Власник «Хмари» хотів забудувати берег Бугу. Мешканці Коріатовичів не дали

Власник «Хмари» хотів забудувати берег Бугу. Мешканці Коріатовичів не дали
  • У кінці вересня на Коріатовичів, біля одного з автосалонів, розпочали підготовку до будівництва — зрубали дерева і насипали грунт.
  • Мешканці сусідніх будинків виступили проти, бо невідомо, хто та що будує.
  • «20хвилин» дізналися, що власник забудови берега пов’язаний з будівництвом ТЦ «Cloud сквер».

До редакції звернулася вінничанка Тетяна Панкевич, яка мешкає у багатоповерхівці на Коріатовичів (колишня Свердлова — авт.), недалеко від автосалону «Рено». Жінка розповіла, що на узбережжі вирубують дерева. Причому, робітники не відповіли, звідки вони та чому почалася вирубка.

— Уперше побачила цих лісорубів у вівторок, 27 вересня. Поки всі люди на роботі, ці робочі починали пиляти дерева бензопилами. Ми запитували, хто вони, намагалися сфотографувати, але вони втекли, — каже вінничанка. — Тепер тут зрубали з десяток дерев і ще насипали землі. А хто тут будує та що? Досі невідомо.

«Ми наче у капкані»

Відео дня

Журналіст побував на місце події, де відбувалося вирубування дерев. Місцеві мешканці показали, що все узбережжя тепер у листі, гілках. А зрубані дерева валяються біля річки.

— Нас і так заливає, — обурюється місцева жителька Надія Хом’як. — Уся вода з вулиці Міліційної, зі Свердлова (нині Коріатовичів) ллється до нас. Протікає крізь наші ділянки та зливається в Буг. Якщо цей земляний насип піднімуть, ми будемо наче в «капкані»: наші будинки стоять в низині, а вода не зможе відходити в річку, бо заважає ця дамба.

 

Як казали люди, що живуть поряд з будівництвом, грунт підвозили не менше десяти вантажівок. Усі проїжджали через територію автосалону «Фаворит Авто Рено».

Жителі засняли як одна з вантажівок висипає грунт біля берега Бугу:

По цьому насипу прогулювався пенсіонер, який представився Віталієм Федоровичем. Чоловік розповів, що не проти будівництва і що тут буде набережна:

— Бачив десь проект: вирівняють ці ділянки, вкладуть плиткою, зроблять дуже гарно, — каже 91-річний пенсіонер. — А ця земля, вона ж нічия. І сусіди переймаються, тому що тут їх городи. Раніше тут взагалі смітник був: місцеві викидали сміття просто на берег. Хоча те, що вирубали дерева — це погано. Вони були здорові, декілька сам саджав.

Читайте більше про історію цих мешканців у репортажі: Будівництво на Коріатовичів продовжується. А що там буде — досі невідомо

У понеділок, 10 жовтня, журналіст дізнався у жителів, що зараз вантажівки з землею перестали їздити та висипати землю на берег Бугу.

— Десь уже тиждень не приїжджали вантажівки і вирубка дерев також припинилася, — розповідає місцева жителька Тетяна Панкевич. — Не знаю, чого й чекати: можливо, це затишшя перед бурею?

Автосалон «Рено»: «Це не наша земля»

Журналіст звернувся в автосалон “Рено”, на який вказували місцеві жителі, що нібито його адміністрація чи власник затіяли будівництво. Втім, в автосалоні цю інформацію спростовують:

— Дана територія не наша, і що там ведеться за будівництво, ми не знаємо, — відповіла представник автосалону «Фаворит авто Рено», яка представилася Вікторією. — А те, що вантажівки проїжджали через територію автосалону, то цей заїзд є спільним з автомийкою “Фаворит”.

