Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2023 році



ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» продовжує моніторинг діяльності вінницьких депутатів. Цього разу ми проаналізували відвідування депутатами сесій Вінницької міської ради та профільних комісій за період з листопада 2022 року по листопад 2023 року, тобто за третій рік виконання депутатських повноважень нашими обранцями. 

Слід звернути увагу, що за досліджуваний період, так само як у 2022 році, відбулось 13 засідань сесій Вінницької міської ради. 

Лише 20 депутатів, що становить 37% від усього депутатського складу, активно брали участь та відвідали всі 13 сесій міської ради у 2023 році. Це на чотири депутати більше, ніж у минулому році. Такими депутатами є: Антоніна Іващук, Дмитро Науменко, Олександр Чернега, Дмитро Сидоренко, Світлана Куца, Олександр Мельник, Віталій Плясовиця, Олександр Педоренко, Володимир Малінін, Леонід Марцинковський, Тарас Присяжнюк, Тетяна Савельєва, Петро Бабій, Володимир Чорновол, Вячеслав Терліковський, Теймур Абушов, Олена Гаврилова, Наталя Панчук, Юлія Понайотова, Павло Яблонський.

Дев’ять депутатів (або 17% від складу ради) відвідали 12 із 13 можливих сесій міської ради. На 11 сесіях були присутніми шість депутатів (11 %), на 10 сесіях – пʼять депутатів (9%), 9 сесій відвідали також пʼять депутатів (9%), на 8 сесіях були присутні три депутати (6%), на 7 сесіях – два депутати (4%). Менше половини сесій відвідали лише чотири депутати. 

Інформацію щодо частоти відвідувань сесій Вінницької міської ради депутатами у 2022 та 2023 роках візуально представлено на наступній діаграмі.


 

Відвідування профільних комісій
Для фахового вирішення проблем міста та містян у Вінницькій міській раді створено та функціонують сім постійних комісій, до яких входить різна кількість депутатів: 

  • постійна комісія міської ради з  питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи;
  • постійна комісія міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення;
  • постійна комісія міської ради з  питань  промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг;
  • постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту;
  • постійна комісія міської ради з питань законності, депутатської діяльності і етики;
  • постійна комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності;
  • постійна комісія міської ради  з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

До складу постійної комісії міської ради з  питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи входять вісім депутатів: Антоніна Іващук -  голова комісії, Дмитро Науменко -  заступник голови комісії, Дмитро Мира -  секретар комісії, Володимир Онофрійчук, Олександр Чернега, В'ячеслав Заремба, Сергій Сергійчук та Дмитро Сидоренко. 

У 2023 році комісія провела 21 засідання, натомість у 2022 році таких засідань було 23.  За період моніторингу не пропустили жодного засідання пʼять (із восьми) депутатів: Антоніна Іващук (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Дмитро Науменко (ПП «Українська стратегія Гройсмана), Дмитро Мира (ПП «Українська стратегія Гройсмана), Володимир Онофрійчук (ПП «Українська стратегія Гройсмана), В'ячеслав Заремба (ПП «Європейська Солідарність».

До складу постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення входять вісім депутатів: Віктор Мацера - голова комісії, Світлана Куца - заступниця голови комісії, Андрій Андреєв - секретар комісії, Віктор Торкотюк, Олена Верлан-Кульшенко, Валерій Камінський, Михайло Ганчук та Ігор Горлачов.

Комісія провела 13 засідань, що на одне більше в порівнянні з минулим роком, на яких 100% були присутні чотири (із восьми) депутати: Віктор Мацера (ПП «Українська стратегія Гройсмана), Світлана Куца (ПП «Українська стратегія Гройсмана), Андрій Андреєв (ПП «Українська стратегія Гройсмана), Ігор Горлачов (ПП «Опозиційна платформа – За життя»); 

До складу постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг входять вісім депутатів: Василь Павлюк - голова комісії, Олександр Мельник - заступник голови комісії, Віктор Перлов - секретар комісії, Олег Бабійчук, Тарас Ковальчук, Віталій Плясовиця, Олександр Майструк та Олександр Педорченко.

