Жителі перекривали Хмельницьке шосе: «Орендарі руйнують наш будинок» (ОНОВЛЕНО)

Жителі перекривали Хмельницьке шосе: «Орендарі руйнують наш будинок» (ОНОВЛЕНО)
Фото з регулюваного переходу. Застати протестувальників на дорозі не вдалося
  • Мешканці багатоповерхівки по Хмельницькому шосе, 4 перекривали рух на 10 хвилин, щоб звернути на себе увагу
  • Люди вже не перший рік борються з орендарями, які в під'їзді хочуть прорубати вхід для житлових приміщень
  • Представник орендаря не бачить в цьому проблеми, бо в «них є всі дозволи»

До редакції звернулися читачі, які повідомили, що на Хмельницькому шосе, 4 руйнують будинок. Люди перекривали дорогу по Хмельницькому шосе, щоб звернули увагу на їх проблему. В результаті, до них приїхали кілька патрулів поліції та слідчо-оперативна група.

На виклик приїхало одразу два екіпажі патрульної поліції. Як виявилося, копи просто підмінили один одного— Нас викликали водії, що стояли на Хмельницькому шосе у заторі. За їх словами, невідомі люди перекрили дорогу, через що не можливо було проїхати. Окрім того, до нас звернулися мешканці будинку, які вважають, що в їх будинку роблять незаконні будівельні роботи. З’ясувалося, що ці два виклики стосуються одних і тих же людей, — розповів лейтенант поліції Віктор Постоловський.

Бажають пробити стіну

Відео дня

Біля будинку на Хмельницькому шосе, 4 зібралося зо два десятки людей — обурені мешканці, які сварилися з двома чоловіками. За словами старшої по дому Наталії Климчук, люди конфліктують з орендарями, що вже не перший рік намагаються зруйнувати їх під’їзд.

Старша по будинку Наталя Климчук вказує на те місце, де планують зробити отвір для дверей в приміщення. — Це вже третій напад на наш під’їзд, який вони влаштовують, — каже Наталя Климчук. — Орендатори приміщень на першому поверсі бажають пробити стіну у під’їзді, щоб зробити ще один вхід у приміщення. Але в мешканців будинку дозволу ніхто не запитав.

Хто компенсує ремонт?

Старша по будинку показала те місце, де буде отвір для дверей. Тут поки що висить картина, є гарний ремонт та влаштована лавка для людей з інвалідністю та похилого віку.

Мешканка будинку, що представилася Аллою каже, що в орендарів вже є вхід у приміщення. «Навіщо їм тоді ще один? Нехай цим користуються!» — каже жінка— Це ми все зробили за власний кошт, — каже старша по будинку. — І хто нам віддасть кошти, якщо фарбу, стіну, цю лавку, квіти знесуть? А ще — це ж опірна стіна, її не можна зачіпати, бо будинок старий, 44 роки вже. Якщо все завалиться?

«Якщо там буде стриптиз, то нехай роблять» — жартуючи казав один з мешканців будинкуЗа словами людей, цей конфлікт між орендарями і мешканцями триває не перший рік.

— Спочатку нам казали, що тут буде ресторан. Уявіть собі, купа машин, які шумлять та не дають відпочинку, — каже мешканка будинку, що представилася Аллою. — Але від цієї ідеї відмовилися. Тепер нам кажуть, що тут буде хостел. Ще краще! Тепер наші діти будуть щодня стикатися з незнайомцями!

Є всі дозволи

Обурені мешканці згуртувалися навколо двох чоловіків — це виявилися представники орендаря. Журналіст поспілкувався з одним із представників, який розповів, що бажають зробити з приміщеннями на першому поверсі.

За словами чоловіка, що представився Максимом Пашковським, орендарі винаймають приміщення та проводять ремонтні роботи на законних підставах. Але хто ці люди чи компанія, представник говорити відмовився, вказавши що це «фізичні особи»

З представниками орендарів розмовляли слідчі, які пересвідчилися у наявності документів, що посвідчують особу цих людей

 

— Орендарі бажають покращити свої приміщення. Всі питання узгоджені з місцевою владою та відповідними інстанціями. Ці приміщення планується переобладнати під житловий фонд і тут не буде ні магазину, ні клубів чи ресторанів, як про це кажуть мешканці будинку. Тут будуть жити люди, які бажають обладнати вхід в приміщення з під’їзду, — каже Максим Пашковський

 

— Жителі кажуть, що це опірна стіна, яку руйнувати не можна. Чи є в орендарів дозволи? — питає журналіст.

— Були проведені необхідні технічні розрахунки, є проект на ці роботи, є дозволи міської влади. Ми все можемо показати місцевим жителям, якщо вони того хочуть. Ми тут, щоб знайти компроміс. А щодо того, чи буде компенсований ремонт у під’їзді, то вважаю, що й це питанням можна владнати. — каже представник орендарів.

Склали заяву та будуть слідчі дії

Згодом приїхали слідчі з Нацполіції Вінницької області, що намагалися також розібратися в цій історії. Після розмов із сторонами, слідчі запропонували людям скласти заяву про цей інцидент.

Cлідчі намагалися з'ясувати, в чому конфлікт. Але людям через обурення та емоції було важко пояснити— Далі начальник визначить виконавця на цю справу, хто буде проводити слідчі дії, — пояснював один з поліцейських.

Ми будемо судитися, щоб не дати зруйнувати дім

Увечері до мешканців приїхали представники міського Департаменту ЖКХ на чолі з в.о. начальника департаменту Романом Фурманом. Люди поговорили з представниками мерії та донесли власну думку — без бою вони не будуть здаватися.

Журналіст зв'язався з представником мешканців Вадим Шмагаловим, що розповів до чого домоволися люди з владою:

 

— Ми відправляємо до міської ради протокол зборів, в якому вказано, що бажають мешканці цього під’їзду. Та будемо ще звертатися в суд. Зараз в нас є одна з головних умов — поки суд не вирішить хто в цій ситуації прав, будь-які будівельні роботи в під’їзді заборонені. Представники мерії та забудовника не дали нам гарантії, що ця умова буде виконана. Отож і ми не обіцяємо «мовчати», якщо роботи поновляться. Нехай це буде хуліганство, але мешканці не дадуть руйнувати власне житло.

 

Наразі, завдяки активності жителів будинку опорну стіну поки що вдалося зберегти цілою. «20хвилин» продовжить стежити за ситуацією.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Усім ясном що це з міськради прихватизували задурно держвласність та нібито через хостел відбивають нал. нехай прийде до нас хазяїн покаже як він вкрав в держави цю будівлю

    Анонім reply Анонім

    Как вы думаете,чья эта работа А Совпадение, не думаю. Им все мало, милионерам.

    Anonymous reply Анонім

    тебе жалко? бомжара?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:15 Сьогодні — Велика середа. Суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці 08:55 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:24 Сьогодні вітаємо Тамару та Макара. Історія та прикмети 1 травня Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up