Маленькі Іван та Сашко втекли з дому. Хлопчики пройшли босоніж десять кілометрів

Маленькі Іван та Сашко втекли з дому. Хлопчики пройшли босоніж десять кілометрів
На Одещині поліцейські опікуються маленькими вінничанами Ванею та Санею, які втекли з дому босоніж, накинувши на себе лише легесенькі курточки
  • На трасі люди побачили маленьких хлопчиків. Вони йшли босі вздовж дороги.
  • Про це повідомили у поліцію.
  • Як з'ясувалось, Іван та Сашко втекли з дому до бабусі в сусідню область.

Що змусило рідних братиків шести і дванадцяти років ось так у холодну пору бігти за 10 кілометрів від домівки, з’ясовують колеги правоохоронців на Вінниччині.

Як повідомляють на сайті одеського обласного главку поліції, про хлопчиків у поліцію повідомили пересічні громадяни, які їхали на автомобілі по трасі й звернули увагу, що діти йдуть вздовж дороги без взуття та самі.

— Ми поїхали до місця, на яке орієнтовно вказали люди, і розшукали дітей. При наближенні машин вони ховалися у придорожніх насадженнях. Коли ми запитали, чого ті бояться, у відповідь почули: повернення додому у Вінницьку область, — розповіла начальниця сектору ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Нігрецкул.

Відео дня

Правоохоронці зігріли та заспокоїли діток. Братики розповіли, що живуть з меншою сестричкою, мамою та вітчимом, який їх нібито ображає. І це стало причиною того, що вони пішли шукати прихистку в бабусі, яка живе у Балті Одеської області.

Ювенали розшукали літню жінку. Виявилося: онуки — часті гості в її домі, тому вона мала всі необхідні речі, щоб перевдягнути їх.

«Про ситуацію, що склалася, ми сповістили колег з сусідньої області. На той час повідомлення про зникнення з дому дітей їм не надходило. Зараз поліцейські шукають матір хлопчиків, аби з’ясувати, що все-таки сталося в їхній родині. Поки ж Ваня та Сашко залишатимуться з бабусею», — зазначила Катерина Нігрецкул.

Поліцейські вдячні всім громадянам, які бодай одним лише дзвінком на спецлінію «102» сприяють порятунку людей, що опинилися у скрутному становищі, а головне — своєю небайдужістю дають зрозуміти їм: вони не самі у своїй біді.

У поліції зазначають, що хотілося б достукатися й до родин, які переживають складні життєві обставини, і переконати дорослих та малих: коли здається, що чекати помочі нема звідки, варто звернутися до правоохоронців. Вони співпрацюють з різними організаціями та кваліфікованими спеціалістами і всі разом знайдуть вихід з будь-якої скрушної ситуації.

 

Читайте також:

Чим накрити стіл на Святвечір: 12 українських пісних страв з рецептами

Вона сказала: «Так». Біля нового Епіцентру створили величезну автоялинку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Bodya Butenko

    Файне фото мусора вдітий дітей фоткають босих🤣👍👍
  • Олег Каськов

    "...ніби то ображає"
    Нібито! Слова двох хлопчаків стали істиною в останній інстанції для поліцаїв та журналістів?
  • Sergey Bagriy

    Жах...
  • Жора

    Пойти  что ли сдаться в полицию чтобы эта девушка меня арестовала....)

    Читач50 reply Жора

    та тебя в дурдоме давненько ожидают-проиграный

    Жора reply Читач50

    Иди

keyboard_arrow_up