Будівництво на Коріатовичів продовжується. А що там буде — досі невідомо

Будівництво на Коріатовичів продовжується. А що там буде — досі невідомо
  • Минулої неділі на Коріатовичів розпочали «таємниче будівництво»: без відома жителів, зрубали дерева і насипали землю біля річки Буг.
  • Роботи продовжуються, а що та хто будує — невідомо
  • Місцеві жителі звернулися до всіх інстанцій, щоб зупинити роботи

Нещодавно «20хвилин» писали про початок будівництва на Коріатовичів (колишня Свердлова — авт.) біля місцевого автосалону. Поряд з річкою зрубали дерева та насипають грунт. Місцеві жителі виступили проти, бо земляний насип закриє вихід воді під час дощів та затопить їхні домівки.

— Під час сильних дощів нас і так заливає, — казала місцева жителька Надія Хом’як. — Уся вода з вулиці Міліційної, зі Свердлова (нині Коріатовичів) ллється до нас. Протікає крізь наші ділянки та зливається в Буг. Якщо цей земляний насип піднімуть, ми будемо наче в «капкані»: наші будинки стоять в низині, а вода не зможе відходити в річку, бо заважає ця дамба.

Як розповіли місцеві жителі, у понеділок, 3 жовтня, роботи поновилися:

Відео дня

— Знову насипають грунт на праву сторону, — каже Тетяна Панкевич. — Були спроби скидати землю на нашу сторону, але ми зупинили вантажівки та пішли розбиратися в автосалон «Рено» (місцеві мешканці вважають, що замовником будівництва є автосалон «Фаворит авто Рено»). Знову приїжджала поліція і вимагала у будівельників документи. Але їм не надали ніяких дозволів. Ми написали листи в усі міські інстанції, в прокуратуру і в адміністрацію президента і прем’єр-міністра України. Є підписи 30 сімей проти будівництва.

Раніше мешканці записали відео, як скидає вантажівка землю біля річки Південний Буг:

У забудовника є дозволи

Тетяна Фіщук, речник Управління патрульної поліції Вінниці

— На вихідних патрульні виїжджали на місце події: розмовляли з мешканцями, робітниками на будівництві. На жаль, з самим забудовником поговорити не вдалося. Працівники на будівництві розказали, що це буде гарна набережна та показали всі документи з дозволами. Розбиратися в цьому буде слідчо-оперативна група, бо такі справи — не в компетенції патрульної поліції.

Втім, що це за компанія-забудовник, що будує на Коріатовичів — у поліції не знають. А якщо б знали, то не змогли б розповісти: закон про персональні дані.

Автосалон «Рено»: «Це не наше будівництво»

Журналіст звернувся в автосалон “Рено”, на який вказували місцеві жителі, що, ніби-то, його адміністрація чи власник затіяли будівництво. Втім, в автосалоні цю інформацію спростовують:

Будівництво у кількох кроках від автосалону. Але адміністрація стверджує, що не знає, що будують

— Дана територія не наша, і що там ведеться за будівництво ми не знаємо, — відповіла представник автосалону «Фаворит авто Рено», яка представилася Вікторією. — А те, що вантажівки проїжджали через територію автосалону, то цей заїзд є спільним з автомийкою Фаворит.

А що кажуть у міській раді?

Щоб дізнатися, чи дійсно є дозволи на будівництво та що саме будуть створювати на Коріатовичів, «20хвилин» звернулися у міський Департамент архітектури, будівництва та кадастру. Його очільник — головний архітектор міста Олександр Рекута під час розмови з журналістом сказав, що “дав доручення перевірити чи є дозволи на роботи, що ведуться біля автосалону на Коріатовичів».

Читайте також:

На Коріатовичів забудовують берег Бугу. Хто будує і чи є дозвіл — невідомо

Комплекс на Старому місті «заморозили»? Люди бояться, що це буде довгобуд

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Миколайчук Андрей

    Пан Моргунов з Паном Гройсманом обіцяли на виборах мера зробити набережну по всій Вінниці)) Але мабуть промовчали що це будуть забудови(
  • Анонім

    Так чому не зупинить будівництво паліція?  Нащо витрачати податки на державний апарат, який є імпотентом?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:34 Чорний дим на Шепеля та пожежники: зайнялося сміття 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up