Новий дитсадок, смердюча вода та образа на «24 канал». Огляд рішень міськради

Новий дитсадок, смердюча вода та образа на «24 канал». Огляд рішень міськради
Фото з архіву "20хвилин"
  • Усе прийняли. Сесія міських депутатів пройшла без скандалів
  • Народні обранці розглянули 39 питань. Редакція «20хвилин» обрала найцікавіші рішення з сесії міськради
  • Новий дитячий садок на Академічному, реконструкція Сабарівської очисної станції та знову про львівське сміття. Про це в матеріалі

Сесія тривала одну годину. Усі питання, що були на розгляді, прийняли. Журналісти побували на сесії міськради та знайшли найцікавіші рішення міських депутатів.

1. Про екологію. Депутати дали дозвіл на будівництво каналізації по вулиці Чумацькій (від перехрестя з 1 провулку Турчановича до Чехова) та на модернізацію системи очищення очисних споруд «Вінницяводоканалу» на Сабарівському шосе, 4. Строк на ремонтні роботи — 2017-2018 рік. Рішення прийняли одноголосно.

До речі, відповідні тендери вже пройшли в системі ProZorro. Проект переоснащення ОСК коштуватиме 496 тисяч гривень.

Відео дня

2. Знову про смердючу воду. Депутат від «Самопомочі» Олег Ткаченко знову нагадав про смердючу воду, яка тече з під кранів вінничан.

— Цю пляшку води я сьогодні набрав на вулиці Келецькій. Думаю, що міська влада має більше впливати на цю ситуацію. Бо досі Вінницька ОДА та екологічна інспекція не надали чіткої відповіді — де було забруднення? — сказав Ткаченко.

Міська влада купить земснаряд, щоб почистити дно річки Буг

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, цим питанням займаються. Зокрема, міський голова розказав, що:

  • мерія купить земснаряд, для очищення дна річки Південний Буг

  • 1,5 мільйона гривень з міського бюджету «Водоканалу» дають гроші на розробку проекту модернізації очисних споруд на Сабарові

  • 20 мільйонів гривень дають з Держбюджету на цю модернізацію

  • міські чиновники допоможуть «Водоканалу» отримати кредит від Світового банку на реконструкцію станцій водозабору №2 та №3 і на реконструкцію труб по місту

3. Громада впливатиме на депутатів? Два питання на сесії прийняли одноголосно — «Про громадську експертизу» та «Про місцеві ініціативи».

Громадські організації зможуть проводити аналіз діяльності міської влади. І результат їх аналізу матиме вплив. Те що порадять на громадській експертизі відповідний орган мерії має прийняти або дати чітку відповідь, чому не можна цього зробити.

Плюс, розробили порядок як можна подати місцеву ініціативу для змін у Вінниці. Проте, у вільному доступі цього документу ще немає.

4. Восени відкриють дитсадок на Академічному. На сесії створили комунальне підприємство «ДНЗ №15» та ухвалили його статут. Також тепер відомо, що цей садок буде на 210 дітей. Його зараз добудовують на вулиці Тимофіївській, 12, що в мікрорайоні «Академічний».

Так виглядає дитсадок на Академічному.  Фото з сайту концерну «Поділля»

А крім того, розпочали будівництво ще двох дитсадків — на Старому місті та на Тяжилові. Депутати прийняли рішення одноголосно — 46 з 46.

5. Земельні питання без скандалів. Протягом 15 хвилин розглянули 11 питань по землі — про оренду, купівлю, продаж та передачу ділянок. Всі 11 питань прийняли, хоча голосували й значно менше, ніж на інші питання. Тиснули «За» щоразу 34-40 депутатів з 46 присутніх.

Депутати навчилися використовувати право конфлікту інтересів. Тобто, вони оголошують, що відмовляються голосувати по окремому питанню, бо там є їх родичі. Так, на сесії про конфлікт інтересів заявляли депутати Микола Тихонюк, Ігор Ткачук. І двічі — Андрій Очеретний.

6. Мерії подарували квартиру. У новобуді на вулиці Коріатовичів, 116А одну з квартир передали в комунальну власність. ЖБК «Будкомфорт-2» віддав мерії квартиру площею 73 квадратних метри абсолютно безкоштовно.

На Коріатовичів житловий комплекс «Резиденція». Фото з сайту DOM.RIA

— Нею потім буде розпоряджатися департамент житлового господарства. Ймовірно, квартиру передадуть комусь, хто стоїть в черзі на отримання житла. Чи зроблять з неї службове житло, — розказав директор міського департаменту комунального майна Ігор Шутак.

 

7. Місто хоче забрати дороги. Крім того, депутати прийняли рішення (42 голоси) звернутися до Кабміну, щоб взяти в комунальну власність доріг, які проходять у нових районах міста, які були нещодавно приєднані до території Вінниці. Як пояснив Шутак, так вони зможуть взяти на баланс, а відповідні департаменти зможуть їх обслуговувати.

8. Образа на «24 канал». У кінці сесії до мера Вінниці та депутатів міськради знову звернувся депутат від «Самопомочі» Олег Ткаченко.

Читайте також: Сміттєсортувальна станція Стадниці: “без вихідних” чи “без ознак життя”? Відповідь чиновників + РЕПОРТАЖ зі станції

— Це не є політичною заявою, я наголошую. Пропоную прийняти на Стадницькому полігоні сміття зі Львова. Це буде тільки одноразова допомога. Ми живемо в одній країні, тому ми маємо допомогати один одному, — висловився Ткаченко.

— «24 канал» спаплюжив статус Стадницького полігону. Це також не є політичною заявою. А це імідж міста Вінниці, роботи депутатського корпусу та міськради. Але на ваш розсуд колеги. Напрацюйте проект рішення, якщо буде згода, то скличемо позачергову сесію та приймемо це питання, — відповів міський голова Моргунов.

Тим часом, під мерією тривав мітинг. Про що говорили протестувальники, читайте в матеріалі:

«Мерці та монополісти»: як під мерією проходило одразу два мітинги (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Bondar Vadim

    Ну-ну,  образились на канал, а покараємо жителів Львова,.  Думаю вони нам це ще згадають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up