Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці

Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці
  • Першого травня відзначається Міжнародний день праці.
  • Із цієї нагоди розповідаємо про 68-річну вінничанку Валентину Порицьку.
  • Вона вже понад півсторіччя працює на одному місці. 

Жінка 53 роки робить на вінницькому підприємстві незрячих і є людиною з інвалідністю по зору першої групи.

— Іншої роботи я ніколи не мала. Закінчила спецшколу-інтернат для слабозорих дітей. Прийшла на підприємство Українського товариства сліпих ще у 16 років. Робила корки для пляшок, а зараз намотую котушки. Працюватиму, поки дозволятиме стан здоров'я, — розповідає Валентина Порицька.    

Жінка каже, що їй подобається і сама праця, і доброзичливий колектив на підприємстві. Коли потрібна допомога, сприяють зрячі колеги по роботі — майстри, комірник тощо.

Відео дня

— Колись було працювати цікавіше. До важливих свят проводилися змагання серед працівників — хто більше виготовить продукції. Всі прагнули  зробити більше норми, але я нерідко перемагала. А ось зараз інші  часи — підприємство не повністю завантажено. Працюємо лише тоді, коли є замовлення, — наголошує вінничанка.     

У Валентини Олександрівни — дві дочки, троє онуків. Донька, зять і двоє онуків проживають разом із нею. Сімейний затишок є. Водночас жінка згадує молодість, коли вона активно займалася спортом і мала серйозні досягнення.

— 20 років я активно займалася плаванням і легкою атлетикою. Була чемпіонкою України і навіть чемпіонкою і призеркою СРСР серед незрячих спортсменок. Також займалася веслуванням, голболом (гра для слабозорих із м'ячем, у якому є дзвіночок), шашками. А ось зараз виступати в змаганнях ветеранів особливого бажання не маю, — продовжує Валентина Порицька.

Жінка має й інші різноманітні таланти і захоплення. Приміром, вона співала у хорі, перебувала в ансамблі.

А зараз Валентина займається громадською діяльністю. Разом із колегами вона провідує лежачих вінничан із вадами зору, усіляко їм допомагає. Зокрема, опікується групою із 55-ти людей.
 

Читайте також:

Із нагоди 90-річчя Українського товариства сліпих преміювали вінничан із порушеннями зору

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Viacheslav Sedletskyi

    Прекрасний приклад любовi до життя

keyboard_arrow_up