Вінниця хоче внести свої правки в реформу МВС

Вінниця хоче внести свої правки в реформу МВС
Громадських обговорень проекту реформи міліції в регіонах не було. Вінничани бачили концепцію тільки на відео. Відома правозахисниця Тетяна Монтян розповіла RIA, що теж ролик МВС бачила, і на ньому не реформа, а лайно довжиною в чотири з половиною хвилини... Що ж з концепцією не так?

Минулого тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виклав у Фейсбук відео-презентацію змін, які плануються – загальну концепцію реформи МВС. Зараз концепт активно обговорюють в соціальній мережі, прямо на сторінці міністра. Люди не вірять, що цією реформою зможуть змінити місію міліції з „карати та кришувати” на „служити та захищати” (так сказано у відео презентації реформи).

Вінниця сподівається, що її спитають
– Ця концепція буде обговорюватися з громадськістю і, звичайно, будуть корективи, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. - На місцях також будуть обговорення, щоб реформа мала максимальний ефект та принесла користь і правоохоронній системі, і суспільству.

Як сприйняли вінницькі міліціонери варіант реформи, стане зрозуміємо... по кількості написаних рапортів. Як правило, напередодні нововведень незгодні та ті, що відчувають хиткість свого становища, звільняються. Зараз працівники міліції, як люди підлеглі, не вправі озвучувати свою думку на загал. Накази ж не обговорюються. Вони усі насторожилися в очікуванні змін.

- Була зустріч з новим начальником міліції і він сказав, що буде засідання громради, коли їм надішлють для обговорення концепцію реформи, - говорить член Громадської ради при обласній міліції Олексій Гаврилов. - Поки що знаю тільки загальні моменти. Передачу в підпорядкування МВС прикордонної служби і служби з надзвичайних ситуацій вважаю неправильним рішенням. Укрупнення ніколи не йшло на користь, бо вже був у нас досвід об’єднання сім’ї та молоді, і були - без сім’ї та без молоді. Так само зараз об’єднання. Я не вважаю, що ми аж на стільки зможемо скоротити чиновницький апарат за рахунок цього. Невже такі координуючі між собою МНС, міліція, прикордонники?

Що вирішили поміняти  
У відео-ролику, оприлюдненому міністром внутрішніх прав, сказано, що в юрисдикції МВС залишається Національна гвардія, а з суто міліцейських підрозділів створять Національну поліцію.

"20 хивилин" вже розповідала, що чимало правоохоронців розатестують. Зникнуть як окремі підрозділи (УБОЗ, транспортна й ветеринара міліції та міліція у справах дітей). Замість теперішніх підрозділів спецпризначення, хочуть створити один на кшталт американського „S.W.A.T.” – штурмової групи зі спецозброєнням.

ДАІ теж не буде. Її співробітники працюватимуть в складі Національної поліції і виключно патрулюватимуть догори. „Грошовиті” повноваження з видачі водійських посвідчень та реєстрації транспорту в них заберуть. А щоб дорожній контроль не давав приводів для корупції, на дорогах має з’явитися більше технічних засобів.

Крім того, обіцяють нові кадри перевіряти на детекторі брехні. А теперішні правоохоронці, щоб залишитися в органах внутрішніх справ, повинні пройти переатестацію згідно з Законом про люстрацію.

„Концепція стара, як лайно мамонта”
Тетяна Монтан, правозахисниця
Ексклюзивно для RIA

- Ця концепція стара, як лайно мамонта. Її зліпили зі шматків прямо перед колегією. Громадськість її в очі насправді не бачила. Нащо Захаров (голова експертної Громадської ради, - авт.) підписався цієї цим лайном, знає тільки він. Жодного законопроекту під цю реформу немає, і вона планується на 15-16 роки. За фактом: за весь час перебування сучасної влади біля керма вони спромоглися лише на ролик, довжиною 4 хвилини 30 секунд. Вони перейменують міліцію в поліцію і все. Яка це реформа? Про всі ці бредові ідеї з приєднання МНС і прикордонників говорити немає жодного сенсу, тому що реформа – це пакет законопроектів. А нема законопроектів - нема реформи, є лише балаканина.
 

Докладніше про плани з реформування МВС читайте тутЗ міліції в поліцію пропустять через детекторі брехні
 



 США. Рівень довіри 73%
Щоб стати поліцейським в США, треба відповідати спеціальним вимогам, мати чисту біографію і закінчити поліцейську академію. Щоб вирости до посади детектива, треба проробити патрульним не менше трьох років і пройти успішно іспити. Рядовий поліцейський в різних штатах заробляє від 40 до 90 тисяч доларів.

Відео дня


 Грузія. Рівень довіри 87%
Новий штат ДАІ набрали практично з нуля. Серед детективів та оперативників зберегли посади лише 5% поліцейських. Зарплату поліції збільшили в 10 разів (приблизно $700, слідчий – близько $2000, а середня зарплата по країні близько $200). Конкурс на місце поліцейського складає 50 осіб.

 Польща. Рівень довіри 72%
Отримати підвищення можна лише після трьох років роботи на вулиці. Існує «поліція в поліції», посилений громадський контроль (правозахисники в будь-який час можуть перевірити камери попереднього затримання). Заробітна плата старшого офіцера – 3500 євро, дільничного – 2000 євро, патрульного 500 євро.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Виталик Хохол

    http://vinnitsaok.com.ua/2014/09/30/190572 - а це хто працює????
  • Виталик Хохол

    Да, вулиці міста будуть патрулювати хорт і котов. І видадуть їм іменні нагани і шкіряні тужурки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Місцевий

    У 1964 році,  в далекому СРСР, таке реформування вже відбувалось.

    Корові яке сідло не чіпляй, все рівно вона залишиться  к о р о в о ю.

    протоукр reply Місцевий

    Тоесть милиция вообще не нужна?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up