Вінницькі правозахисники закликають Європу фільтрувати чиновників на кордоні

Вінницькі правозахисники закликають Європу фільтрувати чиновників на кордоні
Не пускати до Європи українських чиновників та правоохоронців закликає комісара ЄС з питань розширення та сусідства Вінницька правозахисна група.

Щоправда, таке обмеження на думку авторів звернення має стосуватися лише тих, хто причетний до переслідувань правозахисників, утискувачів вільної преси та свободи вираження поглядів, втягнутих у переслідування біженців та шукачів притулку в Україні.

 - Ми високо цінуємо постійну увагу Європейського Союзу  стосовно дотримання Україною своїх зобов‘язань щодо прав людини та свободи ЗМІ, говориться у зверненні. - Проте, нажаль, Вінницька Правозахисна Група змушена відзначити повну відсутність системних покращень в цій сфері за період, на протязі якого нова влада керує державою...
На думку правозахисників, „влада виявилася неготовою до встановлення ефективного діалогу з громадянським суспільством в Україні, критика дій і, навіть, злочинів представників нової влади сприймається вороже та викликає тиск і репресії.”

Нагадав євросоюзівцям координатор Вінницької правозахисної групи  Дмитро Гройсман і про відсутність результату у справі розслідування вбивства журналістів Георгія Гонгадзе та Василя Климентієва, блокування мовлення неугодних владі телевізійних каналів, а саме „5-го каналу” і „TVi”.

Відео дня
>- Різко посилилися переслідування людей, які користуються своїм правом на свободу мирних зібрань, - наголошують вінницькі правозахисники. - Вперше в історії України влада використовує ганебні методи каральної психіатрії для боротьби з громадськими активістами та правозахисниками.

Перераховуючи порушення прав людини з боку влади, Вінницька правозахисна група не забула і про обшуки вінницькою міліцією їхнього офісу 15 жовтня 2010 року.

Завершили своє звернення Вінницькі правозахисники закликавши європейців до конкретних дій:

„...Враховуючи різке погіршення ситуації з правами людини в Україні, зважаючи на нещодавні заяви «Міжнародної Амністії», заяви та доповідь «Human Rights Watch», ми просимо Євросоюз та Раду Європи підготувати спільну доповідь про стан дотримання прав людини в Україні, скласти та оприлюднити список чиновників та співробітників правоохоронних органів, причетних до порушень прав людини, утисків правозахисників, журналістів і громадських активістів, переслідування біженців та шукачів притулку. Ми просимо країни Євросоюзу, насамперед ті, що здійснюють спільну візову політику у рамках Шенгенської угоди – обмежити можливості по в‘їзду до Євросоюзу вказаної групи осіб, тим самим підтвердивши визнання принципів всезагальності, універсальності  і неподільності прав людини та відданості принципу міжнародній солідарності за їх дотримання.”
Читайте також:
Правозахисник з Вінниці Дмитро Гройсман розповість про ситуацію в Україні єврокомісару

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    "Винничанин" не тобі говорити про спонсорів. Відомо, що ти проплачений бот на сайтах, який спамить все антиукраїнською пропагандою. Видно твої спонсори з Діміними не дружать, тому ти його так не любиш.

    Anonymous reply Anonymous

    Как интересно :-) И кто же мои "спонсори", позвольте полюбопытствовать ?
  • Anonymous

    Дякуємо Гройсману за позицію!

    Anonymous reply Anonymous

    Уважаемая "татьяна", Вы не Гройсмана благодарите, а его спонсоров - это их "позицiя".

    Anonymous reply Anonymous

    винничанин, ну ты как всегда гонишь!
  • Anonymous

    Называя вещи своими именами, можно сказать, что Дмитро Гройсман, под диктовку своих хозяев, настаивает на вмешательстве во внутренние дела суверенного государства иностранные наднациональные органы.
  • Anonymous

    Европа делает вид, что не замечает хамской власти в Украине. Не осталось ничего, куда бы не залезли за столь короткий строк щупальци новой власти. Начиная с пенсионеров и заканчивая церковью эти чаушески наплевали в душу всем, лезут в карман ко вмем и думают, что всё для них пройдёт безнаказано. Еврропа, ты молчала, когда Сталин с бандой распинали Украину, ты молчала. Хоть теперь не молчи.

    Anonymous reply Anonymous

    Для "имя не указано - 10/01/2011 12:29" и всех подобных. Господа и панове, позвольте поинтересоваться, с какой такой радости решать внутренние проблемы Украины и украинцев должна вся Европа? А самим - слабо?

    Anonymous reply Anonymous

    В Западной Европе с "правами человека" дела обстоят ещё хуже. Обсудим ? Факты против демагогии, так сказать, или слабо ?

    Anonymous reply Anonymous

    Винничанин, где же Ваш имейл? Давайте,уже выходите из образа бота. Не сыте, ато мой сын, Давид, очень хочет с Вами познакомиться и Вам понравиться. Дмитрий Гройсман [email protected]

    Anonymous reply Anonymous

    Забыл спросить. Что такое "бот", Вы ведь не плавсредство имеете в виду ?

    Anonymous reply Anonymous

    Dmytro Groysman, Вы просите мой e-mail ? Пожалуйста : [email protected]. "Давид очень хочет познакомиться и понравиться" ? Вы меня извините, Дмитрий, но звучит это двусмысленно :-)

    Anonymous reply Anonymous

    А что обсуждать, всем изветсно что сын Гройсмана воровал видеокамеры наблюдения, не знаю только чем закончилось

    Anonymous reply Anonymous

    С Гройсманом-младшим и так всё ясно. А можно поговорить о соблюдении "прав человека" в Германии, например. Должен заметить, что украинской милиции да-а-алеко до немецких полицейских, без колебаний выбивающих водомётами глаза протестующим против сноса парка. Кстати, немецкие "правозащитники" как воды в рот набрали. Вот если бы гомосексуалистов или негров обидели, просто обозвали бы, вот тогда да, они бы взвились. А так, подумаешь, полиция коренному немцу глаз выбила, а второй повредила - бывает... Или как газом разгоняли демонстрацию, протестующую против ввоза радиоактивных отходов из Франции в ту же Германию. Ну, где "права человека" ?

    Anonymous reply Anonymous

    Діму Гройсмана посадять, на тому і закінчиться діяльність Вінницької правозахисної групи. Потрібно ділом займатись, а не патяканням. Зай Гройсман займеться краще вихованням свого сина!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні чекаю конверт з Могилева-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:11 У Вінниці майже 40 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 09:15 Сьогодні — Велика середа. Про суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up