Комісія провела 11 засідань (у 2022 році таких засідань було 14), на яких 100% були присутні чотири (з восьми) депутати: Олександр Мельник (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Віктор Перлов (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Тарас Ковальчук (ПП «Українська стратегія Гройсмана») та Олександр Педорченко (ПП «Опозиційна платформа – За життя»).

До складу постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту входять сім депутатів: Володимир Малінін - голова комісії, Катерина Поджаренко - заступниця голови комісії, Лілія Дишкант - секретар комісії, Андрій Піжевський, Інна Синявська, Олександр Теренчук та Юлія Головчук.

Дана комісія провела 12 засідань, а у 2022 – 11. На всіх засідання 100% були присутні пʼять (з семи) депутатів: Володимир Малінін (ПП «Українська стратегія Гройсмана»);  Катерина Поджаренко (ПП «Українська стратегія Гройсмана»);  Юлія Головчук (ПП «Слуга народу»), Лілія Дишкант (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Андрій Піжевський (ПП «Українська стратегія Гройсмана»).

До складу постійної комісії міської ради з питань законності, депутатської діяльності і етики входять також сім депутатів: Світлана Василюк  - голова комісії, Леонід Марцинковський - заступник голови комісії, Тарас Присяжнюк - секретар комісії, Оксана Волошенюк (закінчила повноваження 31.03.2023), Тетяна Савельєва (прийняла повноваження з повноваження 31.03.2023), Ярослав Матвійчук, Сергій Грушко та Сергій Борзов. 

Комісія провела 13 засідань, що на одне менше в порівнянні з минулим роком. На всіх 100% засіданнях були присутні шість (з семи) депутатів: Світлана Василюк (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Леонід Марцинковський (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Тарас Присяжнюк (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Ярослав Матвійчук (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Сергій Грушко (ПП «Опозиційна платформа – За життя»), Тетяна Савельєва (ПП «Українська стратегія Гройсмана»).

До складу постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності входять також сім депутатів: Петро Бабій - голова комісії, Володимир Чорновол - заступник голови комісії, Вячеслав Терліковський - секретар комісії, Теймур Абушов, Юлія Приймак, Олена Гаврилова та Микола Яременко.

У 2023 році, як і у 2022 році, комісія провела 14 засідань, на яких 100% були присутні лише чотири (з семи) депутати: Петро Бабій  (ПП «Українська стратегія Гройсмана»); Володимир Чорновол (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Вячеслав Терліковський (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Микола Яременко (ПП «Опозиційна платформа – За життя»).

До складу постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку входять вісім депутатів: Світлана Ярова - голова комісії, Алла Власюк  - заступниця голови комісії, Наталя Панчук  - секретар комісії, Наталя Літвінова, Юлія Понайотова, Олександр Третяк, Павло Чайковський та  Роман Аксельрод. 

Дана комісія провела найбільшу кількість засідань – 46 (у 2022році - 48), на яких найменша кількість 100% присутності депутатів. Всі засідання відвідала лише депутатка Алла Власюк (ПП «Українська стратегія Гройсмана»).

Депутат Павло Яблонський обіймає посаду секретаря Вінницької міської ради та не входить до складу жодної з постійних комісій.
Таким чином, у Вінницькій міській раді здійснюють діяльність сім постійних комісій, які протягом моніторингового періоду здійснили 130 засідань. 

Найбільшу кількість засідань, а саме 46, провела постійна комісія міської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, що на два засідання менше в порівнянні з минулим досліджуваним періодом. Найменшу кількість засідань - 11 - провела постійна комісія міської ради з  питань  промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Протягом другого року повноважень (2022 р.) найменше засідала постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту.

Загалом варто відзначити, що 29 депутатів жодного разу не пропустили засідань профільних комісій. Найбільша кількість стовідсоткової присутності депутатів спостерігається на засіданнях постійної комісії міської ради з питань законності, депутатської діяльності і етики, а найменша - на засіданнях постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up