Завершальна точка моніторингу Громадського Ревізору – лікарня швидкої допомоги

Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги стала крайньою точкою команди Громадського Ревізору, яка разом із нашою експерткою Сюзанною Жуковською з ГО «Гармонія» протягом двох останніх місяців відвідувала вінницькі лікарні, щоб подивитись на власні очі як адміністрація лікарень забезпечує доступність до приміщень людям з інвалідністю.

Головний лікар Олександр Фомін та головна медична сестра Валентина Мазур відкрито розповіли про проблемні місця та плани на майбутнє щодо забезпечення інклюзивності.

1

центр

2

3

4

Щодо туалетів, то на першому поверсі приймального відділення переобладнали один із наявних туалетів, в інших же відділеннях є туалети з поручнями, але жодного, який би відповідав всім нормам. Проте усі палати обладнання спеціальними засобами, для використання яких не потрібно покидати палати. Це необхідно, так як більшість пацієнтів, які потрапляють у лікарню по «швидкій», перебувають переважно у малорухливому стані.

5

6

В палатах ліжка є доступними і регулюються на різну висоту, проте немає спеціальних палат, які були б окремо пристосовані для потреб людей на візках – туалети з вузькими проходами, недоступні ванні кімнати.

7

Однак, як повідомила нам адміністрація закладу, у 2020 році лікарня переїде у нове приміщення, яке зараз будується поряд із лікарнею. Воно відповідатиме всім технічним вимогам та буде доступним для людей з інвалідністю різних нозологій. Зі своєї сторони Громадський Ревізор сподівається, що будівництво нового корпусу якісно відрізнятиметься від аналогічного будівництва лікарні ім. М. І. Пирогова. Адже там, у зв’язку із застарілістю проектно-кошторисної документації, за якою нещодавно збудували лікарню, норм інклюзивності не дотримано. Тому керівництву лікарні швидкої допомоги необхідно пам’ятати, що замовник робіт може вимагати у підрядника виправлення помилок в будівництві, в разі недотримання ним норм в частині інклюзії, які вже не один рік діють в Україні.

Зі своєї сторони команда Громадського Ревізору разом з експерткою Сюзанною Жуковською з ГО «Гармонія» готові сформувати всі необхідні рекомендації, щодо доступності закладу.

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up