«Мерці та монополісти»: як під мерією проходило одразу два мітинги (ВІДЕО)

«Мерці та монополісти»: як під мерією проходило одразу два мітинги (ВІДЕО)
  • Біля міської ради сьогодні, 23 червня, проходило одразу два мітинги;

  • Перший — через будівництво нового кладовища на Сабарові;

  • Другий — через страхову компанію «Місто». Мовляв, вона є монополістом на страховому ринку Вінниці

Мешканці Сабарова проти будівництва нового міського кладовища у їхньому районі. Кажуть, місту тоді загрожує екологічна катастрофа. Сьогодні вони зібралися під міською радою та кликали мера Вінниці, щоб він їх вислухав. Сергій Моргунов не вийшов до людей, замість нього були Сергій Тимощук (заступник міського голови) та очільник Департаменту благоустрою Володимир Ніценко.

Люди казали, що зведення кладовища не відповідає екологічним нормам. І що його все одно не вистачить надовго — вже за кілька років потрібно буде шукати нове місце для захоронення.

Тимощук розповів, що кладовище на Сабарові оговорювалося ще з 80-х років. А зараз проблема постала особливо гостро — за місяць людей ніде буде ховати. Також він зауважив, що план кладовища пройшов усі необхідні експертизи і будівництво є абсолютно законним.

Відео дня

Мітинг почав вщухати після того, як у людей прийняли колективне звернення.

Деталі дивіться у відеоролику:

Поряд проходив інший мітинг — щодо діяльності страхової компанії «Місто». Це зібрання було значно меншим. На нього прийшло зо два десятки людей (проти сотні, які були на протестах щодо кладовища).

До цих людей взагалі ніхто не вийшов. Приводом для цього мітингу стало питання, яке розглядали сьогодні депутати на сесії: про приватизацію приміщення, яке орендує компанія на вулиці Хлібній. Його мали продати за 50 тисяч доларів.

Депутати таки проголосували за відповідне рішення.

Що казали люди, дивіться у відео:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Патриот

    Есть 100% информация от работника горисполкома, что власти решили обмануть митингующих, будто они собрались реально найти альтернативу сабаровскому кладбищу. Слова одного высокопоставленного чиновника "Скажем, что будем что то решать, а в реале подготовим места (ямы) закопаем там десяток трупов и на этом все закончиться" .
  • Жора

    Интересно  а когда  после войны строили Сабаровскую ГЭС  то люди которые жили вдоль берегов Южного Буга тоже выходили на митинги? Ведь после  того как построили ГЭС то уровень воды поднялся и были затоплены многие огороды и дома с постройками. А когда строили кладбище на Луке то местные сельские жители тоже выходили на митинги?  Нет  есть такое понятие как страна и город Винница. И если некоторым местным жителям не нравится жить после постройки кладбища то есть возможность переехать. Ведь там в основном митингуют те кто за взятки купил и построил себе дома, или заработал как бюджетник на откатах. А есть и перекупщики, которые купили дома, и думали накрутить бабло и продать, а тут перекупам не повезло ))))) , будет кладбище, и цена на продажу уже не такая будет.

     А вообще нужно местным органам МВД и налоговой полиции проверить  что это за митингующие , как они и за что живут, сколько платят налогов в бюджет города.....

    Почему у Мэра Дворкиса был авторитет в городе? И почему при Дворкисе не было таких горе митингов ? Потому что  все знали как скажет МЭР так и будет,  вообщем коррупционеры, перекупщики, и   др. деятели которые митингуют. КЛАДБИЩЕ будет в Сабарове.



    зы. Митингуй не митингуй, все равно получишь х"й))))))

    Коля Николаев reply Жора

    Жора ты проплаченый троль! Реально тебе пох..й кто и где митингует, ты просто делаешь свою работу и зарабатываешь на этом баблишко. Весь город знает кто (ГБ) на кругу на везде в Сабаров огородил территорию сеткой и будет там строить ритуальное бюро.  Жители микрорайона отстаивают свою позицию! После постройки кладбища Сабаров превратиться в резервацию. Вместо того что бы перенести очистные сооружения за город, а на тех 36 гектарах застроить жылой район власти города делают ритуальный бизнес. Где логика ? А логики нет, потому что лучше синица в руках... И еще, вопрос лично к самому Главному в каком европейском городе он видел кладбище в чертах города?  Может пора заняться  работой, а не популизмом .

