Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ
  • Військовослужбовця Олександра Печевистого з Козятинської громади нагородили «Золотим Хрестом» за успішне виконання бойового завдання.

Воїна представили до нагороди у грудні 2023 року, проте отримати її вдалося лише нещодавно, адже наразі він перебуває на реабілітації після осколкового поранення в спину, яке отримав під час бойових дій.

Олександр приєднався до ЗСУ у червні 2023 року, пройшов навчання у Британії та брав участь у боях на Запорізькому напрямку та в Мар'їнці. Служить Олександр стрільцем-помічником гранатометника у Десантно-штурмових військах. 

До війни він працював залізничником та був активним футболістом. Він грав за вагонне депо, Козятинську дирекцію залізничних перевезень та київський «Локомотив».

Відео дня

— Вітаю Героя з отриманням почесної нагороди та бажаю якнайшвидшого одужання. Дякую за службу та вірність присязі, — зазначив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Ця історія — лише один із багатьох прикладів героїзму українських воїнів, які щодня ризикують своїм життям за нашу свободу. Ми повинні пам'ятати про їхній подвиг і робити все можливе, щоб допомогти їм у цій війні. Слава Україні! Героям слава!

Довідка

Нагрудним знаком «Золотий хрест» Головнокомандувача ЗСУ нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних сил України за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування та зразкову поведінку у повсякденній діяльності.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Нина Мишина

    Вітаю, і щиро дякую.
  • Наталія Кожухар

    Бережіть себе,дякую,що нас захищаєте
  • Наташа Бондар

    Вітаю з отриманням нагороди.Дякую за вашу мужність.Бажаю якнайшвидшого одужання.
  • Liubov

    Хай бог охороняє солдата

keyboard_arrow_up