Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 19 по 25 квітня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 19 по 25 квітня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 19 квітня до сьогодні.

Понеділок, 19 квітня

«Курники» на кордоні. Коли будуть сучасні пункти на Дністрі і де нині можна переправитися у Молдову?

«Курники» на кордоні. Коли будуть сучасні пункти на Дністрі і де нині можна переправитися у Молдову?— Приберіть Державний прапор з курника! — ця промовиста фраза була сказала на пункті пропуску у селі Цекинівка Ямпілського району одним з пасажирів, який переправлявся через Дністер на правий молдовський берег. Було це до карантинних обмежень. Пункт пропуску не працює уже рік.

Схоже, до таких зауважень дослухалися. Принаймні на знімках жовто-блакитних полотнищ не видно. Не майорять вони ні у Цекинівці, ні у Кісниці. Світлини, на прохання RIA, надіслала керівник прес-служби Могилів-Подільського прикордонного загону Діана Кондратюк. Вона ж розповіла про пропозицію керівництва прикордонного загону до обласної влади. Йдеться про перерозподіл коштів на облаштування пунктів пропуску. Читати далі...

Відео дня

 

Вівторок, 20 квітня

Що мають вінницькі чиновники, яких призначив президент Зеленський? (ОНОВЛЕНО)

Що мають вінницькі чиновники, яких призначив президент Зеленський? (ОНОВЛЕНО)Після завершення адміністративної реформи у Вінницькій області з 27 районів залишилося тільки шість. Кожен з них має свій орган виконавчої влади — районні державні адміністрації. 

Разом з головою Вінницької ОДА, керівники районів є єдиними посадовцями, яких в нашій області призначали президентськими указами. Скільки в цих держслужбовців грошей? На яких машинах вони їздять? Скільки мають квартир та будинків? Дані брали з офіційного реєстру декларацій. Читати далі...

 

Середа, 21 квітня

Напише вітання, розмалює машину, спече бетмена. Про вінничан з незвичайними професіями

Напише вітання, розмалює машину, спече бетмена. Про вінничан з незвичайними професіямиОсобливе — не значить дивне. Хто пише весільні обітниці на замовлення, хтось заробляє графіті, а хтось має арт-кондитерську. У цій статті ми зібрали незвичних вінничан та їх професії. Вони розкажуть про те, як перетворили своє хобі на роботу. Майже у кожної людини є хобі. А що стається, коли твоє захоплення стає роботою?

Наша журналістка запитала про це жителів міста, яким вдалося монетизувати власне дозвілля. Читати далі...

 

Четвер, 22 квітня

Власний досвід: скільки коштує побороти коронавірус, якщо ви лікуєтесь вдома

Як читаємо на сторінці Національної служби здоров'я, відповідно до Стандарту медичної допомоги при коронавірусній хворобі, людей із легкою формою COVID-19 рекомендують лікувати в домашніх умовах. Так само як пацієнтів, які вже одужують і не потребують цілодобового нагляду.  Тобто, якщо людина має легкі симптоми перебігу захворювання, лікар надає рекомендації щодо самоізоляції та лікування у разі погіршення стану. Симптоматичне лікування, наприклад, жарознижувальне за призначенням лікаря оплачується пацієнтом.

Люди зі складним перебігом хвороби мають отримувати медичну допомогу у стаціонарі. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, входять до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів. Тому лікування пацієнтів є безоплатним. Читати далі...

 

П'ятниця, 23 квітня

Небідні люди. Скільки грошей показали в деклараціях вінницькі силовики?

Небідні люди. Скільки грошей показали в деклараціях вінницькі силовики?

У когось тисячі доларів під «матрацом», а в декого — ні копійки на чорний день. Статки керівників поліції, прокуратур, СБУ і податкової інспекції різні. Хтось показав декілька квартир, записаних на родичів, а хтось, працюючи у Вінниці, не задекларував жодного житла.

Ще передивилися, чия робота найбільш оплачувана державою, а на яких посадах в силових структурах платять найменше. Зведені дані є в таблиці, внизу цього матеріалу.

Читайте огляд свіжих декларацій, які ми брали з офіційного реєстру ТУТ.

 

Субота, 24 квітня

Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба

Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба

Сьогодні дуже мало господинь самі печуть паски і хліб до великоднього столу. Більшість купує в магазині, з рук на ринку або має вправну бабусю чи маму, яка все зготує.

Але є ще господарі та господині, які не лише вміють їх смачно приготувати, а й отримують від цього неймовірне задоволення. Як правило в кожного є свій особливий рецепт, яким вони поділились із читачами сайту «20 хвилин». Читати далі...

 

Неділя, 25 квітня

Кримінальники не відпочивають на свята. Чи можна вберегти свій дім від злодія?

Збираєтеся на Великдень з’їздити до батьків чи провести вихідні деінде? Менше про це говоріть. Не заманіть до себе додому «домушника». Що ще можна зробити, щоб вашу квартиру минули злодії? Вінницькі оперативники підказали деякі секрети.

Найбільше квартирних крадіжок фіксують не тільки влітку, у сезон відпусток, а й на свята — на Новий рік, Різдво та на Великдень. Поки ми святкуємо, злочинці без діла не сидять. Використовують для своєї роботи той час, коли нас немає або коли ми втрачаємо пильність. 

Кого обкрадають «домушники» в першу чергу? Того, хто живе на першому чи верхньому поверсі й має пластикові вікна. В другу — хто поставив дешевий замок, із якого можна вийняти серцевину за лічені хвилини. Ще служать приманкою для квартирників білизна, яка одиноко теліпається не перший день на балконі... Читати далі...

 

Читайте також:

Важливе за 24 квітня на 20minut.ua

Проти забудови на «Поділлі». Вінничани подали другу петицію та збираються на мітинг

У зоні ООС разом служать три рідних брати. Двоє з них — двійнята

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up