Вчителі Вінниці завершили канікули тенісним турніром

Вчителі Вінниці завершили канікули тенісним турніром
Анатолій Мариянчук був головним організатором турніру. Він же і виграв золото в особистому заліку

По традиції вчителі Вінниці завершили зимові канікули аматорським турніром із настільного тенісу. Шості такі змагання відбулися 10 – 11 січня в спортзалі гімназії № 23, що на Вишеньці. Медалі розігрувалися не лише в особистому заліку. Також стартували 11 команд шкіл і 15 пар. Одночасно відбувалися поєдинки на п’яти столах.

Тенісна «Мекка» для педагогів

Змагання невипадково проводилися саме у 23-й школі. Адже цей навчальний заклад – своєрідна тенісна «Мекка» для педагогів міста.

– На нашій кафедрі фізичного виховання працює шість педагогів. Намагаємося прищеплювати школярам любов до спорту. Наші вчителі залюбки грають не лише в теніс, а й у волейбол, – каже учасниця турніру Алла Задачина, вчителька фізкультури школи № 23.  

Вчитель фізичного виховання і захисту Вітчизни цього ж навчального закладу Петро Зацерковний пояснив, чому господарі виставили дві команди. 

Відео дня

– В нашій школі є багато сильних тенісистів. Вчителі фізкультури не повинні обов’язково домінувати на турнірі. Будь-який педагог може добре грати в теніс, якщо він тримає себе в гарній фізичній формі, – каже Петро Зацерковний. 

Серед учасників був директор міської федерації футболу був В’ячеслав Обезюк. Грав за школу № 5, де веде футбольний гурток.

– Я вперше беру участь в турнірі із тенісу. Граю у нього нечасто – приблизно раз у рік. Тому на перемогу не розраховую, прийшов отримати задоволення від гри. Якщо в професійному тенісі має значення якісна підготовка, то серед аматорів на перший план виходить швидка реакція, – каже В’ячеслав Обезюк.  

За словами пана Обезюка, справжній спортсмен потроху знає будь-яку гру.

– Серед футболістів настільний теніс у пошані. Адже він розвиває реакцію, спритність, координацію. Ми навіть влаштовували тенісний турнір серед наших юнацьких футбольних команд. Дітям було дуже цікаво, – додав директор міської федерації футболу.  

Приклад молоді

За словами організаторів, наше місто – один із небагатьох обласних центрів, де проводяться тенісні баталії серед педагогів.  

– Це чудове започаткування. Адже вчителі, які ведуть здоровий спосіб життя, слугують гарним прикладом молоді. Із кожним роком турнір стає більш масовим, покращується рівень організації, – каже голова обласного відділення НОК України, дворазовий срібний олімпійський призер Павло Хникін.

Як каже Пан Хникін, настільний теніс у Вінниці непогано розвивається, оновлюється матеріальна база.

– У спорткомплекс «Здоров’я» придбали сучасні тенісні столи. Там проводили навіть молодіжний чемпіонат України. На жаль, місту поки що бракує великого залу, де можна організувати дорослу національну першість, – зауважив Павло Хникін. 

Голова міської освітянської профспілки Петро Соловей нагадав, що у Вінниці проводяться не лише змагання серед вчителів із настільного тенісу. Але й волейболу, спортивного туризму і легкої атлетики.

– Тенісний турнір під час канікул і новорічних свят – гарна можливість педагогам із різних шкіл не лише позмагатися, але й поспілкуватися, – вважає Петро Соловей.     

Із лівшею грати складно

Напевно, найцікавішими були особисті змагання. В чоловічому фіналі досвідчений організатор турніру, «господар поля» Анатолій Мариянчук здолав молодого Івана Костенка (школа «АІСТ») – 2:0 за партіями. Бронзову нагороду здобув Олег Причишин (школа № 18).    

Серед жінок не було рівних вчительці польської мови Лідії Барановській (АІСТ). Разом із нею на п’єдестал пошани підіймали вчительки фізичного виховання Анна Голуб (школа № 20) і Катерина Бацюра (школа № 30).

Пані Голуб (30 років) єдина серед учасниць виявилася лівшею. Тому іншим жінкам із нею було боротися важкувато. Анна любить грати у настільний теніс, хоча випадає така нагода нечасто.

– Намагаюся діяти без помилок, акуратно. Я займаюся тенісом лише кілька років, але прагну вдосконалюватися. Приміром, навчилася підкручувати м’ячик. Це приносить позитивний результат, – каже Анна Голуб. – Зазвичай починаю готуватися за місяць до турніру, бо часу бракує. Адже переважно займаюся велоспортом і пішохідним туризмом.

Родинний дует із сімейної школи

В парних змаганнях перемогу здобула школа № 31, за яку виступали вчителі Валерій Калина та Ігор Стадник. Медалі іншого ґатунку виграли команди шкіл № 18 і № 3.  

В командних баталіях кращою стала сімейна школа «АІСТ». За неї виступали вчителі фізичного виховання Олександр та Іван Костенки (батько і син) та Лідія Барановська. Також до трійки кращих увійшли команди шкіл № 20 і № 23.   

– Я регулярно тренуюся. Останні півроку займаюся тенісом щонеділі. Ця гра зацікавлює динамікою, драйвом. У нашому виді спорту ти постійно рухаєшся і вирішуєш завдання, який ставить перед тобою суперник, – каже Іван Костенко, 27 років.   

В «АІСТі» діти починають займатися настільним тенісом із третього класу.

– В нашій школі встановлено вже три тенісних столи. Тому більша частина учнів непогано вміє грати в теніс. Частина із них відвідує міські турніри. Ми виставляємо команду й на шкільну спартакіаду, – додав Іван Костенко.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up