    Дима reply Жора

    Забыли упомянуть еще про владельцев участков и огородов которые находятся на том же поле , многие рассчитывали продать их под застройку .
  • Anonymous

    "Люди способны запоминать большое количество последовательной информации, в отличие от приматов." - так важають  науковці. Дивно, але ми йдемо на чергові вибори, не то ВР, чи президента, можливо місцеві і сподівємось що люди що дорвуться до ВЛАДИ будуть прислуховуватись до думки громади і приймати рішення на користь громади. Ми вибираємо, а нас знову обманюють, чергові вибори і ми знову вибираємо тих самих олігархів.  А пишуть що люди різняться від приматів. Якщо декілька разів обманути собаку вона перестане вірити і не буде вірити у чергову брехню. Дивно, але люди вірять пустим обіцянкам влади незважаючи на брехню на чергових виборах. Мітинг - чи є у ньому сенс? Так якщо  у влади є бажання почути громаду. Я не вірю  не у  щирість  пана Тимощука у 2017 , не у обіцянки влади у2016 році перед громадою Агрономічного. У 2012 кладовище було за планом у Агрономічному, зараз зьясувалось що кладовище зовсім у іншому місці. Напевне хтось бреше тій самій громаді якій повинен слугувати. Шановні мітингарі, якщо влада прийняла рішеня, і у неїї не маєбажання Вас  почути мітинги це безглуздя, це самообман. В Україні у 2017 році більшість рішень  грунтується не на потребах і думці громади а на фінансах.  Є можливічть помітингувати, поголодувати, створити ще один майдан, але це не вплине на рішення людей які на певний момент при владі. Приклад з сміттям у Львові, блокування Донбасу. Нам навязують безліч реформ , медичну, судову, нову поліцію і т д, але  на практиці ми бачимо перерозподіл грошовх потоків які вше більше проходять рядом з робітником у кишені олігархів. Приклад субсидія, людина отримує дорогу послугу на яку не може заробити своєю процею,і держава не випадково зацікавлена щоб послуга була дорога. Не підвищення зарплати, а перерахування грошей з бюджету у кармани олігархів. Все що отримала людина на Україні це можливість працювати ( і то не по бажанню) і вибрати на виборах людей на яких будем працювати. Не потрібно себе обманювати що пан Моргунов до Вас прислухається, він стане на Ваш захист і відмовиться від рішення. Наповнювати бюджет це обовьязок громадянина, а от витрачати гроші з бюджету це вже забаганка влади.  Не потрібно боятись мертвих, вони не нанесуть Вам загрозу та  шкоду, а от від живих можливо чекати різне.  На виборах Петро Порошенко обіцяв мир, завершення Ато, і соціальні стандарти.  Що отримали не варто писати. Дивно читати коментарі не жителів Сабарова, які не бажають поставити себе на  місце людей які живуть поряд з відстійниками, а на прохання садочок чи школа отримали кладовище, і пропонують не рішення конлікту , а намагаються образити.  Але пройде 10-15 років і ми можемо опинитись на їх місці влада буде приймати чергове рішення і знову плювати на думку громади.  А так у нас все чудово, є можливість після мітингу попити кави у Європі, як сказав пан Порошенко, можливо повернутись і на чергових виборах голосувати за Порошенко, Бойко, Ляшка  Гройсмана та інших  за чергових 200 грн які добавлять пенсіонерам  передвиборами.

    Дима reply Anonymous

    Забыли упомянуть еще про владельцев участков и огородов которые находятся на том же поле , многие рассчитывали продать их под застройку .
  • Lena Levchuk

    До Сабарова -  на катафалку чи велосипеді?

    Жора reply Lena Levchuk

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up