Обурило і здивувало: ТОП-новини, які обговорювали вінничани з 3 до 10 січня

Обурило і здивувало: ТОП-новини, які обговорювали вінничани з 3 до 10 січня
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 3 січня до сьогодні.

Вдома чи за кордоном? Де знані вінничани зустріли 2022 рік

Вдома чи за кордоном?  Де знані вінничани зустріли 2022 рік

Дехто поїхав на курорт, а хтось прикрасив новорічну ялинку, влаштував сімейну фотосесію та поділився результатом в соцмережах. Як відомі вінничани проводять новорічні свята — дізнаємося з їх фотографій.

Які податки встановили у 2022 році — для ФОПів, власників землі та нерухомості

Які податки встановили у 2022 році — для ФОПів, власників землі та нерухомості

Відео дня

Зростання «мінімалки» спричинило збільшення податків для ФОПів. Також, ледь не всі вінничани-підприємці, тепер повинні застосовувати касові апарати. Натомість антиолігархічний закон, який має вдарити по статках найбагатшого українця Ріната Ахметова, відіб’ється на достатках пересічних українців. Розповідаємо, які зміни у податках несе цей рік.

 

12 страв: у скільки цьогоріч обійдеться стіл на Святвечір? ІНФОГРАФІКА

12 страв: у скільки цьогоріч обійдеться стіл на Святвечір? ІНФОГРАФІКА

Вже за кілька днів на всіх православних християн чекає Свята вечеря. До неї потрібно особливо готуватися, адже за традиціями на столі має бути 12 пісних страв.  Скільки буде коштувати їх приготувати вінницьким господиням та господарям? Ми порахували та склали для вас інфографіку.

П'ять смачних страв. Відомі вінничани діляться фірмовими рецептами до Різдва 

П'ять смачних страв. Відомі вінничани діляться фірмовими рецептами до Різдва

Наше місто, як і вся країна, почали підготовку до найзатишнішого свята року — Святого вечора. Відомі вінничани поділилися улюбленими рецептами пісних і не дуже страв до різдвяного столу.

 

У центрі Вінниці з’явиться новий мікрорайон. Як зараз виглядає місце під майбутню забудову

У центрі Вінниці з’явиться новий мікрорайон. Як зараз виглядає місце під майбутню забудову

Впродовж найближчих років на місці колишнього цегельного заводу з’явиться новий мікрорайон. Висота найвищих будинків там сягатиме 18 та 20 поверхів. Що зараз на місці майбутнього житлового масиву? Як він називатиметься та виглядатиме? Чи ведуться там вже якісь роботи?

 

Проблема — вирішення. Настав кінець анонімних SIM-карток чи що насправді вимагає новий закон?

Потрібно поновити сімку, налаштувати роутер — дай персональні дані оператору, інакше ні зв’язку, ні інтернету. Хочеш купити нову SIM картку або користуватись старою — «прив’яжи» її до свого паспорта? Чи дійсно все так лячно з новим законом про «Про електронні комунікації», як говорять? Ми запитали у адвоката.

Усе майно трьох парків Вінниці коштує 14,6 млн гривень. Чому так дешево?

Маєте 36 тисяч гривень? То можете купити колесо огляду в Центральному парку. За менше, ніж 2 тисячі — забрати Арку цього парку. Такі ціни вказав виконком міськради, для передачі комунального майна трьох парків, трьох площ і набережної «Рошен». Кому передали? Навіщо? І звідки такі малі ціни на об’єкти? Розбираємось.

 

Крапка у справі сектанта-канібала. Засудили убивцю Катерини Обухівської та її 10-річної дочки

В лісопосадці під Києвом знайшли застреленою 30-річну вінничанку. А в очереті на Хмельниччині — рештки її 10-річної дочки. Розслідування було довгим, а звинувачуваних двоє: кавалер убитої, нібито столичний бізнесмен, та його юна подружка-сектантка… Від скоєного ними злочину минуло більше шести років. Днями нарешті винесли вирок головному звинуваченому в справі з канібалізмом.

 

Оновлений «Аква-Він» частково запрацював: що вже доступно дітям і які послуги запропонують дорослим?

Оновлений «Аква-Він» частково запрацював: що вже доступно дітям і які послуги запропонують дорослим?

