Комплекс на Старому місті «заморозили»? Люди бояться, що це буде довгобуд

Комплекс на Старому місті «заморозили»? Люди бояться, що це буде довгобуд
  • Житловий комплекс «Клубний дім», що на Покришкіна, за словами мешканців, припинили будувати
  • Власники майбутніх квартир кажуть, що заплатили 100 відсотків коштів
  • У компанії кажуть, що затримки є. Але всі секції планують здати до кінця року

Другого жовтня вінничани зібралися біля відділу продаж на вулиці Широцького (колишня Щорса — авт.). Все через повільне будівництво багатоповерхівок, що знаходяться поряд з «Європейським кварталом» на Покришкіна, 8. 

Люди стверджують, що три секції житлового комплексу «Клубний дім» мали здати в експлуатацію ще влітку 2016 року. Натомість, вже розпочався жовтень, а ситуація ніяк не змінилася:

— Тут припинили щось робити ще в травні! — обурюються люди, що прийшли під відділ продаж. — У перших двох секціях, які вже добудовані, ще не підвели комунікації, а в шостій секції — збудували тільки три поверхи. Хоча забудовник казав: все йде по плану, влітку буде готово. А тепер кажуть, що «недостатньо коштів». Це як? Ми ж профінансували все на 100%

Відео дня

«Гроші є. Але на інші об’єкти»

Вінничанка Таїса Ткачук придбала з чоловіком квартиру в п’ятій секції. Вона неодноразово зверталася до забудовника, щоб з’ясувати, чому їхню секцію досі не добудували:

— Ми зверталися до компанії-забудовника, і нам відповідали, що гроші є і вони виділяються на будівництво. Але більша частина з них йдуть на створення дитсадка, на секції «Європейського кварталу», а на «Клубний дім» виділяють дуже мало, — каже жінка.

За словами мешканців, у мерії цього не знають. Забудовник, ймовірно, приховує правду про затримку будівництва від міської влади.

Так виглядало будівництво ЖК "Клубний дім" у неділю, 2 жовтня. Власники квартир кажуть, що нічого не будується майже з травня— Наші строки давно закінчилися, вже йде четвертий місяць, коли мали здати дім, — каже Таїса. — Але, наприклад, в нашій секції зробили тільки дах, стіни і засклили кілька поверхів. Дитсадок, який обіцяли здати до Нового року тепер відкладається аж на наступний рік. А міська влада вважає, що все добре: крани стоять, світло горить. А те що скоро буде холод, зима? Ніхто ж не буде будувати взимку!

Дитсадок (будівля, що далі) і шоста секція ЖК (будівля, що ближче) зараз виглядають так. Як казали мешканці, здати садок обіцяли до Нового року у 2016, а шосту секцію — влітку цього року. Тепер строки відклали

Представники «Клубного дому» на зустріч не прийшли

Мешканці будинку очікували, що до них на зустріч з’являться представники компанії, що здійснює будівництво їх житла. Але останні не прийшли. Люди казали, що мав прийти В’ячеслав. За словами мешканців, цей чоловік відповідає за розподіл фінансів по об’єктам. Але він не з’явився вчора, другого жовтня. Була дуже вагома причина — День народження. Та мешканці вирішили подзвонити йому по телефону:

— По-перше, я дуже радий, що ви мені подзвонили, бо у мене сьогодні День народження! По-друге, на наступному тижні буде комісія з мерії по будівництву. Якщо ви будете звертатися в прокуратуру, то вам взагалі нічого не побудують! Минулого разу робив збори, і розповів, що все будуть робити в порядку черги: спочатку дороблять четверту секцію, потім сьому. Після неї зроблять п’яту секцію, і так в порядку черги, — розповів по телефону чоловік.

Мешканці будуть бойкотувати

Під час зборів люди вирішили написати лист-звернення до міської ради та забудовника, в якому написали свої вимоги. Ось деякі з них:

  • провести комунікації в секції, що вже здані в експлуатацію

  • організувати зустріч з керівництвом компанії-забудовника

  • дізнатися про реальні причини, чому не здають об’єкти будівництва вчасно

— Якщо за два тижні ситуація не зміниться, то ми обіцяємо — буде бунт! — сказав Сергій Ткачук. — Ми зберемо вже не двадцять людей, а триста, які перекриють дорогу на Київській вулиці, стануть біля офісу «Набережного кварталу».

До кінця року здадуть четверту та п’яту секції

Журналіст «20хвилин» звернувся за коментарем про цю ситуацію у прес-службу компанії «Набережного кварталу», з яким мешканці пов’язують житловий комплекс «Клубний дім». Але у «Набережному кварталі» зв’язок з житловим комплексом на Старому місті заперечили: це «зовсім інша компанія-забудовник».

