З насінням, сухофруктами і салом. Ми перевірили якість крафтового хліба вінницьких виробників

- Що таке «крафтовий хліб»? Що за модне слівце? Крафтовий в перекладі означає «ремісничий». Тобто зроблений на невеликому виробництві із застосуванням ручної праці.
- Ми дізналися, як виготовляють крафтовий хліб в сучасних умовах, і з фахівцями Вінницького торговельно-економічного інституту перевірили якість смачних буханців, які створюють місцеві виробники.
Крафтові хлібо-булочні вироби випікають за традиційними рецептами, до складу входять натуральні харчові домішки, різні зернові та фруктові компоненти. За рахунок цього смак та аромат випічки поліпшується.
Відсоток українців, які їдять хороший, крафтовий хліб — невеликий. Це зумовлено ціною, яка помітно вища, ніж на соціальний хліб. По-друге, у людей мало інформації про виробництво, процеси, технології хліба.
На споживання також впливає поширена думка про шкоду хліба, оскільки для виготовлення використовують борошно з вмістом глютену (клейковини), для бродіння — дріжджі. Хліб не шкідливий. Потрібно просто розібратися в деталях, аби споживачі не були перевантаженими зайвою інформацією.
Друже! Ви читаєте преміум-статтю на сайті "20хвилин". Це екслюзивна
стаття нашого журналіста, якої немає в жодному іншому виданні. Ми
витратили багато часу та зусиль для її написання.
Ми віримо в те, що
незалежна журналістика, як і всяка праця, заслуговує на справедливу
оплату. Підпишіться на один з трьох преміум-пакетів та читайте всі
найкращі статті. А три статті щомісяця ви зможете прочитати
безкоштовно після авторизації.

Головний редактор 20minut.ua