На лікування Оксани Кандиби гроші збирали усім містом

На лікування Оксани Кандиби гроші збирали усім містом
Друзі Оксани поставили собі за мету зібрати 30 тисяч гривень на курс реабілітації подруги. За два тижні їм це майже вдалося - до повної суми не вистачає трьох тисяч. Матері Оксани гроші збираються передати цими днями. Усіх, хто брав участь у благодійних акціях, координували близькі подруги Оксани - Даша та Ірина.

Напевно, вперше Вінницю об'єднала одна спільна проблема - врятувати життя Оксані Кандибі. Дівчину збила машина і вона потрапила до реанімації. За два тижні, що вона там провела, її друзі постійно збирали кошти, щоб передати їх матері.
До порятунку дівчини підключилися і підприємці нашого міста.
- На концерті в кафе-барі "У Флінта", який надав приміщення для його проведення, зібрано 2300 гривень. Ця сума набралася з проданих білетів та благодійних внесків, що робили відвідувачі. Також під час концерту провели кілька аукціонів. Моя група продала футболку зі своїм логотипом, а один молодий чоловік сам себе двом дівчатам в рабство продав. Навіть не знаю, чим це все закінчилося для нього. Дуже добре, що прийшло багато людей. Точну кількість ніхто не рахував, але зал був забитий повністю. Єдиний мінус - це те, що було дуже спекотно всередині. Взагалі мені дуже подобається поведінка друзів Оксани. Вони максимально використали усі доступні їм ресурси, щоб допомогти подрузі. Бажаю їй швидкого одужання, - розповідає вокаліст гурту "Bandіtoz Band" Олексій Шитов.
Працівники фірм просто скидалися грошима, хто скільки може і передавали їх Оксаниній мамі.
- Це моя особиста ініціатива була. До нас прийшов рекламний агент з газети "RIA" і розповів про цю трагедію. Тоді ми просто скинулися колективом, хто скільки може. Я ще не бачила, щоб наше місто навколо чогось так об'єднувалося. Сподіваюся, що Оксана одужає найближчим часом. Зібрані гроші ми перерахували у понеділок - це близько 700 гривень. Сума невелика, але, я думаю, зараз кожна копійка на рахунку, - розповідає маркетолог компанії "Шана-М" Юлія Чернік.
Для проведення благодійних вечірок друзям Оксани безкоштовно надали приміщення нічного клубу "Кумбари".
- У нашому клубі 12 та 13 червня провели вечірки, щоб задіяти аудиторію людей, які люблять клубну музику. За два дні на цінах за квитки та благодійних внесках ми зібрали 700 гривень. У вівторок ми ці гроші поклали на рахунок для збору благодійних коштів. Ми, як старші люди, також допомагаємо, чим можемо. У мережі магазинів "Аміго", "Наш" та "Мед" розставлені скриньки для благодійних внесків. З них поки гроші не виймали. Думаю, що найближчим часом будемо вже розкривати і їх, - розповідає заступник генерального директора клубу "Кумбари" Олександр.
Друзі Оксани отримали дозвіл на проведення благодійної акції на Парижі. У суботу, 12 червня, для вінничан виступали танцюристи колективу "3Z", працювали аніматори з Агентства свят "Джем" та юні художниці.
- Я перший раз працював аніматором, але мені сподобалося. Працював з професійними клоунами з Агентства свят "Джем". Приємно бачити захоплені очі дітей, що чекають від тебе свята. Тим більше, що мета у нас була досить благородна. Звісно купюри нам не крупні кидали, але один чоловік кинув сто гривень і п’ятдесят пару разів промайнуло. Я не вдивлявся. А ще було приємно із себе дурня трішки покорчити, ну Карлсона тобто, - розповідає аніматор Юрій Поповський.
Усіх, хто брав участь у благодійних акціях, координували близькі подруги Оксани - Даша та Ірина. Саме вони займалися збором та передачею коштів мамі.
- Нам зараз дуже важко все це скоординувати. Дуже багато людей задіяно. У нас постійно щось заплановано, і за цим треба слідкувати. А ще напружує те, що у нас з Іриною зараз екзамени в коледжі. Часу катастрофічно не вистачає на навчання і на цю справу. Але якось справляємося. Шість тисяч гривень ми Оксаниній матері передали ще на початку цього місяця, через чотири дні після аварії. Зараз ми назбирали ще 21 тисячу гривень. У вівторок зранку віднесли гроші в лікарню, а потім одразу в коледж - екзамен здавати, - розповідає одна з організаторів акції допомоги Оксані Даша.
Художниці, що розмальовували людей на Парижі, також друзі Оксани.
- Оксана моя подруга і я з радістю допомагала збирати кошти всілякими способами. Спочатку листівки з проханням про допомогу розклеювала. Під час благодійної акції на Парижі розмальовувала людей. А вони нам за це гроші в скриньку кидали, добровільно звісно. Майже всім білочок малювала, дехто сердечко просив собі. Нам магазин "Крамниця Творчості" фарби спеціальні надав, за що ми їм дуже вдячні. А після цього мені здалося мало, і я ще ходила зі скринькою і за благодійні внески всім бажаючим наклейки з білочкою давала. Оксану друзі завжди Білкою називали. Якщо побачите людину з такою наклейкою, то знайте - вона Оксані допомогла, - розповідає художниця Діана Кузьміна.
Крім коштів на лікування доньки, мама Оксани отримала стартовий пакет від оператора мобільного зв'язку "Білайн" з п'ятьма тисячами гривень на рахунку.
- Я по місту бачила дуже багато оголошень, що дівчині Оксані Кандибі потрібна допомога. А потім до нас прийшла Наташа Пасічник, промо-агент з "RIA", і пояснила ситуацію. Ми зв'язалися з нашим керівництвом, і нам дозволили подарувати мамі Оксани стартовий пакет "Білайн" з п’ятьма тисячами гривень на рахунку. Їй зараз напевно доводиться багато дзвонити, думаю, навіть така допомога їй зайвою не буде, - розповідає спеціаліст по рекламі компанії "Білайн" Юлія Сачек.
Читайте також:
Оксані Кандибі уже краще
Лікування Оксани Кандиби оплачує водій, що її збив
Батько одного з друзів Оксани - Ігор (Hippo) - організував збір коштів для лікування Оксани Кандиби на форумі акваріумістів України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Ребёнку нужен донор:3-я отрицательная(очень редкая!!!)Тел.в Украине+380951950942-Марина.Ребёнок умирает! Спасите ребёнка!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 «Бойові каски замість корон тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up