О третій ночі. Голову вінницьких Нацдружин затримали з КОРДом за побиття «шаріївця»

О третій ночі. Голову вінницьких Нацдружин затримали з КОРДом за побиття «шаріївця»
  • Серед ночі прийшли додому оперативники разом з бійцями спецпідрозділу поліції і затримали Андрія Вербецького.
  • Голові Нацдружин Вінниччини інкримінують публічне побиття прихильника партії Шарія, що було напередодні на проспекті Коцюбинського.
  • «Хлопці стають бандитами в руках місцевих князьків», — так реагують на ситуацію вінничани в соцмережах.

«Сьогодні вночі провели обшук у квартирі та затримали Голову Національних дружин Вінниччини Андрія Вербецького!», — написав у Фейсбуці Вадим Кудіяров.

До посту доклав фото Андрія на фоні учасників обшуку з написом «політичні репресії продовжуються?». Знімок зроблений в денний час, тож ймовірно, затримання затяглося до ранку. Ось як про нього написала дружина Вербецького в коментарях до оприлюдненої вранці новини:

«Незаконний обшук на 100%, зайшли без дозволу, не представились, шарпали мене, налякали дитину, забрали мої особисті кошти».

Відео дня

Пізніше Вероніка Вербецька розмістила пост, в якому розповідала про подію більш докладно. Писала, що все сталося о третій ночі, дитину налякали, її смикали... Але свою розповідь жінка незабаром видалила. Тепер на її сторінці розміщена офіційна позиція Нацдружин Вінниці, яку знайдете нижче.  

Затримали голову Нацдружин й активного учасника «Едельвейсу» минулої ночі, 2 липня. Протягом наступного дня його товариші та родина не знали, з яким кримінальним провадженням це пов’язано.

Під вечір на сайті поліції з’явилася офіційна інформація. Як завжди, без імен і прізвищ фігурантів, але зрозуміти їх неважко. Почнемо з передісторії.

Наприкінці червня в мережі з’явилося звернення громадської організації «Едельвейс–Вінниця» до громадян. Хлопці з прихованими за масками і балаклавами обличчями називають себе патріотами-націоналістами Вінниці та закликають вінничан приєднуватися до їхнього сафарі на прихильників партії Шарія.

Учасники запису називають полювання на «шаріївців» всеукраїнським флешмобом. І от, одне побиття в нашому місті днями стало кримінальним провадженням.

Потерпілий, як відомо з відкритих джерел, — Вадим Шмагалов. В соцмережах ще є відео події, але в Ютубі воно вже заблоковане.  

Ось кілька постів цього вінничанина на Фейсбуці. Листайте галерею нижче. Перший пост був опублікований через два дні після оголошення флешмобу вінницькими націоналістами. Другий — написаний вранці 1 липня.

Якраз участь у побитті цього чоловіка й інкримінують Андрієві Вербицькому. Подію кваліфікували, як хуліганство, скоєне групою осіб. Про інших фігурантів інформації немає. 

Але судячи з поліцейської новини, опублікованої на сайті главку Нацполіції через декілька годин після затримання голови Нацдружин, фігурантів буде четверо.

«У Вінниці затримали одного із чотирьох нападників за підозрою у побитті місцевого жителя, — пише відділ комунікації поліції Вінницької області. — Працівники управління карного розшуку обласного главку поліції із залученням бійців КОРДу затримали керівника однієї з ГО за підозрою у побитті групою осіб 53-річного мешканця Вінниці».

Про побиття в поліції дали такий фактаж:

«1 липня на проспекті Коцюбинського четверо невідомих осіб з хуліганських спонукань нанесли вінничанину тілесні ушкодження. Нападники кинули потерпілого на землю та побили ногами на очах у перехожих. Свідками розправи над чоловіком стали, в тому числі малолітні діти, які в цей час проходили поруч з батьками. У результаті з множинними переломами ребер та чисельними травмами чоловіка госпіталізували. За цим фактом Лівобережним відділенням поліції Вінниці відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За вчинення такого злочину передбачено покарання — до 4 років ув’язнення. Оперативники кримінальної поліції встановили та затримали одного з нападників за місцем його проживання».

Андрій Вербецький затриманий в процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. В поліції також поінформували, що слідство готує матеріали для оголошення йому підозри та клопотатиме про обрання міри запобіжного заходу.

Між іншим, в поліції нагадали, що затримана ними людина фігурує також у більш резонансній справі, порушеній за такою ж статтею кілька місяців тому:

«Затриманий, крім цього, перебуває під слідством та підозрюється у вчиненні хуліганства у складі групи осіб під час проведення сесії Жмеринської міської ради в лютому цього року».

Ось що пишуть в соцмережах під постами про обшук і затримання голови нацдружинників:

«Ніхто нікого не бив, вище зазначений громадянин самостійно впав і трохи забився».

«Вербецький — звичайний безпредельщік під прикриттям нацжон».

«Нажаль, хлопці стають простими бандитами в руках князьків місцевих».

Політична справа в інтерпретації правоохоронців виглядає як банальний кримінал. Авжеж, поліція має бути поза політикою, тому і констатувала у своїй новині тільки факти. І вони такі: якщо побої на потерпілому є і свідки злочину є, значить має бути для винуватців і покарання. Поживемо, побачимо, що буде у фіналі.

До слова тут пригадується недавня зустріч нового начальника поліції з громадськими активістами. На ній Івану Іщенку ставили питання про розслідування подій у Жмеринці. Він пообіцяв детально розібратися в тій сутичці та гарантував нові затримання.

 

Читайте також:

Ніяк не досудять. У розшуку Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе

«Вогню не було взагалі». Новий начальник поліції вдруге зустрівся з активістами

Активісти «риють». Акції проти нового начальника поліції відклали на тиждень-два

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (94)
  • TT

    Нацкорпус, Едельвейс, Дорожній контроль та інших, подібних, давно треба було злити в урну і забути. В інших країнах такого непотребу немає. А тепер вони починають диктувати, як жити....
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/u-vinnitsi-molod-viyshla-na-pidtrimku-pidozryuvanih-u-vbivstvi-zhurnal-11090476.html

  • ЗЕ ПНХ

    Мало били ! Шарикопи. доры - это прямые диверсанты путина, мертвечука, калломойши, зебельского и  тд., ЭТО ВРАГИ ! Их убивать надо как га фротнте !

    Кто их защищает , тот  сам враг, дибил, себе яму и роет, придёт пидоросский мир, потом сосите, не жпалуйтесь, Нормальный человек выйдет и сам башку проломит этим шарикопидорам-пособникам кацапофашистов !
  • Дима

    Нарушил криминальный кодекс - в тюрьму, иначе мы так и будем жить в говне
  • Ваня Бибик

    Будем надеяться что каждый человек, соберёт плоды своей деятельности, и получит то, что заслужил, ибо больше как надеяться, в этом государстве нам не дано.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up