Бомбосховища з приватних рук забере прокуратура

Бомбосховища з приватних рук забере прокуратура
Ситуацію зі спорудами цивільного захисту, які в кінці дев’яностих років були передані у приватну власність, зараз вивчають. Прокуратура має намір відсудити колишні бомбосховища у приватників, щоб вони виконували свою пряму функцію – укриття вінничан.

- Органи прокуратури з’ясували, що при проведенні приватизації майна державних підприємств регіональним відділенням Фонду Держмайна України незаконно включені до статуту новоутворених підприємств сховища цивільного захисту (бомбосховища та об’єкти протирадіаційного захисту), - говорить заступник прокурора області Сергій Сухоребрий. - За такими фактами готуються позови щодо визнання незаконною такої приватизації. 

Він розповів, що тільки у Вінниці 15 бомбосховищ передали у приватну власність. Ці приміщення мають через суд повернути для використання за призначенням. Для цього вже провели міжвідомчу нараду керівників правоохоронних органів, облдержадміністрації, органів виконавчої влади та створили робочу групу, яка вивчить ситуацію і підготує позови.

Строків повернення бомбосховищ та об’єктів протирадіаційного захисту в державну власність заступник прокурора не назвав. Це залежить від того, наскільки швидко розглянуть прокурорські позови судді. Тож, коли колишні бомбосховища будуть здатні забезпечити укриття людей в разі небезпеки, невідомо. Тим більше, що їх ще доведеться привести у належний стан.

Нагадаємо, що журналісти 20minut.ua шукали, де сховатися у Вінниці, якщо раптом надзвичайна ситуація. І з’ясували: за роки незалежності, бомбосховища або перейшли в непридатність, або були списані як об’єкти укриття, деякі перетворилися на кафе, магазини, склади чи просто звичайні підвали... Тож врятуватися в них у випадку чого навряд чи вийде. Фоторепортаж з цих об’єктів дивіться тут.   

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Понагрібали собі всьо шо можна і не можна, а тепер розгрібають, де вони раніше були.
  • Anonymous

    Самое крутое бомбоубежище в центре города купила фирма Гасиб на ул Володарского . Убежище находится между Макдон.ул Соборная и  ул. Володарского.



    зы. барыги купили у Дворкиса за копейки))))

    Торонтуй reply Anonymous

    Дык там же 17 школа, что ты лепишь. Самые крутые под обкомом и СБУ.
  • Місцевий

    На цю тему, я вже писапв, що журналістам 20 мінут, потрібно буде бігти в ресторан Курсаль, якщо встигнуть захопити місце, бо там ближче від них редакція Вінниччина, податківці, і юстиція.

    Ось це є бомбосховище расеї, вони свої зберегли, а наші знищили.

    Anonymous reply Місцевий

    Курсаль тоже сделали из бомбоубежища)))) Вообщем Кармалита отдавай обратно народу его добро)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up