Місяць тому на вулиці Янгеля відкрили реконструйований спортивний комплекс. На всю потужність він ще не запрацював, але деякими послугами скористатися можна вже. Якими саме? Скільки це коштує? Хто займатиметься безплатно?

 

Антибіотики лише за електронним рецептом: все, що треба про це знати

З початку цього року в стаціонарах почали вести облік вживання антибіотиків, а вже з весни вінничани не зможуть без рецепта купити собі антибіотики.  Для чого таке нововведення і що про це думають лікарі? Як це працюватиме і чому це необхідно? Пояснюємо. 

 

Покупатися в чані. Популярні місця для зимового релаксу в Вінниці та за містом

Покупатися в чані. Популярні місця для зимового релаксу в Вінниці та за містом

Ділимося, де в Вінниці і за містом можна порелаксувати в чанах в період зимових свят. Дізналися контакти і вартість відпочинку.

 

Маленькі Іван та Сашко втекли з дому. Хлопчики пройшли босоніж десять кілометрів

На трасі люди побачили маленьких хлопчиків. Вони йшли босі вздовж дороги. Про це повідомили у поліцію. Як з'ясувалось, Іван та Сашко втекли з дому до бабусі в сусідню область.

З насінням, сухофруктами і салом. Ми перевірили якість крафтового хліба вінницьких виробників

Що таке «крафтовий хліб»? Що за модне слівце? Крафтовий в перекладі означає «ремісничий». Тобто зроблений на невеликому виробництві із застосуванням ручної праці. Ми дізналися, як виготовляють крафтовий хліб в сучасних умовах, і з фахівцями Вінницького торговельно-економічного інституту перевірили якість смачних буханців, які створюють місцеві виробники.

 

Бригада і сім батальйонів тероборони буде в області. Кого беруть на службу?

У Вінниці і у кожному з шести районів області формують батальйони територіальної оборони — Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському і Хмільницькому. Визначено місця їхньої дислокації. Особовий склад набрано приблизно на половину. Охочих продовжують запрошувати на службу. Кого беруть? Скільки платитимуть? Куди звертатися?

 

Добрі вчинки та досягнення. 21 історія вінничан за 2021 рік

Минулий рік був насичений на усілякі події: і драйвові та веселі, і сумні та трагічні. Він був сповнений змінами, відкриттями та вчинками.  Пригадаймо, добрі справи та досягнення вінничан за 2021 рік. Про такі учинки варто пам'ятати! 

Пустіть бідну студентку переночувати... Соціальний експеримент 20minut.ua на вулицях Вінниці

На скільки чуйні вінничани? Чи погодився бодай хтось дати притулок молодій дівчині? Ми вирішили перевірити це та провели черговий соціальний експеримент. У ролі бідолашної вкотре опинилася студентка ВДПУ Анастасія Мішко.

Не здали сесію. Студентів Вінницького медуніверу депортували з України

З України депортували іноземців, що навчалися у вінницькому університеті. Майбутніх лікарів за неуспішність відрахували в 2021 році, але у визначений термін вони не покинули територію України.

 

Смертельна пожежа. Мертвого семирічного хлопчика знайшли під уламками

Трагедія сталась в селі Тараски Хмільницького району сьогодні вночі. На момент загорання в будинку знаходились господарі та їх п’ятеро дітей.  Коли рятувальники ліквідували пожежу, під уламками виявили мертвим семирічного хлопчика. Поліція розслідує причини та обставини події.

 

Три вінницьких заводи, які залишились тільки на фото — ДПЗ, «лампочка», Хімпром

Три вінницьких заводи, які залишились тільки на фото — ДПЗ, «лампочка», Хімпром

Своє 60-річчя минулого року міг би відзначити Вінницький ламповий завод. Підшипниковому було б 54 роки. А вінницькому Хімпрому взагалі б було аж 109 років! Втім, на жаль чи на щастя, ці радянські гіганти вже давно не існують. Залишилися старі фото підприємств та спогади вінничан, що там працювали.

 

Читайте також:

Підвищення та успіх. П’ять знаків Зодіаку, чия кар'єра злетить у 2022 році

Вона сказала: «Так». Біля нового Епіцентру створили величезну автоялинку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up