Далі, «20хвилин» звернулися до відділу продаж «Європейського кварталу», що будується поряд з «Клубним домом»:

— По четвертій секції зараз роблять технічний паспорт в Бюро технічної інвентаризації, по п’ятій секції зробили повністю дах, скоро вставлять вікна. У шостій секції мають закінчити будівельні роботи в цьому році. Так, будівельники провалили строки здачі об’єктів, але це будівництво і тут бувають затримки. Але забудовник не відмовляється будувати далі, здавати об’єкти, — розповів менеджер-консультант компанії «Європейський квартал», який представився Дмитром.

Читайте також:

Новобудови Вінниці: більше і дорожче

Дом на Льва Толстого еще не построили, а уже ненавидят

Мешканці протестують проти будівництва висотки. Забудовник каже, що це буде паркінг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Зоя Винница

    Так ж сама ситуація і на ЖБК-50 ("Варшавський"), колишній Електротехнічний завод. Там обіцяли здати 2 чергу ще в 2015 році, але до жовтня 2016 року ще не здали. Людей дурять, власник гроші на будівництво не дає, прораб Михайло тікає від людей, міській владі всерівно.

    Rabinovich Avraam reply Зоя Винница

    а в чому винна міська влада, що людина лох? Чи може мер тягнув за руку в це ЖБК і просив туди нести гроші? Думати головою в першу чергу треба, а не перти на міську владу. Такої функції, як збірігати ваші гроші в міської влади немає.

    Nataliya Dorosh reply Rabinovich Avraam

    Міська влада створена захищати і контролювати інтереси людей, які проживають у місті, не допускати шахрайських схем у СВОЄМУ МІСТІ! А вам, вельмишановний "Авраамчику", радила б не розкидатися грубощами! Притримайте свою "вєліколепнійшую" думку для працівників з центру відділу продажів. Там вас на руках носитимуть!

    Ольга Некифорова (Чобанова) reply Rabinovich Avraam

    Міська влада видає дозвольні документи на аренду землі і проведення будівельних робіт. Тому вони, в першу чергу, мають перевіряти порядність забудовника і законність його діяльності. І взагалі-то мова йде про забудову житлових багатоквартирних будинків компанією, яка проводе свою діяльність по усій країні. Ми не обговорюємо будівництво хатини якимись Джамшатами та Равшанами, які взяли гроші і зникли, тож розглядання цього питання в такому контексті, що люди лохи, це не дуже нормально.

    Rabinovich Avraam reply Ольга Некифорова (Чобанова)

    Оля, а міській владі надали такі повноваження? Перевіряти порядність і фінансовий стан при виділенні землі? Перед тим, як щось говорити варто ще розуміти про що Ви говорите. Законодавством це не передбачено. Якщо особа, яка хоче отримати землю надає всі НЕОБХІДНІ і ПЕРЕДБАЧЕНІ законодавством документи - міська влада немає права відмовити, інакше - суд і допобачення. Спочатку мають внести зміни в законодавство. Я згоден, забудівників треба контролювати, і контролювати витрачання коштів бо вони залучають колосальні ресурси від населення. Але не вимагайте від місцевої влади більше ніж вона може. Це питання державного рівня.
  • DINOSAURofficial

    Кто-то вложил в ммм, деньги потерял, но дорогу не перекрывает.  А тут такой же ммм только дорогу перекрывать и т. д.  Зажали пару баксов переплатить за дом с коммуникациями, теперь думать будут, а те кто собирался вложиться в недосторои то уже 100 раз подумают.  Та и качество стройки у этих всяких кврталов самое отстойное и не предъвить ничего, бабки заплочены - подрядчик посылает на*,  а реального заказчика не найдешь, потому что подрядчиков 10-20....

    Ольга Некифорова (Чобанова) reply DINOSAURofficial

    Если вы не знаете, то в МММ деньги делают деньги, т.е. по сути вы покупаете воздух. Часть новых финансов идет на выплаты вышестоящим спонсорам. Здесь все-таки строятся дома, коммуникации подводятся, только делается это все медленно. Да, может часть денег украли, как без этого в нашей стране. Ворует правительство, чего удивляться, что воруют застройщики. А насчет качества, ха, у того же Подолья качество не лучше, такая же муть, только внешний вид, как глубокий и замученный совдеп. На проблему должна обратить внимание винницкая власть, а вот будет она это делать или нет, вопрос!!!!

    Daily reply Ольга Некифорова (Чобанова)

    как власть должна реагировать если эта власть и есть застройщик

    Ольга Некифорова (Чобанова) reply Daily

    о чем вы? городская власть - это мер города, его заместители и Городское архитектурное управление. Они обязаны контролировать строительство любых масштабов в городе Винница. А уж как они должны это делать, вопрос другой.
  • Анонім

    де міська влада? Чого дозволяють так обманювати своїх мешканців міста? Це не перша така сумна новина по клубному і європейському кварталу!
  • Арсен Арсен

    оО Як заморозили?  На Клубному домі роблять благо-устрій!

    На відео ж все зрозуміло пояснили!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up