Одна смерть — чотири життя: у «Пироговці» створять центр трансплантології

Одна смерть — чотири життя: у «Пироговці» створять центр трансплантології
  • Неймовірна історія минулого тижня вразила Україну. У Львові лікарі зробили диво — чотирьох пацієнтів врятували завдяки донорці.
  • Трансплантація органів — це шанс для тисяч людей.

Вінниччина — одна з шести областей України, які увійшли до пілотного проєкту зі створення центрів трансплантології. Нашою базою Міністерством охорони здоров'я України визначено Вінницьку обласну клінічну лікарню імені Миколи Пирогова. Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«Презентацію детальної інформацію та аналіз ситуації щодо трансплантології в Україні, за кордоном та проблематику на рівні області зробив Олег Капшук, завідувач клінічного високоспеціалізованого урологічного центру Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова, головний експерт Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА, — зазначає Борзов. — Сьогодні Україна є аутсайдером світової трансплантології. Іі розвиток є маркером розвитку галузі країни та певного регіону».

На заході обговорили механізм взаємодії Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги, обласної клінічної лікарні ім. Пирогова, обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. Ющенка, інших медичних закладів області у запровадженні проекту.

Відео дня

Возможно, это изображение (2 людини, люди стоят, люди сидят, у приміщенні та офіс)

— Наступний крок — відпрацювання механізму взаємодії не тільки лікарів, а й правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування для того, щоб трансплантологія на Вінниччині запрацювала. Невдовзі у нас люди зможуть отримати свій шанс на життя, не виїзджаючи за межі країни, за межі області, — обіцяє губернатор Вінниччини.

Неймовірна історія вразила Україну

Мати двох дітей, 45-річна львів'янка, віддала свої органи 4 реципієнтам. Трансплантації серця, печінки та 2 нирок провели у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова 10 лютого:

Тут про львівську історію донорки – чотири врятовані життя.

 

Читайте також:

Україна з понеділка повертається до адаптивного карантину. Що відомо?

Вінниччина лідирує за кількістю випадків. Яка ситуація з COVID в Україні?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Маргарита Цуканова

    Почнуть торгувати людьми по частинах....
  • Наталья Горошко

    Готовятся отлавливать на органы.

    Александр Беляєв reply Наталья Горошко

    Ти перша в списку донорів на відлов

    Александр Беляєв reply Наталья Горошко

    Ти перша в списку донорів на відлов

    Наталья Горошко reply Александр Беляєв

    Я уступаю первенство тебе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up