Треба ще один «Дім Мама»: давайте побудуємо разом!

Потрібно
840000 грн
Зібрано
5610 грн
check Перевірено редакцією
Треба ще один «Дім Мама»: давайте побудуємо разом!
  • Спорудження ще одного кризового центру «Дім Мама-2» ініціювала його власниця Ольга Череватова. У діючій будівлі уже тісно.
  • Якби кожен вінничанин вніс тільки по одній гривні, сума перевищила б понад двісті тисяч. Цих коштів вистачило б на початок будівельних робіт.
  • RIA/20minut.ua і Ольга Череватова розпочинають збір коштів на будівництво. Долучайтеся! 

Редакція RIA/20minut.ua розпочинає благодійну кампанію щодо збору коштів на будівництво нового кризового центру «Дім Мама»! Закликаємо усіх вінничан взяти участь у цій благородній справі! Потрібно зібрати 840 тисяч гривень!  

Ольга Череватова упевнена, що вдасться збудувати ще одне приміщення. Коли робиш благородне діло, навіть небеса допомагають. Коли три роки тому створювала кризовий центр «Дім Мама», на її шляху стояло стільки перепон! Навіть кримінальною відповідальністю погрожували.

Вона ж робила своє. За кошти сімейного бюджету придбали 3-поверховий будинок і почали приймати в ньому матусь, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Їм більше нікуди було подітися. Упродовж трьох років у Центрі знайшли притулок понад 120 дітей зі своїми матерями. 

Відео дня

Нині під дахом «Дім Мама» перебуває 25 хлопчиків і дівчаток і 16 матерів.

- Найважче, коли тобі телефонують, просять приютити, а місця нема, - говорить пані Ольга. – Тому й зважилася на будівництво.

Купили б готовий, але дорого

Пані Ольга обговорювала з чоловіком придбання ще одного будинку. Неподалік від «Дім Мама» виставили на продажу ще одну схожу будівлю. Так само на три поверхи, як у «Дім Мама». Гарний варіант, але…

- Власник хоче 90 тисяч доларів, - каже пані Ольга. – Для нас це непідйомна сума. Та й взагалі не знаю, чи дасть йому хто-небудь такі гроші.

Співрозмовниця стверджує, що навіть якби знизив ціну, все одно це дорого.

- Приблизно за тисяч 30 доларів, ще можна було б обговорювати варіант купівлі, - каже пані Ольга. – Про дорожчу вартість говорити не доводиться.

Де планують будувати

Поруч з будинком «Дім Мама» розташована земельна ділянка. Її використовують під город. Вирощують картоплю, помідори, огірки, деякі інші культури. Ростуть фруктові дерева. Нині, наприклад, матері роблять заготовки на зиму.

- Бачили б ви, як маленькі дітки разом з матусями збирають урожай! – розповідає пані Ольга. – Любо глянути на таку ідилію.

На частині цієї присадибної ділянки планують будівництво.

Якою бачать будівлю?

- Будувати на декілька поверхів невигідно, - говорить Ольга Череватова. – Уже маємо досвід експлуатації нашої нинішньої будівлі. Обігріти її складно. На опалення у зимові дні витрачаємо багато грошей. До сорока тисяч гривень у місяць нараховували нинішньої зими.

Через високі комунальні платежі власниця планувала закрити «Дім Мама». Коли повідомила про це в Інтернеті, її телефон не замовкав ні вдень, ні увечері. Люди просили не робити цього. Методом так званої народної толоки зібрали кошти і сплатили заборгованість.

- Моя думка - звести одноповерхову будівлю, - говорить пані Ольга. – Приміщення буде прямокутної форми, приблизно на шість кімнат, але, повторюю, на один поверх. На утримання такого будинку менше затрат.

Чи стане будова народною?

Череватови самотужки обдумують і розробляють проект будинку. От би підключилися до цього фахівці! Є ж у нас проектні організації. Деякі у багатьох на слуху, бо мають гарну репутацію.

- Ми були б вдячні, якби проектанти долучилися і допомогли з проектом, - говорить Ольга Череватова. – Це ж не для мене особисто. Для себе не просила б…

Просить озватися також будівельників, інших майстрів. Були б вдячні за допомогу матеріалами, технікою, робочою силою. Навіть порадою.

У Череватових троє власних дітей. Могли б так само, як більшість інших успішних батьків сімейств, відгородитися від світу парканом навколо власного будинку, і не перейматися проблемами інших.

Вони роблять інакше. Чому б тоді не допомогти їм?

- Якщо вмієш пекти пироги, голодним ніколи не будеш, - кажуть хлопчики і дівчатка у центрі «Дім Мама», всі вони допомагають на кухні своїм матерям

Правила перебування у Центрі

У кризовому центрі «Дім Мама» перебувають до півтора року. Матері з дітками знаходяться на повному забезпеченні. Допомогу надають волонтери і благодійники. Навіть збирають гроші на лікування, якщо це потрібно.

- За цей час мати має можливість не витрачати кошти, які отримує від держави на дитину, - говорить Ольга Череватова. – Щоб потім за них придбати будиночок у селі, або винаймати кімнату. Найкращий варіант – налагодити стосунки з чоловіком, чи родиною.

Вимоги до всіх однакові: перед поселенням пройти медичний огляд, не пити і не палити, не вживати наркотиків, чергувати на кухні, прибирати приміщення, належно доглядати за дітьми.

У разі потреби матерям надають допомогу юриста або психолога. Якщо є можливість, підшукують роботу.

Поки що зібрали понад 30 тисяч грн. Долучайтесь! 

Ольга Череватова і наша редакція RIA/20minut.ua закликають усіх вінничан підтримати ідею! І разом зібрати потрібні кошти на будівництво ще одного «Дім Мама»! 

Адреса і телефон Центру:  Вінницький район, село Лука-Мелешківська, вулиця Верхня Нагірна, 38. Тел. гарячої лінії: (093) 006 68 22.

Допомога
* не обов’язково

Безпечна миттєва оплата через LiqPay від ПриватБанк картами Visa або MasterCard

* Комісія з платежів через LiqPay власників карт Visa та MasterCard 0%
icon-pay
Допомога
Сума переказу:
check_circle Дякуємо, за переказ коштів!
Допоможіть поширити інформацію, долучіть друзів до допомоги
Потрібно
840000 грн
Зібрано
5610 грн
check Перевірено редакцією
Коментарі (1)
  • Ирина Бурдейная

    🙏🙏🙏
  • Сергій

    І куди зараз поділися всі кандидати у народні депутати, які перед виборами розповідали які вони патріоти та як люблять дітей? Чому ні один із них не хоче сьогодні допомогти дітям і допомагати протягом слідуючих п'яти років і перед слідуючими виборами сказати : "ось я п'ять років сплачую комунальні будинку матері і допоміг побудувати новий"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up