Пускають, кого забажають: жителі Затишного провулку встановили паркан посеред дороги

Пускають, кого забажають: жителі Затишного провулку встановили паркан посеред дороги
  • Жителі Затишного провулку самовільно його загородили, поставивши металеві ворота та закривши їх на замок.
  • Ключі - тільки у місцевих. Інші ж або перелазять його, або обходять десятою дорогою.
  • Житель “по ту сторону паркану” вже другий рік марно намагається добитися того, щоб огорожу демонтували.  

 

До редакції RIA звернувся житель Академічного, 66-річний пенсіонер Борис Білобрицький. Каже: вже другий рік намагається достукатися до місцевої влади. Справа в тому, що неподалік від його оселі жителі провулку Затишного незаконно загородили прохід усім місцевим залізними ворітьми. Тепер іншим жителям просто так провулок не перейти.

— Я живу недалеко від зупинки «Ботанічний сад». Щоб пройти до місця, де зупиняються тролейбуси, треба прямувати через Затишний. Але вже другий рік буде, як мешканці провулку перекрили металевою хвірткою прохід. У них у всіх є ключі: самі ходять, за собою хвіртку закривають, а іншим доступу нема.

На доказ своїх слів надає відповіді влади на свої численні  запити. Перший запит датується ще 24 жовтня 2014 року, коли ця частина Вінниці ще називалася Бохониками і до складу міста не входила.   — Перекрили прохід самовільно. Це підтвердив міськвиконком, це підтвердили вінницькі СБУшники. Я звертався до міського голови пана Моргунова, до депутата Домбровського, а відповідь одна й та ж: дійсно, вулицю перекрили незаконно. Але хто перекрив, мовляв, встановити не можуть. І от уже паркан стоїть другий рік, і людям доводиться його обходити десятою дорогою.

Відео дня

Молоді перескакують, каже пенсіонер, а він обходить аж через сусідній провулок.   

Паркан наприкінці Затишного зроблений на совість — міцні металеві ворота із написом: «5 тонн — разворот!». Хоча розвертатися доведеться й легковим автомобілям, і пішоходам. Є одна лазівка із правої сторони воріт, але вона веде через чийсь город. Та й тут будьте обережні: ризикуєте натрапити на гострий дріт.

— Раніше той дріт був намотаний зверху та знизу паркану, пройти взагалі було неможливо. Тепер, видно, хтось «обкусив», — каже Білобрицький, пробираючись через бадилля гарбузів.Поки Борис розповідає журналісту про ситуацію, до паркану підходить жінка із дитиною. Подивившись, що хвіртка закрита, знизує плечима: доведеться йти у обхід.

Жителі провулку кажуть: вже було декілька крадіжок

Біля одного із домів провулку стоїть біла «Мазда». Її власник Михайло дивується: це хто сказав, що паркан поставили незаконно? Почувши відповідь «міськрада», замислюється.

— Раніше тут парканів не було, а потім поставили: спочатку Гройсман (Володимир Гройсман має помешкання неподалік —  авт.), потім перший провулок. Наші люди обурилися: хтось вулицю перекриває забором і йому нічого за це немає. То взяли і собі теж поставили.

Але головна причина «обгородження», як розповів Михайло, —  місцеві злодюжки.

— Якщо б не п’ятнадцятирічні хулігани, що ходять тут...  Якби вони спокійно проходили, нічим не кидалися... А так у нас тут вже дві крадіжки було. Якби в нас тут був порядок, то не ставили б паркан, —  підсумовує Михайло.

Міськрада: на всі питання - одна відповідь

Борис Білобрицький серед купи звернень показав одне, «свіженьке». Звернення адресоване очільнику Департамента самоврядного контролю Віктору Кривіцькому. У відповіді від 25 липня пан Кривіцький зазначає: «Департаментом самоврядного контролю Вінницької міської ради направлено інформацію до КП ВМР «Муніципальна поліція» для встановлення власника паркану і воріт з хвірткою та вжиття відповідних заходів».

Previous Next

До Віктора Кривіцького журналісту протягом двох днів додзвонитися не вдалося. Тому довелось звернутися до одного із головних відповідачів, що вказані у записці.

Дар'я Шуляк, заступник начальника відділу контролю за використанням територій та сплати місцевих податків, не спромоглася розповісти про стан справ із парканом у провулку Затишному. На усі питання вона відповідала наступне: 

- На даний момент нічого не можу сказати - пишіть запит або зверніться до нашого керівника... По телефону я вам сказати нічого не можу. Ви до нас можете звернутися письмово, або якщо ви бажаєте, є особистий прийом керівника.

Муніципальна поліція: найближчим часом паркан зріжуть

Василь Гайовик, очільник муніципальної поліції міста, зазначив: якщо паркан стоїть на  території загального користування, то він буде демонтований.

-  Такі шлагбауми та забори ми зрізаємо: от, наприклад, вчора на Тяжилові прибрали одну самовільно встановлену конструкцію. Алгоритм дій у нас такий: встановлюємо, чия це ділянка, складаємо адмінпротокол, даємо час власнику на демонтаж. Якщо ж власник не встановлений, тоді приїжджає наша комунальна служба і демонтує паркан. Власнику, до речі, приписи до виконання надаємо. У них вказано, скільки часу дається на демонтаж - в залежності від конструкції. Якщо приписи  виконано не буде, тоді йде процес притягнення до адміністративної відповідальності організатора.  Порушнику доведеться сплатити від 850 до 1700 гривень. За законом встановлюється, хто ще був причетний, і з усіх учасників стягується адміністративна відповідальність.

За словами Василя Гайовика, власники паркану у провулку Затишному встановлені. Начальник муніципальної поліції каже, що 13 вересня працівники архітектурно-будівельного сервісу хотіли демонтувати паркан, але жителі провулку пообіцяли їм, що прохід віднині відкриють. Раніше Борис Білобрицький зазначав: паркан дійсно відкривали на якийсь час, але потім знов закрили. 

 - Моя позиція така: паркан встановлений незаконно, і його треба знести. Але, на жаль, поки що його демонтувати не вдалося, - зазначив у коментарі журналісту "20 хвилин" очільник муніципальної поліції. 

 Продовження історії дивіться на сайті 20minut та у газеті RIA.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Решетняк Валентина

    Якщо проблема у п'ятнадцятирічних вандалах-грабіжниках, то паркан їх не зупинить. Як зрозуміло зі статті, то молоді просто можуть перелазити через паркан. Це просто незаконне свавілля.
  • Винничанин

    Что за страна? Где законы? Пипец какой-то!! ЗНР прям какая-то - затышная народная республика - чё хочу то и горожу. Класс!
  • Вася

    а слабо возле дома Гройсмана срезать незаконно установленный забор, перекрывающий улицу ?

    Анонім reply Вася

    Вони навіть над цим парканом два роки б'ються. Що вже про той казати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up