На Коріатовичів забудовують берег Бугу. Хто будує і чи є дозвіл — невідомо

На Коріатовичів забудовують берег Бугу. Хто будує і чи є дозвіл — невідомо
  • На Коріатовичів, біля одного з автосалонів, вирубали дерева та засипали берег землею
  • Місцеві жителі кажуть, що їх будинки часто підтоплює під час дощів. І тепер люди бояться, що без дерев їх житло «піде під воду»
  • Хто будує на березі Південного Бугу? Тепер з’ясовує ще й поліція

До редакції «20хвилин» звернулася вінничанка Тетяна Панкевич, яка мешкає у багатоповерхівці на Коріатовичів (колишня Свердлова — авт.), недалеко від автосалону «Рено». Жінка розповіла, що на узбережжі вирубують дерева. При чому, робітники не відповіли звідки вони та чому почалася вирубка.

— Вперше побачила цих лісорубів у вівторок, 27 вересня. Поки всі люди на роботі, ці робочі починали пиляти дерева бензопилами. Ми запитували, хто вони, намагалися сфотографувати, але вони втекли, — каже вінничанка. — Тепер тут зрубали з десяток дерев, і ще насипали землі. А хто тут будує та що? Досі невідомо.

 

Мешканці: «Ми наче у капкані»

Відео дня

Журналіст у суботу, першого жовтня, приїхав на місце події, де відбувалася вирубка дерев. Місцеві мешканці показали, що все узбережжя тепер в листі, гілках. А зрубані дерева валяються біля річки.

— Під час сильних дощів нас і так заливає, — розповідає місцева жителька Надія Хом’як. — Уся вода з вулиці Міліційної, зі Свердлова (нині Коріатовичів) ллється до нас. Протікає кріз наші ділянки та зливається в Буг. Якщо цю земляну насип піднімуть, ми будемо наче в «капкані»: наші будинки стоять в низині, а вода не зможе відходити в річку, бо заважає ця дамба.

Дозволи на вирубку і будівництво є?

Лісоруби, за розповіддю мешканців, мають схему роботи — приходять удвох та починають спочатку рубати гілля: накшталт, санітарної рубки. А на наступний день, зрубують все дерево.

Previous Next

— Запитували в цих робітників, чи мають дозволи, хто є замовником та інші питання. Але нам відповідали, що вони тільки наймані робітники. І дозволів в них немає, — каже місцева мешканка Тетяна Панкевич. — Дзвонили у міську раду, питали про дозволи на будівництво, вирубку лісів — там теж про роботи на березі Бугу, біля вулиці Князів Коріатовичів нічого не знають.

За розповіддю місцевих жителів, у двох багатоповерхівках на Коріатовичів живе 19 сімей. Серед них є багатодітні сім'їМешканці розповідають, що у п’ятницю, 30 вересня, їм вдалося «зловити» робітників та дізнатися, хто є замовником будівництва.

— Робочі, що підвозили землю для будівництва казали, що замовником є адміністрація автосалону «Рено», — кажуть жителі. — До нас підходили двоє якихось чоловіків, які не змогли представитися, та нормально не змогли розповісти, що тут буде. Казали, це буде дамба.

Насипано землі на кілька машин. Буде ще більше

Біля вирубаних дерев вже сформували будівельний майданчик. Місцеві жителі казали, що грунт підвозили не менше десяти вантажівок. Усі проїжджали через територію автосалону «Рено». Та показали відео, де одна з вантажівок вигружає землю:

По цьому насипу прогулювався пенсіонер, який представився Віталієм Федоровичем. Чоловік розповів, що не проти будівництва і що тут буде набережна:

— Бачив десь проект: вирівнять ці ділянки, вкладуть плиткою, зроблять дуже гарно, — каже 91-річний пенсіонер. — А ця земля, вона ж нічия. І сусіди переймаються, тому що тут їх городи. Раніше тут взагалі смітник був: місцеві викидали сміття просто на берег. Хоча те що вирубали дерева — це погано. Вони були здорові, декілька сам саджав.

Його сусіди розповіли журналісту, що до них приходили геодезісти:

— Це були не міські, а якісь з приватної контори. Забили білі стовпчики та розповіли, що по цей рівень будуть сипати землю, — каже жінка, якій на вигляд 60-65 років. — Але якщо землю будуть сипати, то наш дім опиниться в ямі. Наша ділянка в низині, дощова вода і так нас підтоплює, так ми ще плавати тут будємо.

А ось такий зараз рівень. Люди кажуть, що насиплять ще кілька метрів грунтуПоліція почала розслідування?

Як розповіли місцеві жителі, у п’ятницю, 30 вересня, вони написали колективну заяву в поліцію про незаконне будівництво та вирубку дерев в межах прибережно-захисної смуги. У суботу, 1 жовтня, поліцейські патрулювали до другої години дня і їх підмінили працівники муніципальної поліції.

Журналіст зайшов в автосалон “Рено”, що знаходиться на Князів Коріатовичів, 89, щоб дізнатися, чи дійсно будівництвом завідує адміністрація, власники салону, та чи є необхідні дозволи. Але працівники автосалону відповіли, що дирекції немає на місці.

Редакція «20хвилин» буде й надалі слідкувати за цією ситуацією та дізнається, хто та що будує на мальовничому березі Південного Бугу.

Читайте також:

Мул з озера на Тяжилові не вивозять, бо люди заборонили виїзд вантажівкам

Мешканці протестують проти будівництва висотки. Забудовник каже, що це буде паркінг

Заплаву Вишенського озера не дають забудувати мешканці та активісти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    тан, заторожнюк и ко))))))))))))))))))
  • Anonymous

    не смешите мои тапочки, шо вы не знаете кто там строится))))))
  • Dmitriy Azimov

    Створено новий амбітний проект #Водавсело, метою якого є поширення отриманого досвіду серед усіх зацікавлених сторін із тим, щоб кількість систем водопостачання, створених за цією моделлю, збільшувалася, забезпечуючи доступ до якісного водопостачання більшій кількості сільського населення в Україні:



    http://vodavselo.info/

  • Анонім

    Тобто для Рено можна, а для інших ні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up