Проект «Профілактика - крок до здоров’я» набирає обертів



12 листопада 2016 року у ВНМУ ім. М.І.Пирогова відбулася відкрита лекція з офтальмології в рамках проекту

«Профілактика - крок до здоров’я». 
Було б доречно вам розповісти загалом про наш проект у м. Вінниця. 

Але з-першу зробимо невеликий відступ від нашої теми, усі пам’ятаємо, що Вінницька область була та залишається пілотною у впровадженні медичної реформи на теренах центральної України. Розуміємо, що на сьогодні реформа не досконала, але вже здійснені певні та важливі кроки. 

Скажемо, є багато мінусів цієї реформи, погоджуємося з вами, але ж потрібно колись починати змінювати та вдосконалювати охорону здоров’я України. Авжеж потрібен фундамент, щоб здійснити максимально якісно медичну реформу в Україні. 
На даний момент наша країна ще не готова у зв’язку з багатьма факторами. 

Принаймні лікарі та загалом усі працівники медичних установ максимально пристосовуються до медичної реформи задля благополуччя населення України. 

На сьогодні є достатньо актуальною тема профілактика захворювань. 
Отож, і ми вважаємо за потрібне на власному прикладі та завдяки навчальним лекціям проводити креативну просвітницьку роботу серед населення міста. Метою є навчання людей здоровому способу життя. 

Головна задача проекту - доступною та зрозумілою мовою інформувати населення міста про суть обраного найпоширенішого захворювання, методів попередження його і все почуте на лекції вчасно застосовувати на власній практиці. 

Перша відкрита лекція пройшла в головному корпусі ВНМУ
ім М.І.Пирогова в актовому залі. 
Цільовою аудиторією заходу були школярі, студенти різних ВУЗів, коледжів серед жителів м. Вінниця. 

Тема лекції: «Вплив сучасних гаджетів на стан органа зору», доповідачем була Євгенія Прус-Болінська (студентка 6 курсу медичного факультету №1) та її науковий керівник, модератор по напрямку офтальмологія в рамках проекту «Профілактика крок до здоров’я» – завідуюча кафедри очних хвороб, доцент, к.м.н. Малачкова Наталія Валентинівна. 

 До уваги були запропоновані: 
1. Правила роботи з гаджетом, а саме його раціональне використовування для робочих та навчальних цілей 
2. Правила організації робочого місця та шляхи попередження виникнення зорової втоми при роботі з гаджетом; 
3. Комплексна гімнастика для органу зору 

Усі відвідувачі заходу із задоволенням та увагою слухали лекцію, а після її закінчення активно задавали питання Наталії Валентинівні. Прозвучало багато цікавих питань з приводу профілактики та лікування органа зору. 
Мабуть, багато із слухачів у залі відмітили у себе проблемну симптоматику з боку очей? 

На усі питання слухачі отримали зрозумілі та професійні відповіді. 
Один з коментарів слухача: 
«Приємно здивована, що сьогодні є такі студенти, які організовують даний захід для населення міста. 
Мені приємно та необхідно було почути усі відповіді на свої проблематичні питання. Моїм дітям буде до кого звернутись. Дякую вам!» 
В подальшому плануємо проводити лекції з різних актуальних проблем сьогодення. 

Разом з провідними спеціалістами м. Вінниця будемо консультувати та відповідати на усі Ваші питання. 
Отож, не засмучуйтесь, що не відвідали нашу першу відкриту лекцію, бо у вас ще буде нагода відвідати наступні лекції. 
Чекаємо Вас та вашу родину! 
До нових зустрічей! 

Над проектом працюють Андрій Прус (автор проекту) та Євгенія Прус (співавтор). 

Надсилайте свої побажання та пропозиції щодо вибору теми наступної лекції та місця її проведення на почтову адресу: [email protected]

Коментарі (0)

Усім привіт! Любий наш читач, раді що ти звертаєш свою увагу на нашу чергову статтю по проекту «Профілактика крок до...

  Трошки нагадаємо усім правила гри. Одна партія складається з 10 фреймів. У кожному фреймі у гравця є два...

12 листопада 2016 року у ВНМУ ім. М.І.Пирогова відбулася відкрита лекція з офтальмології в рамках проекту «Профілактика...

Проект «Профілактика – крок до здоров’я» направлений на навчання жителів м. Вінниця здоровому способу життя. Буде реалізований...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up