Як вінничани голосували вдома

Як вінничани голосували вдома
Члени дільничної комісії №051524 йдуть додому до вінничан, які не можуть проголосувати на дільниці
Тридцять шість виборців голосували вдома на виборчій дільниці № 051524, що розташована в одному з корпусів медичного університету. З них 35 – незрячі, один прикутий до ліжка.

Значна кількість тих, хто не зміг прийти на виборчу дільницю пояснюється тим, що тут у декількох будинках проживають незрячі люди. Більшість з них працює на підприємстві Товариства сліпих. Валентина Порицька інвалід першої групи по зору проживає у багатоквартирному будинку по вулиці Фелікса Кона. Вдома була одна. Каже, дочка і зять разом з дітьми поїхали на дачу, а вона чекає, коли приїдуть із виборчими скриньками. До неї завітали троє членів комісії і двоє спостерігачів. Їх також супроводжувала працівник міліції.

Володимир Беспальчук, член дільничної комісії №051524 біля будинку на Фелікса Кона: руки зайняті виборчими бюлетенями. Лінійку довелося тримати в зубах Член комісії  Володимир Беспалько  пояснив, що ознайомити із списком кандидатів і партіями, що значаться у бюлетені, може хтось із її сусідів. Щоб знайти когось з них, довелося телефонувати у декілька квартир. В одній ніхто не відчиняв двері, в іншій сказали, що зайняті. Чекаючи когось із сусідів, жінка декілька разів повторила, що вже визначилася, за кого має віддати голос.

- І по радіо багатьох чула, і по телебаченню говорили прізвища тих, хто йде в депутати, - розповідає жінка. – На роботі з багатьма обговорювали. Тому мені треба тільки показати, де саме ставити відмітку. Прізвище чи назву партії сама знаю.

Відео дня

За отримання трьох бюлетенів пані Валентина розписалася особисто. Припала очима майже до самого аркуша паперу і залишила підпис.  Коли прийшов сусід, щоб допомогти незрячій, вони перейшли до іншої кімнати. Згодом жінка повернулася до членів комісії і опустила у скриньку бюлетені.

- Незрячі люди дуже активні у голосуванні, - каже пані Валентина. – Я особисто не пропустила жодних виборів. Якби ви опитали усіх наших, то, впевнена, що 99 відсотків сказали б, що взяли участь у голосуванні. Запам’ятайте, що люди з фізичними вадами роблять все, що можуть робити. Хочеться бути такими, як усі ті, кому темна ніч не заступила очі.

Саме таку активність проявив ще один незрячий - Олександр Ковальський з будинку по вулиці Пирогова. Не дочекавшись поки до нього приїдуть з комісії, чоловік зібрався і пішов на дільницю. Там йому порадили повернутися додому, бо члени комісії уже на виїзді і він значиться у списках тих, хто голосуватиме за межами дільниці.

- Я терпляче чекав до 16-ї години, - каже чоловік. – тоді подумав: раптом забули, не прийдуть, може ж таке бути. На виборах президента  так само ходив на дільницю. Тоді мені дозволили там проголосувати. Тепер відправили назад додому.

Зробити вибір батькові допоміг син. Поки члени комісії чекали на кухні, син в кімнаті зачитував список кандидатів і політичних партій.

Десять років залишається прикутим до ліжка Сергій Миронов, який проживає у будинку на вулиці 40-річчя Перемоги. Після автомобільної аварії його перестали слухатися скалічені ноги. Руками теж не може нічого робити. Доглядає лежачого сина мати пані Діана. Жінка раз-по-раз дякує членам комісії, що не забули прийти до них.

- Ми з сином патріоти, ми за справедливість, - каже пані Діана. – Все, що відбувається в країні, обговорюємо разом. У нього в кімнаті постійно включений телевізор. Знає, що відбувається в країні. Вже давно визначилися, за кого віддамо голоси. Залишалося тільки вас дочекатися. Чесно кажучи, подивлялися на годинник, вже скоро п’ята вечора, думали, нікого не буде. Якби так сталося, син розчарувався б. Дякую, що підняли йому настрій.

Читайте також:
Вибори на Кореї та П'ятничанах: Янукович просить повернути йому гроші
Вибори на Київській: люди голосують мляво і навмисне псують бюлетені
Дільниця біля Книжки працює без голови комісії. Він просто не прийшов
Вибори на Вишеньці: “Ваня, я офигел, кто все эти люди?”
День виборів. Що вінничани пишуть у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up