Постраждалим від пожежі у Хмільнику відшкодували збитки

Постраждалим від пожежі у Хмільнику відшкодували збитки
Більше ста тисяч гривень виплатили потерпілим під час пожежі в санаторії “Поділля” у Хмільнику. Щоправда, дехто так і не став писати заяви на відшкодування збитків. А дехто при цьому навіть вирішив “нагріти” руки на чужій біді...

У фермера з нашої області Миколи, який жив у номері 733, згоріли всі речі. Розплавився навіть ключ від автомобіля. Чоловік у той же день повернувся додому. Не взяв жодної гривні компенсації. Натомість одна імпозантна панянка наполягала, щоб їй повернули гроші за... пропахлі димом парфуми. Мовляв, вони коштують сто доларів. Загалом по допомогу звернулося 114 потерпілих.
За попередньою версією, причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки. Його спричинило недотримання протипожежних правил. У зв'язку з цим затримано інженера з техніки безпеки та завідувача будинку культури санаторію "Поділля". Під час розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом пожежі, фахівці знайшли пошкоджену проводку й теплонагрівач відкритого типу. Загальну суму збитків ще не встановлено, зате вже відомо, скільки вигоріло приміщень.

Згорів паспорт
Крім двоповерхової будівлі клубу із зимовим садом і танцювальним майданчиком, вогнем знищені коридори на всіх семи поверхах і 25 номерів спального корпусу №3. У дев'яти відпочивальників згоріли всі або майже всі речі. В одного – документи.
- Людина, у якої згоріли документи, громадянин нашої держави, - каже заступник головного лікаря санаторію Леонід Марчук. – У міліції їй видали довідку про втрату паспорта під час пожежі. На підставі цього документи поновлять за місцем постійного проживання. На щастя, в іноземців з документами все в порядку.
Ярослав Яциків проживав у номері 729, це на сьомому поверсі. Чоловік каже, що кожен потерпілий після пожежі заходив до свого номера у супроводі працівника міліції.
- У моєму номері згоріли тільки вхідні двері, - каже пан Ярослав. – Тому я не писав заяви на відшкодування. А ось у сусіда з кімнати №733 повністю згоріли речі й одежа. Навіть ключ від автомобіля розплавився. Звати його Микола. Він фермер з Вінниччини. Наскільки мені відомо, він теж не просив нічого відшкодувати. У той же день поїхав із санаторію.
Зате співрозмовник був свідком розмови, коли одна імпозантна пані просила повернути їй гроші за... пропахлі димом парфуми. Кричала, що вони в неї дорогі, коштують сто доларів. Неприємно вразив ще один випадок.
- У середу вранці я звернув увагу, що в їдальні на столику при вході стоїть тарілка з кількома купюрами, - продовжує Ярослав Яциків. – Між собою люди говорили, що це збирають кошти для потерпілих.
Коли чоловік виходив з їдальні, двоє працівників персоналу, їх відрізняли білі халати, дискутували з молодою панянкою, яка переконувала їх, що у такий спосіб мала намір допомогти погорільцям. Їй не повірили. Кажуть, пані вирішила у такий спосіб підзаробити...

Санаторій знов працює
Першим після пожежі замовив путівку у санаторій “Поділля” житель Кривого Рога на Дніпропетровщині на прізвище Ткаченко. До речі, саме з цього міста у вогні загинула 74-річна жінка. Ще один чоловік помер від травм. Як ми вже повідомляли, рятуючись від вогню, він вистрибнув із четвертого поверху.
- Пан Ткаченко зателефонував на мій номер, детально розпитав про ситуацію і замовив путівку на 22 лютого, - розповів головний лікар оздоровниці Юрій Лещук.
За його словами, санаторій не припиняв роботу навіть на годину. У звичному режимі працює поліклініка, їдальня, ванне відділення. Відпочивальники, як і раніше, ходять у басейн, користуються послугами маніпуляційних кабінетів.

Відео дня
>Довідка
За інформацією головного лікаря санаторію “Поділля”, по 30 тисяч гривень виділено родичам двох загиблих людей; по 5 тисяч гривень отримали всі ті, хто опинився в лікарні. Загалом грошову допомогу надано 114 потерпілим – на придбання одягу, взуття, речей першої необхідності. Кошти у сумі 185 тисяч гривень виділила Вінницька облдержадміністрація.
У районній лікарні залишаються ще троє потерпілих.
- Це чоловік з переломом ребра, - каже заступник головного лікаря Михайло Поліщук. – І двоє людей з отруєнням продуктами горіння. З них медсестра санаторію, яка поступила у понеділок, 14 лютого.
Читайте також:
У Хмільнику згорів санаторій: люди стрибали з вікон
Пожежа у санаторії Хмільника пов'язана з помстою?
Ще одна людина померла після пожежі в санаторії Хмільника
Медалі від президента отримали вінницькі рятувальники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Держава виплатила кошти, тому що всі постраждалі не є місцеві а є ВІДПОЧИВАЮЧІ. Не турбуйтесь держава в накладі не буде, їй компенсують кошти і власник і страхова компанія. А взагалі то санаторій Не поганий, сам там був не один раз , правда жив в пятиповерхіці, на мою думку там жити зручніше.
  • Anonymous

    У нас все как всегда. Кто бы что не делал - все равно денег выделят с бюджета, т е - с наших с вами карманов. Почему компенсацию не дала страховая компания или хозяин санатория?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up