Чого варта така поліцейська робота? «20 хвилин» зібрав відеозаписи затримань злочинців

Чого варта така поліцейська робота? «20 хвилин» зібрав відеозаписи затримань злочинців
  • Інформацію про роботу поліцейських редакція зібрала до дня народження Нацполіції України.
  • Подивіться, як люди у погонах працювали з початку цього року. І самі вирішуйте, чи варто турбуватися про свій спокій.

Полистали поліцейські новини від початку цього року і відібрали найбільш цікаві затримання та розкриття кримінальних справ. 

У цю добірку склали саме ті історії, що мають, крім офіційної інформації, підтвердження якості роботи поліцейських у вигляді відео. Бо якщо є ілюстрація — віриться більше. І за сюжетами краще видно роботу правоохоронців.

Нижче знайдете кримінальні новини в порядку хронології, від найсвіжішого. А спершу нагадаємо — сьогодні п'ята річниця створення Національної поліції України. До цієї дати поліцейське управління зробило ось такий ролик про себе:

Відео дня

Затримали покупця бойових пістолетів

Під час закупки двох бойових пістолетів ТТ «взяли» нещодавно в Могилів-Подільському районі злодія. Це результат роботи управління карного розшуку, контррозвідки, слідчих ДБР та військової прокуратури Вінницького гарнізону. В село Серебрія викликали КОРД, щоб затримати 32-річного місцевого мешканця, який придбав два бойових пістолети за 600 доларів США.

Розкрили шахрайську схему зека

За допомогою давно відомого шахрайства, на оголошеннях, заробляв гроші утриманець виправного центру. Торгував в інтернеті неіснуючими товарами утриманець Крижопілької колонії, засуджений за ряд майнових злочинів. Тепер він додасть до свого тюремного строку ще кілька років за серію шахрайств. Чоловік добре заробляв, нічого не віддаючи: брав завдатки за товар, прорекламований в інтернеті. В червні його «контору» закрили слідчі детективи обласного главку.

Знешкодили озброєних грабіжників  

Минулого місяця поліція Вінниччини затримала злочинну групу, яка у Іллінецькому районі вчинила розбійний напад на підприємця. У березні озброєні бандити увірвалися в дім, зі зброї поранили господаря, зв’язали дружину, дідуся, двох дітей та забрали гроші. Не одразу, але все ж правоохоронці зуміли розкрити цей злочин і знешкодити злочинну групу з п’ятьох учасників. Усього, до речі, з початку року поліцейські припинили діяльність 28-ми угрупувань. 

Ні за що вимагали 50 тисяч

У Вінниці правоохоронці затримали злочинну групу, яка вимагала у вінничанина 50 тисяч гривень неіснуючого боргу. Вимагателів «брав» спецпідрозділ КОРД у дворі багатоповерхівок на вулиці Андрія Первозванного. Їх семеро. Це хлопці віком від 21 до 27 років. Їм тепер загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Крім того, буде перевірка на причетність до аналогічних злочинів.

П’яні водії не дають спокою

Більше тисячі аварій за півроку. З них більшість — через п’яного водія. Тільки за один тиждень правоохоронці області зупиняють і документують близько 150-ти нетверезих кермувальників. Подивіться відеозапис одного з таких випадків. А всього з початку року офіційно зафіксували 4,5 тисячі порушень ПДР.  

Вбивство розкрили миттєво

Навесні цього року поліцейські виїздили на тіло чоловіка з ножовими пораненнями, знайденого рано-вранці на подвір’ї багатоповерхівки. Злочин швидко розкрили: власник квартири посварився з квартиронаймачем, поранив його і викинув тіло зі своєї квартири на вулицю. Побутова сварка звершилася поножовщиною і намаганням прибрати соліди злочину в такий спосіб.

Втікача зловили по тривозі

Ще одне вінницьке вбивство і знову швидке розкриття. В лютому впродовж кількох годин встановили, розшукали і спіймали підозрюваного у вбивстві вінничанина. Останнього знайшли мертвим зі слідами насилля в квартирі на Стельмаха. Вбивця тікав за межі міста, поліція піднялася по тривозі і не дала виїхати за межі області.

Зустрів наряд з ножем і виделкою 

Поліцейські приїхали на виклик до сімейного кривдника, а той, замість запокоїтися, вийшов до них з виделкою, ножем і агресивним настроєм. Чоловіка вгомонили силовими прийомами. Все це записалося на нагрудну камеру правоохоронця. За погрози фізичною розправою дружині та поліцейському чоловікові загрожує ув’язнення.

Більше трьох тисяч людей у погонах 

А ще були виїзди на дрібні злочини, наприклад, крадіжки. Або ж навпаки, на більш страшні — дитячі зґвалтування... Між іншим поліцейські шукають зниклих дітей, безвісти зниклих дорослих... 

Про всі ці події, що ми пригадали вище, писала прес-служба обласної поліції, яка називається відділом комунікацій. В матеріалі використані їхні відео і фото.

Вчора, напередодні Дня Національної поліції України, обласний главк повідомив на своєму сайті, що до річниці у них нагородили 136 поліцейських. Усього в підрозділах поліції Вінницької області сьогодні несуть службу 3 тисячі 74 атестованих працівників поліції, серед яких 578 — це жінки. 

Вінничани про нашу поліцію

Раніше 20minut.ua розповідав про муніципальне опитування, проведене соціологічною групою «Рейтинг», що назвало Вінницю найбільш комфортним для проживання містом. Кілька питань з цього опитування стосувалися довіри людей до поліції. І результат такий: вінницька поліція — на третьому місці в рейтингу.

На «відмінно» оцінили роботу поліцейських 5 відсотків вінничан. Ще 22 відсотки дали оцінку «добре», 27 відсотків оцінили якість роботи поліцейських як «середню».

Дослідники також запитали у людей, чи почуваються вони в безпеці з настанням темряви. І на це питання 40 відсотків з опитаних мешканців нашого міста обрали такий варіант відповіді: почуваюся цілком безпечно. Про це читайте у цій статті: 

А як вінничани відповідали на вуличне опитування 20minut.ua про безпеку Вінниці, дивіться у матеріалі з відео сюжетом:

 

Читайте також:

О третій ночі. Голову вінницьких Нацдружин затримали з КОРДом за побиття «шаріївця»

Ніяк не досудять. У розшуку Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе

Аварії на Київській: фура знесла стовп та Mitsubishi розбилася об металеву конструкцію 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Николай Птицын

    Они ехали без масок их и задержали жаль что новости не показывает как полицейские к дню полиции ловят бабушек и штрафуют
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up