов'язана з помстою?

Пожежа у санаторії Хмільника пов'язана з помстою?
- Пожежники спрацювали непрофесійно, - каже відпочиваючий, який зняв на мобільний перші хвилини їх роботи. На відео пожежник не «відрізає» полум’я від лікувального корпусу, а спрямовує струмінь з протилежного боку, йде слідом за вогнем

Одна людина загинула, десятеро доставлені в лікарню, через отруєння димом внаслідок пожежі, що виникла у лікувальному корпусі №3 санаторію "Поділля" у Хмільнику.

Задимівся пластик
- Загоряння зафіксували після 23.00, 7 лютого, - каже працівник прес-служби обласного управління рятувальників Віталій Семенюк. - Учора, 8 лютого, о 9.00 дим ще йшов із сьомого поверху. Жоден із рятувальних підрозділів тоді ще не залишив місце події. 
Гасіння пожежі ускладнювала погана видимість. Велику задимленість спричинив пластик, яким обшиті стіни в коридорах будівлі. 


- Відпочивальники, а їх було приблизно 150, рятувалися переважно через вікна. Один із чоловіків вистрибнув із четвертого поверху. Його доставили в лікарню з важкими травмами. Дехто спускався на простирадлах. Чоловіка, в якого стався серцевий напад, виніс з вогню начальник караулу Хмільницької пожежної частини Камбаров, - говорить Віталій Семенюк. - Пожежник на руках тримав хворого, спускаючись із четвертого поверху по пожежній драбині. У такий спосіб навіть одному важко рухатися. Звичайно, ризикував і своїм життям, і життям людини, яку врятував. 

Відео дня
>
Вогонь забрав життя однієї з відпочивальниць. Це жінка літнього віку, її особу ще не встановили. Евакуйованих відпочивальників розмістили в інших корпусах. 
Розповідають очевидці
Любов Корженевська, директор будинку культури з Дніпропетровської області:
- Крики «Пожежа!» почула крізь сон. У той день я тільки заселилася у свій одномісний №724. Зібрала на ранок речі для басейну і лягла відпочивати. Це все, що схопила разом із сумочкою з документами. По сходах спуститися не вдалося. Знизу біг хлопець, а за ним тягнувся шлейф диму. Ми підбігли в коридорі до вікна. Відчинити вдалося тільки одну половинку. Нас зняли пожежники по драбині.
Любов Петрівну доставили в лікарню з отруєнням чадним газом.

Андрій Павлюк, викладач духовної семінарії (Харків):

- Я був у номері на п’ятому поверсі. Вже відпочивав, коли почалася пожежа. Прокинувся від криків. Накинув куртку, тільки відчинив двері, як щось пекельне обдало обличчя й руки. Зачинився у кімнаті. Через вікно мене зняли пожежники. 
Як повідомили у лікарні, у священика опіки рук й обличчя.

 В’ячеслав Яциків, підприємець із Червонограду Львівської області:
- Увечері мені зателефонував знайомий. Дзвінок прийнято о 23.11. Дзвонив з кафе біля нашого корпусу. Сказав, що ми горимо, щоб швидко вибирався. Я встиг збігти по сходах. Я зняв на відео, як працювали пожежники з машини, яка першою прибула на виклик. На знімку добре видно, куди спрямував струмінь води пожежник. Замість того, щоб відрізати вогонь від житлового корпусу, він чомусь «йшов» слідом за полум’ям.
Москвичка каже, що увечері поверталася від знайомих із сусіднього корпусу. Зайти до своєї кімнати уже не змогла. А там залишилися документи, в тому числі паспорт. 

- Ось в чому мене бачите, це все, що маю на даний момент. Ми всі чекаємо, коли повідомлять, чиї речі згоріли, а чиї залишилися, - каже росіянка.

У схожій ситуації опинився і відпочиваючий на ім’я Володимир. Він приїхав з Краснодара. 
- Тут така була паніка, що не передати, - каже чоловік. – Світло одразу вирубилося. Люди блимали мобілками. Хто міг, спускався на простирадлах. Один чоловік вистрибнув з четвертого поверху.
Сказав, що з Молдови
- Перших потерпілих в лікарню доставили о 12.20 ночі, - каже заступник головного лікаря Хмільницької районної лікарні Михайло Поліщук. – Серед них був важко травмований 48-річний чоловік. Він ще встиг сказати, що приїхав з Молдови. Попросив попередити рідних. Після цього втратив свідомість. Він у дуже важкому стані. У потерпілого перелом хребта, підозра на перелом таза, черепно-мозкова травма, пошкоджені внутрішні органи. Це результат падіння з четвертого поверху. Його вже прооперували. Зупинили внутрішню кровотечу. Біля нього чергують родичі, які приїхали з Молдови.
Протягом ночі, за словами Михайла Поліщука, доставили одинадцять потерпілих з санаторія «Поділля» - четверо з травмами різного ступеня, решта з отруєнням чадним газом. Одного з потерпілих, лікаря з Одеси, вже виписали і він поїхав додому.
Колишній директор санаторію, який у свій час будував приміщення, не розуміє, чому не скористалися протипожежними засобами, які є на кожному поверсі. Каже, там встановлені гідранти з водою. Тим часом дехто з потерпілих перервав лікування і вирішив повернутися додому.  


 
Народна версія
У Хмільнику люди пожежу пов'язують із помстою. Мовляв, у курортному містечку міліцією розвішані оголошення про спалений труп чоловіка, якого виявили 24 грудня 2010 року. Він досі невідомий. Його знайшли неподалік від дороги, яку називають "Сталінська траса". Від санаторія це - 3-4 км. На думку експертів, чоловіку приблизно - 30-45 років, зріст - 175-185 см, вага - 100-120 кг. Місяців чотири тому потерпілому була зроблена операція на лівій нозі - металоостеосинтез. Наскільки відомо, кістку стегна ближче до колінного суглоба з'єднувала платинова скоба. Не виключено, що це був відпочиваючий, який у Хмільнику оздоровлювався. Хто він, і хто його палив? Невідомо. 
Але це й викликає ще одну версію щодо пожежі у санаторії. Бо знову вогонь... 

Читайте також: 

У Хмільнику згорів санаторій: люди стрибали з вікон 

На Вінниччині горів санаторій

Ще одна людина померла після пожежі в санаторії Хмільника

Медалі від президента отримали вінницькі рятувальники

Постраждалим від пожежі у Хмільнику відшкодували збитки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    Блин такой класний санаторий
  • Anonymous

    Я працюю в тому санаторії,і я бачив як все швидко загорілося.Той хто не був в тому пеклі,ніколи незрозуміє наскільки це страшно...Я щасливий,що залишився живий.
  • Anonymous

    ФАХуВЕЦ только что по радио сказали УМЕР мужик о кототром ты базарил что у него мол царапина Вот какой ты в...фахувец Тот что с четвертого этажа сиганул
  • Anonymous

    автору - город во львовской области Червоноград
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up