Читайте також: Будівництво на Коріатовичів продовжується. А що там буде — досі невідомо

Департамент архітектури: «Забудову призупинили»

Журналіст звернувся до міського Департаменту архітектури, містобудування та кадастру, щоб з’ясувати — хто будує на Коріатовичів, та що саме буде створено. На ці питання відповів головний архітектор міста Олександр Рекута:

— Це буде благоустрій набережної в межах прибережно-захисної смуги. А за межами смуги — влаштування громадського закладу харчування із зоною відпочинку. У замовника на це дозволів не було, тільки предпроектна пропозиція. Тому обласна архітектурно-будівельна інспекція призупинила будівництво.

Також Олександр Рекута розповів, що замовником робіт є власник ділянки біля ріки Південний Буг — приватне підприємство «Інтенсивник».

Скріншот з кадастрової карти. Вказана ділянка — місце забудовиЦя ділянка — у приватній власності приватного підприємства, як казав головний архітектор

Замовник пов’язаний з ТЦ «Хмара»

Керівник приватного підприємства Руслан Мельник. На сайті бізнес-пошукової системи Youcontrol.com із ім’ям керівника ПП «Інтенсивник» пов’язані ще дев’ять підприємств, з яких лише одне припинило свою діяльність. У всіх підприємствах Руслан Мельник є співзасновником чи керівником. Серед цих підприємств — більше половини займається оптовою торгівлею, одне — надає рекламні послуги, і навіть є компанія, що управляє об’єднанням співвласників багатоповерхівки.

Скріншот з сайту Youcontrol.comПідприємець також керує приватною компанією «Рейкартц Груп Лімітед», що була замовником будівництва скандально відомого торговельного центру «Cloud Сквер» — біла будівля, що знаходиться поряд з костьолом Святої Діви Марії Ангельської, в центрі міста. Будівництво в історичному центрі міста кілька місяців критикувалося вінничанами у соцмережах. Але «Хмару» (саме так називають у народі новий ТЦ — авт.) добудували.

Читайте більше про будівництво торгового центру: Поки триває розслідування по «Хмаринці» - будівництво закінчуюється

До того ж, приватні компанії «Інтенсивник» та «Рейкартц Груп Лімітед» мають спільні юридичні адреси, що зареєстровані в провулку Селянський, місто Вінниця.

Журналіст зв’язувався з представниками компанії «Інтенсивник» та «Рейкартц Груп Лімітед», але за номерами компаній в мережі відповіли, що «не знають про ніякі підприємства».

Що кажуть у поліції?

У кінці вересня мешканці на Коріатовичів подали колективну заяву в поліцію про «незаконну забудову узбережжя Бугу». У патрульній поліції розповіли, що заяву прийняли.

— Патрульні розмовляли з мешканцями, робітниками на будівництві. На жаль, з самим забудовником поговорити не вдалося. Працівники на будівництві розказали, що це буде гарна набережна та показали всі документи з дозволами. Розбиратися в цьому буде слідчо-оперативна група, бо такі справи — не в компетенції патрульної поліції, — казала речник управління патрульної поліції Тетяна Фіщук.

Керівник відділу комунікації обласної поліції Анна Олійник розказала, що розслідування поки що не розпочалося.

— Справа на стадії дослідчої перевірки. Розслідування не ведеться, поки не знайдено факту злочину. Якщо такі будуть знайдені, то справу вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — каже Олійник.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Гаврилюк Виктор

    Пусть строят если набережная, там всегда была мусорка
  • Daily

    нашли проблему завтра местным отсчитают по тарифу и всё застроится без шума и пыли.Автомойка автосалон ресторан колыба построили вроде никто не возмущался.
  • Миколайчук Андрей

    Пан Моргунов з Паном Гройсманом обіцяли на виборах мера зробити набережну по всій Вінниці)) Але мабуть промовчали що це будуть забудови(

    Vitaly Melnik reply Миколайчук Андрей

    пан Моргунов і пан Гройсман заробляють гроші. Ну і щось для міста роблять. Як кажуть, нічого особистого, просто бізнес))

    Анонім reply Vitaly Melnik

    Вайвай, це називається корупція.
  • Мельник Иван

    Водний кодекс.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up