«Вогню не було взагалі». Новий начальник поліції вдруге зустрівся з активістами

«Вогню не було взагалі». Новий начальник поліції вдруге зустрівся з активістами
Архівний знімок, з Фейсбуку Івана Іщенка
  • Заявляти про недовіру новому начальнику поліцейського главку вінницькі активісти вже не будуть.
  • В перший робочий день одесита Івана Іщенка у Вінниці до нього прийшли АТОвці з акцією.
  • Тоді домовилися, що через тиждень-два прийдуть знову, з новою інформацією і конкретними питаннями.
  • Сьогодні, 17 червня, ця закрита для преси і для незареєстрованих учасників зустріч відбулася. 

Іван Іщенко прийшов на місце звільненого Юрія Педоса 1 червня. Ще до його офіційного представлення в мережі поширили компроментуючу інформацію. Громадський діяч і волонтер Роман Сініцин у Фейсбуці підняв фрагмент подій 2 травня 2014-го року в Одесі: Іщенка, який був тоді начальником райвідділу міліції, зафільмували на одному боці з антимайданівцями, і один із таких прямо позаду нього цілиться в бік протестувальників.    

Поговорити на цю тему приходили вінницькі АТОВці до Івана Іщенка в його перший робочий день у Вінниці. Планували влаштувати акцію протесту, але після короткої розмови в кабінеті на Театральній, 10 вирішили, що варто краще підготуватися до розмови і зустрітися через тиждень-два. Сьогодні, 17 червня, друга зустріч нового керівника поліцейського главку з представниками громадських організацій відбулася.

Як вона проходилася й про що йшлося, можна побачити на відео з трансляції, яку вів голова «Ревізія влади» Віталій Павловський (знайдете нижче). Питаємо активіста про загальні враження від зустрічі. І ось що він розповів:

Відео дня

— Керівник спробував знайти спільну мову з громадськими організаціями та активістами. Були непорозуміння навіть в деяких висловлюваннях. З представниками «Дорожнього контролю», наприклад. Але Іщенко обіцяє потужну боротьбу з криміналітетом. Він обіцяє вже в найближчий час — реальні показники. Також він обіцяв боротися з хабарництвом в ГРПП (групи швидкого реагування патрульної поліції — авт.), де працюють колишній в ДАІвці, по районах області. Сказав, що буде відкритий для журналістів і для громадськості, але не дав контактну людину, до якої ми можемо звертатися в разі отримання інформації, яка потребує поліцейського реагування. Сказав: дзвоніть на «102» або публікуйте, ми будемо моніторити пресу...

Що стосується преси, то на цю зустріч журналістів не запрошували. Вона була анонсована на сайті поліції та у Фейсбуці тільки для активістів. Умова була така: щоб від однієї організації був один представник. Останні — мали зареєструватися, їх впускали на територію управління за попередньо складеним списком.  

— Одного журналіста, бачив, завернули на прохідній. Сказали, що ця зустріч тільки для активістів, не для журналістів. Все по списку, — каже Віталій Павловський.

Також він розповів про ще кілька обіцянок Івана Іщенка:

— Він сказав, що в нього є тепер свої люди, незаангажовані, з особливими методами ведення розслідувань щодо криміналітету, тому будуть результати найближчим часом.  

Про його минуле, яке сполошило АТОВців після призначення, тепер нового начальника не запитували. Хоча 1 червня, нагадаємо, вінницькій ветерани та волонтери говорили, що збиратимуть більше інформації про полковника й на другій зустрічі все йому «пред’являть». Схоже, більше компромату не знайшли, а з тим — змирилися.

— Вогню не було взагалі, — описав хід розмови активістів з новим керівником поліцейського главку Віталій Павловський. — Питання його минулого сьогодні взагалі не звучало.

Натомість запитували представники громадських організацій Іщенка про лютневі Жмеринські події, які зараз розслідуються. Мова про сутички в тамтешній міськраді, коли десятки людей в масках увірвалися на засідання, вступили в конфлікт з поліцейськими і були затримані.

— Новий начальник ознайомлений частково з ситуацію, що була в Жмеринці, — каже Віталій Павловський. — І ознайомлений з позиції поліції. Тепер він пообіцяв досконало розібрати справу по Жмеринці, з обох сторін. Сказав, що це тема окремої розмови, зберемося пізніше, покроково відео передивимося…

До призначення у Вінницю полковник поліції Іщенко, нагадаємо, працював заступником начальника Одеського главку. Як його власність у звіті про статки і доходи є тільки земельна ділянка. Все інше — у праві користування, тобто юридично належить іншим людям. Навіть задекларовані 350 тисяч гривень готівкових коштів належать дружині-чиновниці, що працює в муніципальній інспекції з благоустрою. 

Раніше редакція 20minut.ua запитувала в тих вінницьких активістів, які не ходили до нього в день призначення, що вони думають про новопризначеного начальника поліції з Одеси. Їхні коментарі, в тому числі аналіз декларації, знайдете в цій публікації:

 

Читайте також:

Секс за наказом. Справу лейтенантки проти полковника саботує військова прокуратура

Зашморг затягували втрьох. Вбивцям 28-річного таксиста Віталія Коваля присудили довічне

«Хтось продав душу дияволу». Вирок водію Infiniti, що скоїв смертельну ДТП, не оскаржили

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лариса Кобелева

    Самі себе призначили "активістами"  і нумо права качати. Це в якому Законі і де прописано,щоб натовп  продиктовував начальнику  поліції,що і як він має робити,як керувати; це що за "смотрящі" такі? Не зрозуміти й   новопризначеного начальника ,чому він дозволив  цим особам так з собою  зверхньо розмовляти  влаштовуючи допит та погрожуючи? Поліція має дотримуватися Закону ,порядку,а не "понятій",поліціянт на будь-якій посаді служити Україні,а не місцевим рішалам.
  • З.А.Глядач

    "ця зустріч тільки для активістів, не для журналістів"
    Хто-б сумнівався. "Активісти" виставляють себе вибраною кастою,яка про все "домовлятиметься". Їм пофіг на місто,аби їм самим було добре. Опортуністи ср.ані.
  • Евгения Степынова

    Лучший сайт для заказа украшений https://topgold.ua/gold/zolotye-kol-e/, а самое главное это надежность.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up