Оновлений «Аква-Він» частково запрацював: що вже доступно дітям і які послуги запропонують дорослим?

Оновлений «Аква-Він» частково запрацював: що вже доступно дітям і які послуги запропонують дорослим?
  • Місяць тому на вулиці Янгеля відкрили реконструйований спортивний комплекс. На всю потужність він ще не запрацював, але деякими послугами скористатися можна вже. Якими саме? Скільки це коштує? Хто займатиметься безплатно?

На початку грудня ми робили репортаж з офіційного відкриття мультиспортивного комплексу «Аква-Він» (колишній СКА). Він має усе необхідне для тренувань та проведення змагань, загальноміських, регіональних та всеукраїнських заходів.

Спортивний комплекс має 25-метровий басейн на шість доріжок, залу для ігрових видів спорту на 730 квадратних метрів: для занять волейболом, баскетболом, футзалом та гандболом. Зали для занять сухим плаванням, єдиноборствами, атлетичну залу. Також в «Аква-Він» передбачили кімнати для тренерів, фудкорт, приміщення для адміністрації, роздягальні, душові тощо.

Крім того, спорткомплекс облаштований під потреби маломобільних груп населення: є пандуси, вертикальний підіймач, ліфт, підіймач для спуску в басейн, кімнати гігієни для людей з інвалідністю.

Відео дня

У перші кілька тижнів роботи закладу займатися у ньому могли лише вихованці муніципальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Їхні заняття покриваються коштом міського бюджету. Днями розпочали набір груп на платній основі, про це нам розповідає директорка міської дитячо-юнацької школи №3 (СК «Аква-Він» перебуває на її балансі) Людмила Маршук. 

— З 4 січня ми набираємо дітей й на платній основі. Мова поки що лише про плавання. Це буде вісім груп дітей, — пояснює директорка. — Запис проходить в порядку «живої» черги, тому охочі мають приходити до нас фізично. Вчора о третій годині повішала оголошення про набір групи, а о п’ятій вона вже була укомплектована. Ажіотаж зараз шалений.

Наразі в СК вже діють секції з гандболу, волейболу та тхеквандо. Працює тренажерна зала, зала для єдиноборств та басейн. 

— Дорослі також зможуть займатися, але лише після того, як ми закінчимо укладати відповідні договори та оголосимо необхідні тендери. Це дозволить зрозуміти, якими будуть комунальні платежі СК. Тоді буде зрозуміло, скільки коштуватимуть їхні заняття, — продовжує очільниця спортивного комплексу. — Абонементи будуть лише на басейн та тренажерну залу. Усе інше на основі договорів з профільними організаціями. 

До прикладу, якщо Вінницька обласна асоціація футболу укладе з «Аква-Він» відповідний договір, то вінницькі футзалісти зможуть у ньому займатися. Те саме з усіма іншими видами спорту. Просто так не можна буде прийти і потренуватися.

Баскетболом, за словами Маршук, займатимуться лише спортсмени Вищої ліги та Суперліги, волейболом — Суперліги, гандболом — Першої ліги. 



Наразі, каже Людмила Маршук, абонемент в басейн на вісім занять як для дітей, які не займаються у спортивних школах міста, так і для дорослих коштує 950 гривень. Але якщо ціни за комунальні платежі зростатимуть, вартість абонементу також змінюватиметься. 

Умовою для допуску до занять у спортивному комплексі є довідка від сімейного лікаря про те, що людина не має інфекційних захворювань шкіри. Для дорослих це також сертифікат про повний курс вакцинації. 

У майбутньому «Аква-Він» матиме власний сайт та сторінки у соціальних мережах. Наразі сконтактувати з адміністрацією спорткомплексу можна лише прийшовши за адресою: вулиця Академіка Янгеля, 48.

Фото: Офіційна Фейсбук-сторінка Сергія Моргунова

Читайте також:

ТОП-5 подарунків, які можна придбати на різдвяному ярмарку у Вінниці

Кутя, риба, рулька, пиріг, борщ. Відомі вінничани діляться рецептами фірмових страв до Різдва

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Светлана Рулько

    Від того, що він добре оснащений, він не стає доступниішим  для всіх громадян. У нас суспільство вже давнол розділилося за рівнем доходу і влада вважає, що має право ігнорувати інтереси переважної більшості малоімущого населення міста, хоча це все будувалося бюджетним коштом за податки громадян.

    Светлана Рулько reply Светлана Рулько

    Света Радецька ,Ото ж бо. Є люди,які вважають це нормаю, коли за гроші всіх(податки) обслуговують виключно імущих  і кричать на кожному кутку про найкомфортність нашого міста! Про дітей тут думають в останню чергу. А ті, хто так захищає цей розподіл, не думають про те, що сьогодні вони князі, а завтра будуть купатися в грязі по незалежним від них обставинам. Тому я не переймаюся...

    Светлана Рулько reply Светлана Рулько

    Света Радецька .Отож бо й воно, За наші гроші і податки покращують життя не всім, а лиш тим, хто зможе це оплатити ,абокоштом всіх. А ті хитрожопі, що це ще й поощряють, не думають, що сьогодні вони кнізі- а завтра валятимуться в грязі з незалежних від них обставин, тому ситий голодного ніколи не зрозуміє...

    Олександра Красняк reply Светлана Рулько

    Света Радецька в такому випадку є альтернатива-Авангард , Маяк і Палац юнацтва…там дешевше.

    Света Радецька reply Светлана Рулько

    Олександра Красняк все це добре, але при мінімальній зарплаті  та теперішнім цінам на комуналку та продукти не кожен  може дозволити своїй дитині купити абонемент за 960грн

    Олександра Красняк reply Светлана Рулько

    Светлана Рулько а що поганого в тому що з груди сміття відтворили сучасний спорт-комплекс…?! Звісно, вартість занять має бути рентабельною, як мінімум..для того щоб забезпечити подальше існування….!!!
  • Читач03

    За 8 занять 950 грн😧 Дешевше в Авангарді займатись.

    Денис Семерук reply Читач03

    Дешевле везде)

keyboard_arrow_up