Вінницькі боксери здобули сім нагород на Всеукраїнському турнірі

Вінницькі боксери здобули сім нагород на Всеукраїнському турнірі

На традиційному Всеукраїнському турнірі з боксу пам’яті льотчика-космонавта Павла Поповича вінницька збірна стала кращою за кількістю медалей. В активі вінничан золото, чотири срібла і дві бронзи. Молодіжні змагання пройшли у Білій Церкві (Київська область).

Треті в командному заліку

На ринг виходили найсильніші представники 22 областей, серед яких були призери чемпіонатів Європи і світу. До збірної Вінниччини входили представники обласного центру із багатьох клубів і шкіл: ШВСМ, МКДЮСШ «Вінниця», обласної комплексної ДЮСШ, «Золотої рукавички», «Спарти», «Богатиря» і Ліги «Олімпійський резерв». А також один спортсмен із Іллінців Микола Письменний, який виграв бронзову нагороду.   

Сім медалей у десяти вагових категоріях – гарний доробок. Але в командному заліку Вінниччина – на третій позиції, позаду Київської і Черкаської областей.

– Вінничани, як мінімум, недорахувалися двох золотих медалей. На цьому наголошували багато фахівців. Але, щоб перемагати киян на їхньому турнірі, треба бути на дві голови сильнішими, – прокоментував старший тренер відділення боксу МКДЮСШ «Вінниця» і тренер Вінницької ШВСМ Роман Вакалюк. – Перед стартом вінницькі спортсмени тренувалися окремо. А на турнірі всі об’єдналися, підтримували один одного. На аналогічному турнірі у Білій Церкві рік тому вінницька збірна посіла перше командне місце, мали чотирьох чемпіонів. Зараз у нас триває зміна поколінь.

Відео дня

Приз «За кращу техніку»

17-річний майстер спорту Володимир Кушнір став чемпіоном у престижній ваговій категорії до 91 кг. Він отримав спеціальний приз «За кращу техніку».

В півфіналі Володимир Кушнір бився проти Федора Ткаченка (Київ). Виграв достроково, технічним нокаутом в першому раунді.

Фінал вінничанин відбоксував із іншим столичним спортсменом – Сергієм Жежуком. І також завершив його достроково!

– Успіх мені принесли відпрацьовані комбінації, ударна «трійка» із обох рук, – каже Володимир Кушнір.

Володимир Кушнір не брав участі в останньому чемпіонаті України через хворобу, тому поки є другим номером молодіжної збірної. Перший номер – Ашот Хочарян (Івано-Франківськ) зараз змагався на іншому турнірі.

– Хотілося би із ним зустрітися, аби виявити сильнішого. Прагну виступити цього року на чемпіонатах Європи і світу, – додав Володимир Кушнір.

Срібні призери прагнуть більшого

17-річний майстер спорту Геннадій Масленніков (вага до 60 кг) у Білій Церкві виграв чотири бої, поступившись у рівному фіналі за очками – 2:3.

– Я зараз є другим номером збірної України. Мрію стати заслуженим майстром спорту, потрапити на Олімпіаду, – розповів юнак.  

16-річний кандидат у майстри спорту Володимир Салецький (вага до 69 кг) став срібним призером. Він зазнав поразки у четвертому поєдинку.

– Всі бої були тяжкими. Щоб досягти висот у боксі, тренуюся шість разів на тиждень, – повідомив Володимир Салецький. 

16-річний кандидат у майстри спорту Федір Фріз-молодший (вага до 52 кг) виявився віце-чемпіоном на меморіалі Павла Поповича.   

– Боксом займаюся шість років. Прагну стати чемпіоном України, майстром спорту, побувати на турнірах за кордоном. Рівняюся на батька, майстра спорту СРСР, – розповів Федір Фріз-молодший.      

Федора Фріза-молодшого, окрім батька, тренують й інші досвідчені фахівці Сергій Глущенко та Олександр Вацек.

– Змагання в Білій Церкві є найсильнішими в Україні, адже за перше місце на них надавалося звання майстра спорту. Окрім того, турнір мав статус відбору на чемпіонати Європи і світу. За його підсумками кандидатами до збірної України стали Володимир Кушнір і Геннадій Масленніков. Вони візьмуть участь у підготовчих зборах, – підсумував Федір Фріз-старший.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дід

    Молодці!!! Так тримати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up