На підготовку та приготування борщу у вас піде близько півтори години, і Євген Клопотенко впевнений, що ви не пошкодуєте.
Для українського борщу на свинячих ребрах знадобляться такі інгредієнти (на 8-10 порцій):
Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте свинячі ребра протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Корінь селери промийте і наріжте довільними шматками, чистити його не треба. Моркву поріжте такими ж шматками, як і селеру. Запечені ребра перекладіть в каструлю і залийте 3 літрами води, додайте порізані селеру і моркву, половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 30 хвилин.
Приготуйте засмажку — це серце будь-якого борщу. Візьміть солодкий перець поріжте невеликим кубиком, томати і цибулю (другу половину) поріжте дрібними кубиками.
З іншого буряка вичавіть сік на соковижималці або просто натріть його на дрібній тертці.
Наріжте 3-4 картоплини зручними кубиками і додайте в каструлю. Перекладіть готову засмажку в каструлю з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл і теж додайте в каструлю.
Капусту наріжте і відставте — її варто додавати до борщу в кінці приготування.
За бажанням можна додати в борщ консервовану квасолю до смаку. Додайте копчені або в'ялені груші. Вони додадуть вашому борщу приємний смак.
Дайте йому настоятися не менше 30 хвилин. Подавайте борщ зі сметаною і подрібненою зеленню кропу.
Читайте також:
«Хто казав, що карантин, то скучно»: хлопці роздяглись та стрибнули з мосту
Коронавірус в Україні: скільки хворих на COVID-19 станом на 18 січня
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер