Небідні люди. Скільки грошей показали в деклараціях вінницькі силовики?

Небідні люди. Скільки грошей показали в деклараціях вінницькі силовики?
  • Найкраща іномарка в керівника патрульної поліції, найбільша дача — в очільника управління СБУ. Понад мільйон гривень заощаджень є в родині головного поліцейського.
  • На чому їздять, скільки отримують та які суми мають на рахунках? Редакція 20minut.ua розглянула декларації керівників силових структур Вінниці та області.

У когось тисячі доларів під «матрацом», а в декого — ні копійки на чорний день. Статки керівників поліції, прокуратур, СБУ і податкової інспекції різні. Хтось показав декілька квартир, записаних на родичів, а хтось, працюючи у Вінниці, не задекларував жодного житла.

Ще передивилися, чия робота найбільш оплачувана державою, а на яких посадах в силових структурах платять найменше. Зведені дані є в таблиці, внизу цього матеріалу.

Читайте огляд свіжих декларацій, які ми брали з офіційного реєстру.

Відео дня

Капітан з «Інфініті», полковник — без авто

Влітку минулого року обласне управління Нацполіції очолив полковник Іван Іщенко. У своїй декларації він вказав, що отримав 447 тисяч зарплати у 2020 році. Однак першу половину минулого року він ще працював у одеській поліції, на посаді заступника, де заробив 171 тисячу гривень.

Його дружина, Кристина Іщенко, заробила на своєму бізнесі 350 тисяч гривень. В декларації вказала, що отримала в подарунок 270 тисяч гривень від Василя Мустяци. Серед заощаджень Іван Іщенко має 290 тисяч гривень, дружина — 750 тисяч гривень.

Власна нерухомість полковника поліції — два гектари землі у Одеській області. Квартира, паркомісце у Одесі, якою користується сім’я, належать Ользі Мустяці. Сам Іван Іщенко проживає у Вінниці в орендованій квартирі, площу якої не вказав у декларації.

Свого транспорту немає. Кристина Іщенко використовує «Ауді» Q3 2016 року випуску, що належить Діані Братіновій.

Капітан поліції Редван Усеінов очолює вінницьку патрульну поліцію з моменту її заснування, з 2016 року. Він задекларував 415 тисяч гривень зарплати, отриманої в 2020 році. І це його єдиний дохід, про який зазначено в декларації

Серед грошових активів має 10 тисяч доларів і 138 тисяч гривень. Нерухоме майно — це будинок на 120 кв. метрів (власник батько), 16 соток землі в Криму. Квартиру у Вінниці, в якій проживає начальник патрульної поліції, надає безоплатно Галина Ліннік.

Наприкінці 2020-го Редван Усеінов придбав за 150 тисяч гривень автомобіль Infiniti Q30 2016 року випуску.

Чим багаті нові прокурори?

Обласну прокуратуру з осені 2020-го очолює Олександр Бутович. В своїй декларації він вказав 435 тисяч зарплати, отриманої на цій посаді. Крім того, посадовець отримав ще 35 тисяч зарплати в Офісі генерального прокурора та 282 тисячі гривень зарплати в прокуратурі Чернігівської області. Єдиний дохід його дружини Інни Бутович — 52 тисячі гривень зарплати, отриманої на меблевій фабриці «Веста».

Грошові активи в родині має тільки прокурор — це 157 тисяч гривень і 27 тисяч доларів. Нерухоме майно родини Бутовичів — це вісім земельних ділянок у Київській області, загальною площею 4 гектари; квартира в Білій Церкві на 68 кв.метрів; житловий будинок на 288 кв.метрів у селі Вишеньки на Київщині. І ще використовують службову квартиру в Києві, площею 105 кв.метрів. У Вінниці обласний прокурор винаймає квартиру, площею 47 кв. метрів.

Власного автомобіля в родині немає. Олександр Бутович безоплатно використовує Рено Дастер, який належить Валерію Бойкову.

Разом зі скороченням кількості районів, у Вінницькій області зменшилася і кількість прокуратур: замість місцевої у Вінниці тепер є окружна прокуратура. В березні 2021 року її очолив Євген Комаровський

У своїй декларації він вказав 557 тисяч гривень зарплати, отриманої на попередньому місці роботи — він був начальником управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Криму. Ще прокурор має 150 тисяч гривень заощаджень.

Власна нерухомість відсутня: квартира в Києві, яку використовує чоловік, належить Ірині Тишечко; житловий будинок в Білій Церкві, в якому прописаний прокурор, належить Людмилі Комаровській. Свого транспорту в родині також немає.

Велика дача в керівника СБУ

Начальник обласного управління СБУ Анатолій Денисенко задекларував 803 тисячі зарплати і ще 139 тисяч гривень пенсії за минулий рік. Його дружина Валентина Денисенко отримала 148 тисяч зарплати в школі у Броварах та ще 149 тисяч заробила на продажу електроенергії за «зеленим» тарифом.

Серед заощаджень у очільника вінницького СБУ є 950 тисяч гривень. Його дружина має на «чорний день» ще 400 тисяч гривень. Уся нерухомість родини Денисенків розташована в Києві та Київській області. Вони мають три земельних ділянки, дві квартири на 100 і 55 квадратних метрів та велику дачу, площею 473 кв. метри. Більшість цього майна записано на дружину. Житла у Вінниці, де працює головний СБУшник, в декларації не вказано.

Автотранспорт задекларував тільки Анатолій Денисенко: в його власності УАЗ 31514 1998 року і ИЖ 2715 1989 року випуску.

Що є в головного податківця?

Хоча податкова не є силовим відомством, але її вплив добре відчувають як підприємці, так і пересічні громадяни, які отримують повідомлення про сплату податків. З січня 2021 року обласну податкову очолив Микола Суржиков. До цього він був виконувачем обов’язків керівника служби і на цій посаді отримав 262 тисячі гривень зарплати за минулий рік. Ще посадовець задекларував 283 тисячі гривень заощаджень.

З нерухомості податківець має будинок на 119 квадратних метрів та дві земельних ділянки в Могилів-Подільському. У Вінниці живе в квартирі, яка належить Олександру Іванцю. В декларації Микола Суржиков вказав, що має трактор ХТЗ 25, саморобний причіп та автомобіль Volkswagen Multivan 1993 року випуску.

Подивитись на статки вінницьких чиновників і політиків, чиї річні звіти ми вивчали раніше, можна в рубриці Аналіз декларацій.

 

Читайте також:

Що мають вінницькі чиновники, яких призначив президент Зеленський?

Десятки тисяч зарплата та мільйонні статки: що задекларували головні комунальники Вінниці?

Що мають «за душею» мери найбільших міст в області? Огляд декларацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Olga R

    Это курам на смех. Не могут быть такие доходы у этих ребят. Умножить нужно на 10, тогда поверю. Инфинити за 150 т.грн? Это где дают такую халяву? С таким имуществом не хватило бы тех доходов, которые они напридумывали.
  • Валя Тимофейчук

    А потім підуть в 40 на пенсію і будуть вимагати 15 тис.гр., бо 7 тис. мало!
  • Татьяна Гладун

    Сироты
  • Валентина Трунова.

    Все брехня вірити деклараціям,а тим паче ,цим людям,це себе обманути-обман обманом поганяє.!!!!

keyboard_arrow_up