Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 8 по 15 березня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 8 по 15 березня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 8 березня до сьогодні.

Понеділок, 8 березня

У Вінниці візьмуть кредит, щоб зібрати п’ять тролейбусів VinLine

У Вінниці візьмуть кредит, щоб зібрати п’ять тролейбусів VinLine

Виконком міськради 4 березня надав дозвіл «Вінницькій транспортній компанії» на отримання кредиту в «Укргазбанку». Про це йдеться в рішенні, яке опубліковано на сайті міської ради.

Відео дня

Вінницькі посадовці погодили умови договору: розмір кредиту не більше 35 мільйонів гривень, який беруть на фінансування процесу виробництва п’яти тролейбусів VinLine (PTS-12) з автономним ходом.

Термін кредитування — до п’яти років, під 12,5% річних. Комісія за управління кредитними коштами в частині обслуговування позичкового рахунку —  0,1% від загального ліміту кредитної лінії щомісячно, протягом першого року кредитування. Виплачувати кредит збираються з бюджету Вінницької міської тергромади. Графік повернення боргу — рівними частинами, щомісячно, разом зі зменшенням ліміту кредитної лінії протягом всього строку користування кредитом. Читати далі...

 

Вівторок, 9 березня

Скільки коштує навчитися водінню у Вінниці? Ми перевірили

Скільки коштує навчитися водінню у Вінниці? Ми перевірили

Юлія Мельник нещодавно отримала посвідчення водія. Дівчина живе за містом і задумуватися про необхідність водійських прав почала ще під час березневого локдауну в минулому 2020 році. Саме тоді через пандемію та карантин по всій області дещо обмежили рух громадського транспорту. Відтак виїхати з дому у своїх справах дівчина просто не могла.

Вона розповідає, що спершу почала збирати гроші на навчання та розглядала різні варіанти автошкіл. Читати далі...

 

Середа, 10 березня

Рух по колу замість світлофорів. Як змінять перехрестя перед Староміським мостом

Рух по колу замість світлофорів. Як змінять перехрестя перед Староміським мостом

Комунальне підприємство «Агенція просторового розвитку» оприлюднило план реорганізації руху на перехресті Князів Коріатовичів - Староміський міст. Замість світлофорів там буде діяти саморегульована кільцева розв’язка. І за попередніми розрахунками, така організація руху збільшить пропускну здатність перехрестя на 30%.

Натомість в соцмережах такий план змін розкритикували. Кажуть, що на Коріатовичів не вистачить місця для кола, така реорганізація руху створюватиме лише затори та аварійні ситуації. У коментарях люди пишуть, що потрібне розширення дороги, а не кільцеві розв’язки.

Ми поговорили з директором «Агенції просторового розвитку» Максимом Кравчуком про причини зміни світлофорів на саморегульовану кільцеву розв’язку та чому не пішли шляхом розширення вулиці. Читати далі...

 

Четвер, 11 березня

«Приїхали аж вісім екіпажів поліції». Як і чому у вінницькому барі вилучили весь алкоголь

«Приїхали аж вісім екіпажів поліції». Як і чому у вінницькому барі вилучили весь алкоголь

Один з адміністраторів бару «Бюро» Генадій Страхарський розповів журналістці «20 хвилин», що поліцейські приїхали з перевіркою до закладу в суботу, 6 березня, близько опівночі.   

— Оскільки зараз можна працювати лише до опівночі, вже о 23.30 бармени почали всіх клієнтів розраховувати і закривати касу. Але деякі відвідувачі не знали про те, що бар так рано зачиняється, і нашим працівникам довелося витратити чимало часу, щоб пояснити їм, що до чого. На початку першої години ночі приїхало аж вісім екіпажів поліції. Читати далі...

 

П'ятниця, 12 березня

«Ми завантажені на понад 100%», — керівники вінницьких лікарень про брак місць в стаціонарах

«Ми завантажені на понад 100%», — керівники вінницьких лікарень про брак місць в стаціонарах

«У Вінницькій області новий антирекорд — вперше за добу виявлено 940 випадків захворювання на COVID-19», — це фрагмент з ранкової заяви очільника ОДА Сергія Борзова. 

Кількома годинами пізніше пройшов брифінг міського голови Сергія Моргунова. На ньому він, зокрема, повідомив: «У міських лікарнях закінчуються місця під ковід. Вже вичерпані ресурси на розширення кількості ліжок».

А що про це говорять керівники медзакладів Вінниці, куди везуть хворих на коронавірус? Медичний директор Вінницької міської клінічної лікарні №1 Костянтин Ліваковський розповів, що їх заклад розрахований на 242 ліжка для хворих на коронавірус. Однак вже зараз там знаходиться 247 людей. Читати далі...

 

Субота, 13 березня

BMW перекинулось кілька разів: хто загинув в аварії на Зодчих? (ВІДЕО)

BMW перекинулось кілька разів: хто загинув в аварії на Зодчих? (ВІДЕО)

Аварія сталася в 2.48 ночі біля кафе «Карабас». На тому ж самому місці, де дев’ять років тому в ДТП загинули троє людей, яким було лише по 22 роки.

Цього разу біле BMW X5 тікало від патрульних, але не ввійшло в поворот. Від удару об стовпчик авто підкинуло і воно кілька разів перекинулось. Після цього під’їхали і патрульні… Момент аварії видно на відео, яке ексклюзивно отримали журналісти «20 хвилин».

Зі своїх джерел в поліції журналісти «20 хвилин» дізнались, що в автомобілі було двоє людей. Це 20-річний Олександр Козловський і Олександр Іноземцев. Хто був за кермом — на цей момент невідомо, оскільки обставини аварії ще з'ясовуються правоохоронцями. Після удару вони обидва повилітали з автомобіля. Коли патрульні підійшли, останній вже не дихав. Читати далі...

 

Неділя, 14 березня

What is Vinnytsia? Подивіться на наше місто у короткому ролику

Вежа, фонтан «Рошен», садиба-музей Миколи Пирогова, вінницькі трамваї, незвичайні скульптури й пам’ятники, єврейський квартал та ставка Гітлера — все це лише частинка визначних місць, якими може похвалитись Вінниця. 

Надихнувшись роликом Назара Дороша, який можна переглянути ТУТ, ми спробували показати для вас наше місто у всій красі. Читати далі...


 

Читайте також:

Аварія на Поділлі та стрілянина на Стеценка: важливе за 12 березня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up