Батько загиблого героя в АТО: допоможіть розібратись із міліцейським свавіллям

Батько загиблого героя в АТО: допоможіть розібратись із міліцейським свавіллям
Батько загиблого в АТО Героя України Юрія Коваленко намагається добитись справедливості від міліції вже другий рік поспіль. Кілька років тому правоохоронці побили батька та сина. Зараз батько намагається добитись покарання цих міліціонерів. Та, на жаль, все марно.

Кілька років тому бершадські правоохоронці звіряче побили мешканця Бершадщини Віктора Коваленка. За нього ступився його син – Юрій Коваленко. Сину теж дісталось. В результаті  інвалід війни ІІ групи, офіцер-підводник у відставці, ліквідатор Чорнобильської аварії 1-ї категорії Віктор Коваленко вимушений був лікуватись після тяжких тілесних ушкоджень протягом тривалого часу. Син же Юрій, якому присвоєно звання Героя України посмертно за участь в АТО, отримав тоді легкі тілесні ушкодження.

Минулого року 30 вересня Віктор Коваленко звертався з проханням до голови обласної ради Сергія Свитка посприяти в тому, щоб правоохоронці були покарані, оскільки правоохоронні органи у Бершаді відмовились належним чином відреагувати на заяву потерпілого щодо свавілля з боку міліції. За словами Віктора Коваленка, замість об’єктивного розслідування злочину та  покарання винуватців, проти його сина  Юрія міліція сфабрикувала справу.

Вчора, 16 квітня батько вдруге звернувся з цим же питанням до Свитка, - розказують у прес-службі обласної ради. Віктор розповів, що на сьогодні правоохоронці закрили очі на те, що Юрій Коваленко загинув за незалежність України та отримав звання Героя України посмертно. Досі затягують розслідування цієї справи. Батько загиблого героя говорить, що  обласне керівництво міліції теж бездіє стовно його питання.

Відео дня

За словами Свитка, минулого року від керівництва обласної ради двічі направлялось звернення до головного прокурора області В’ячеслава Соколового. Проте, прокуратура ні яким чином не відповіла на ці звернення.

Тож голова Обласної ради пообіцяв Віктору Коваленку, що звернеться до Генпрокурора України Віктора Шокіна стосовно цієї ситуації.

Довідка: Юрій Коваленко народився 16 липня 1977 року у Бершадському районі. У званні підполковника на посаді заступника командира загону спецпризначення «Південь» ЗСУ приймав участь у бойових діях на сході України. «Підполковника» отримав безпосередньо в АТО, за успішну операцію, яку провів під час бою. Загинув в результаті мінометного обстрілу неподалік Краснопартизанську 15 липня 2014 року. Йому присвоєно звання Герой України посмертно та нагороджено орденом «Золотої Зірки», теж посмертно.

 

 

 
Коментарі (1)
  • Дарья

    Головне не здаватись, винні мають нести покарання за скоєне. Закон має бути один для всіх однаковий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up