Вінницький „Сокіл” беруть в новий спецпідрозділ поліції

Вінницький „Сокіл” беруть в новий спецпідрозділ поліції
Вінницькі спецпризначенці з УБОЗу увійдуть в новий підрозділ спеціального призначення. Всі, як один, „Соколи” стануть бійцями поліцейського Корпусу оперативної раптової дії.

Що в процесі реформування міліції і перетворення її у поліцію будуть ліквідовані всі підрозділи спеціального призначення, 20minut.ua розповідала торік. Коли оприлюднили концепцію, сказали: замість купи міліцейських спецпідрозділів сформують один єдиний поліцейський підрозділ. Його мають створити за зразком американського „SWAT”. Ця абревіатура раніше розшифровувалася як „штурмова група зі спеціальним озброєнням”. Більш сучасний її переклад - спеціальна зброя і тактика.

І ось буквально днями стало відомо, як називатиметься єдиний спецпідрозділ поліції України. КОРД – Корпус оперативної раптової дії. Вже навіть у Вікіпедії є запис про нього. 29 березня там з’явився цілий розділ про КОРД.

В пояснення дається таке: „елітний поліцейський спецпідрозділ швидкого реагування МВС України, зараз знаходиться в процесі створення. КОРД покликаний замінити собою всі існуючі підрозділи МВС, об'єднавши їх в один аналогічно до американського SWAT”. Далі – інформація про схожі спецпідрозділи у інших країнах та посилання на документи, якими узаконили процес організації українського КОРДу. 

А вчора, 30 березня, в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції сказали, що бійці вінницького "Соколу" увійдуть до нового поліцейського спецпідрозділу. Що їх майбутнє – КОРД, сказав спецпризначенцям начальник Ігор Моренець, коли вітав їх з 21 річницею створення „Сокола”.



„Сокіл” – це спецпідрозділ управління боротьби з організованою злочинностю. Він вважається найбільш боєздатним і найкраще професійно підготовленим підрозділом швидкого реагування. «Сокіл» проводить спецоперації із затримання організованих злочинних груп і особливо небезпечних злочинців та визволяє заручників. Зараз бійці вінницького «Соколу» приїхали на відпочинок з АТО, вони з минулого року постійно несуть службу на передових позиціях у зоні бойових дій.


Читайте також:
З міліції в поліцію пропускатимуть через детектор брехні
«З Богом!», - написав Аваков у Фейсбуку і анонсував ліквідацію ДАІ
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up