Десятки тисяч зарплата та мільйонні статки: що задекларували головні комунальники Вінниці?

Десятки тисяч зарплата та мільйонні статки: що задекларували головні комунальники Вінниці?
  • Після мерів та нардепів дивимось чим багаті директори вінницьких комунальних підприємств.
  • Але оскільки їх десятки, то для огляду обрали шість найбільших КП, про які часто говорять вінничани.
  • Хто з комунальних керівників має найбільшу зарплату? На чому вони їздять? І в кого найбільше квадратних метрів житла?

До 31 березня керівники комунальних підприємств задекларували свої минулорічні доходи та майно. У Вінниці діють десятки КП, як міські, так і обласні. Матеріал з оглядом статків всіх керівників буде довгим, і дочитають його лише одиниці. Тому обрали шість підприємств, на які в соцмережах скаржаться вінничани: або через незадовільну якість наданих послуг, або через завеликі тарифи.

Розповідаємо про зарплати і майно керівників «Вінницякартсервісу», «Вінницької транспортної компанії», «Вінницяоблводоканалу», «Вінницяміськтеплоенерго», «Вінницязеленбуду» та «Ековіну». Дані брали з держреєстру декларацій.

Зарплата — єдиний дохід

«Віннницякартсервісу», яке опікується е-квитком, часто дістається від вінничан за некоректну роботу валідаторів, незрозумілі зняття коштів з банківських карток та задовгі очікування на «Картку вінничанина». Очолює комунальне підприємство Катерина Бабіна. 

Відео дня

В 2020 році вона задекларувала 542 тисячі гривень зарплати. Це, до речі, її єдиний дохід, який був вказаний у декларації. Поділивши суму на 12, отримуємо приблизну щомісячну зарплату Бабіної — 45 тисяч гривень. Варто зауважити, що така сума виходить «брудними», до стягнення податків.

Заощадження, транспорт, корпоративні права та цінні подарунки в декларації відсутні. З нерухомого майна — квартира у Вінниці на 44,3 квадратних метри.

Вінницькі транспортники хоч і одні з кращих в Україні, але регулярно отримують на «горіхи» від пасажирів: за відсутність кондукторів і квитків у водія, роботу контролерів  та за дефіцит транспорту, який частково виник через карантинні обмеження.

Гендиректором «Вінницької транспортної компанії» є Михайло Луценко. За минулий рік він задекларував 1 мільйон 65 тисяч гривень зарплати. Поділили цю суму на 12, і отримуємо орієнтовну щомісячну зарплату — 88 тисяч гривень, що є сумою до утримання податків.

Свої заощадження родина Луценків зберігають в гривні: загалом мають 1,1 мільйона гривень на банківських рахунках. З нерухомості — дві земельних ділянки та дачу в Хмельницькій області, квартиру на 67 квадратних метрів і гараж у Вінниці. Транспорт задекларував тільки Михайло Луценко — це Toyota RAV4 2018 року випуску і лодка BRIG D330 2010 року випуску.

Проживає у Вінниці без житла

Якість води з-під крана, мабуть, найбільш болюче питання для вінничан. Монополістом на водопостачання у місті є підприємство «Вінницяоблводоканал», яке очолює Олександр Чернятинський. У своїй декларації він вказав 683 тисячі гривень отриманої зарплати за 2020 рік. За нашими розрахунками, це біля 57 тисяч на місяць. Серед заощаджень має 280 тисяч гривень і 10 тисяч доларів готівкою.

З нерухомого майна у Олександра Чернятинського квартира на 40 м2 і земельна ділянка в Ямпільському районі Вінницької області. За декларацією в чиновника немає нерухомості у Вінниці. Однак фактично він проживає у обласному центрі, про що також вказано у декларації. Свого транспорту в Чернятинського немає.

Монополію на теплопостачання у Вінниці має КП «Вінницяміськтеплоенерго». З квітня минулого року в компанії новий керівник — Максим Білик.  На посаді гендиректора він отримав 549 тисяч гривень. Оскільки чоловік працював не повний рік, то цю суму ділимо на дев’ять місяців — орієнтовна зарплата Білика складає, за нашими розрахунками, складає 61 тисячу гривень «брудними» (до стягнення податків).

У порівнянні з іншими керівниками КП, у Максима Білика значні заощадження. Разом з дружиною він має: 1,5 мільйона гривень, 64 тисячі доларів, 38 тисяч євро. У власності родини Біликів чотири квартири у Вінниці. Остання з них була придбана в 2019 році. Квартиру, площею 93 квадратних метри, коштувала їм 350 тисяч гривень. Транспорт в родині має тільки чоловік: це KIA Sportage 2011 року випуску.

Автопарк продали, будують новий дім

«Вінницязеленбуду» часто дорікають за «варварську» обрізку дерев у Вінниці. Очолює підприємство Ігор Любовський. У своїй декларації він вказав 509 тисяч гривень зарплати за минулий рік. Орієнтовно, за нашими розрахунками, Любовський отримував 42 тисячі гривень на місяць. 

Разом з дружиною торік заробив 1,3 мільйона гривень, з яких 690 тисяч було отримано з продажу транспорту. Якщо порівняти з декларацією за 2019 рік, то в новому звіті відсутні три машини, що належали дружині керівника «Зеленбуду» Інні Любовській — це Opel Kadett 1989 року, Toyota Land Cruiser Prado 2002 року, BMW X5 2015 року випуску.

На «чорний день» в родині Любовських є 300 тисяч гривень, 46 тисяч доларів та 6,5 тисячі євро заощаджень. З нерухомості мають чотири земельних ділянки, дві квартири, площею 39 і 82 квадратних метри. Ще в декларації вказали, що Інна Любовська будує дім у Вінниці, який матиме площу 177 квадратних метрів.

Часто на адресу «Ековіна» надходять скарги за нерегулярний вивіз сміття з дворів багатоповерхівок. Вінничани нарікають на забиті смітники і поламані контейнерні майданчики. А в минулому були скарги на те, що вологе і сухе сміття забирає одночасно один сміттєвоз.

Очолює підприємство Петро Гриневич і він задекларував 310 тисяч гривень зарплати за минулий рік. Його щомісячна зарплата найменша серед керівників КП — орієнтовно 25 тисяч гривень, з якої ще утримують податки.

Серед заощаджень родина Гриневичів має 141 тисячу гривень, дев’ять тисяч доларів та вісім тисяч євро. Нерухомість представлена земельною ділянкою і будинком на 120 квадратних метрів в селі Мізяківські Хутори. Транспорт в Гриневича — це сільгосптехніка, Fiat Scudo 2002 року, Renault Megane 2014 року випуску.

 

Читайте також:

Що мають «за душею» мери найбільших міст в області? Огляд декларацій

Яка зарплата у нардепів з Вінницької області? Огляд декларацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олег Шевчук

    Все брехня.
  • Igor Baroni

    Лучше не читать.
  • Сергей Сергей

    Барыги
  • Semen Semenuch

    Тож хочу квартиру 100м за 13тыс. уе, есть еще?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up