Яка зарплата у нардепів з Вінницької області? Огляд декларацій

Яка зарплата у нардепів з Вінницької області? Огляд декларацій
  • До парламенту від нашої області потрапили вісім народних депутатів. За минулий рік шість з них заробили понад 1 мільйон гривень. Усі мають заощадження на суму від 1,5 мільйона гривень.
  • При цьому троє нардепів не задекларували за собою жодного автомобіля, а один живе без власного житла. Розповідаємо цікаві факти про доходи і майно народних обранців.

До 31 березня всі нардепи задекларували свої доходи та майно за минулий рік. При плюс-мінус однакових зарплатах, народні депутати мають значні заощадження і нерухомість. І як це буває у політиків, більшість задекларованого майна у власності родичів нардепів.

Хто має найбільше грошей під «матрацом», кому належать елітні іномарки і хто отримує гроші з офшору? Показуємо, що є в нардепів та їхніх сімей. Дані брали з держреєстру декларацій.

Мільйони з Мальти

Нардеп Олег Мейдич з «Батьківщини» є лідером за статками. На двох з дружиною вони накопичили 28 мільйонів гривень (валюту перерахували за курсом НБУ на 31.12.2020). 

Відео дня

У своїй декларації він вказав 453 тисячі гривень зарплати у Верховній Раді. Дружина заробила ледь не в 15 разів більше: 6 мільйонів гривень доходу отримала від підприємницької діяльності.

З нерухомості в сім’ї Мейдичів є три земельних ділянки, дві квартири і житловий будинок на 413 квадратних у Вінниці. Але проживає нардеп у готельному номері в Києві. Автомобіля в родині, якщо вірити декларації, немає.

Декларація Миколи Кучера з депутатської групи «Довіра» примітна доходами, які заробив особисто народний депутат. Зарплата — 545 тисяч гривень, і ще 5,9 мільйона гривень принесла компанія «Азалеа Холдінгс ЛТД» з Мальти. 

На цій фірмі Кучер заробляє ще з попереднього строку «нардепства». У 2017-му Рух Чесно запитував, що це за компанія, який має вид діяльності, на що Микола Кучер відповідав, що компанія з Мальти не діє, а тримає «акції однієї публічної європейської компанії». Назву євро-компанії депутат сказати відмовився.

Свої грошові активи родина Кучерів зберігає як в готівці, так і на банківських рахунках. Загалом мають 4,8 мільйона гривень, 541 тисячу доларів, 747 євро. Їхня нерухомість — це шість земельних ділянок, чотири квартири. Найбільший об’єкт нерухомості — житловий будинок на 538 квадратів, в передмісті Києва. У декларації вказано, що в ньому проживає нардеп, але володіє домом його дружина — Наталія Кучер. До речі, тільки вона у сім’ї має автомобіль — Mercedes-Benz GLE 250D 2016 року випуску.

Чим багаті депутатки

А що є у власності народних депутаток від нашої області? Лариса Білозір з групи «Довіра» отримала 520 тисяч гривень зарплати за минулий рік. Чоловік заробив приблизно таку ж суму 476 тисяч гривень за 2020 рік. На двох мають 3,7 мільйона гривень, 219 тисяч доларів і 56 євро заощаджень

Уся нерухомість зосереджена в Києві та Київській області: чотири квартири, площею від 62 до 95 квадратних метрів, шість земельних ділянок, гараж і паркомісце за півмільйона гривень. У власності Лариси Білозір є автомобіль Lexus RX200t 2016 року, її чоловік володіє BMW X5 2017 року випуску.

Народна депутатка Ірина Борзова від партії «Слуга народу» за минулий рік отримала 485 тисяч гривень зарплати. Інші члени сім’ї принесли ще 1,6 мільйона гривень у родинний бюджет. Заощадження в сім’ї задекларувала тільки народна депутатка — 90 тисяч доларів. 

З нерухомості родина Борзових має квартиру в Києві, площею 187 м2, три квартири у Вінниці, житловий будинок і земельну ділянку в Селищі, дачний будинок в Петрику. У власності Ірини Борзової BMW 520 2016 року випуску. Сергій Борзов має Toyota RAV4 2014 року, автомобіль ИЖ 1992 року, катери КРИМ і причіп.

Що мають «Слуги народу» з Вінниці

Вінницю та Вінницький район, які є найбільшими за кількістю мешканців у області, представляють два нардепи зі «Слуги народу». І вони єдині, хто разом з родичами заробили за минулий рік менше одного мільйона гривень.

Нардеп Максим Пашковський задекларував 462 тисячі гривень зарплати за роботу в парламенті. Крім того, йому виплатили 25 тисяч гривень пенсії та 90 тисяч гривень компенсації за проїзд. Грошові активи — 2,5 мільйона гривень готівкою. Автомобіля та власного житла у нардепа немає.

Народний депутат Анатолій Драбовський у своїй декларації вказав, що отримав 552 тисяч гривень зарплати за 2020 рік. Крім того, народний обранець торік отримував зарплату в «Вінницькому кооперативному інституті» — 14 тисяч, пенсію — 106 тисяч, страхові виплати — 30 тисяч гривень.

Зберігає гроші «на чорний день» тільки дружина: вона має 180 тисяч гривень і 8500 доларів готівкою та ще 1,4 мільйона гривень, які розміщені на банківських рахунках.

Сімейна нерухомість — також у власності Віри Драбовської. А саме п’ять земельних ділянок, три житлових будинки (5, 33 і 182 квадратних метри), квартира на 54 «квадрати». У селі Вахнівка, Літинський район вона будує дім на 177 квадратних метри.

Зрештою, народний депутат живе в орендованій квартирі у Києві та їздить на Volkswagen Passat 2019 року.

Їздить на «Ягуарі»

Петро Юрчишин з групи «За майбутнє» задекларував за собою 475 тисяч гривень зарплати на посаді нардепа, і 149 тисяч пенсії. Разом з дружиною має 1,6 мільйона гривень, 174 тисячі доларів та 96 тисяч євро в готівці і ще 391 тисячу гривень на рахунках в банках.

Більша частина нерухомості — 12 земельних ділянок, житловий будинок, квартира в Хмільнику — у власності дружини нардепа, Любові Юрчишиної. Петро Юрчишин орендує номер, площею 46,2 м2, в готелі «Київ», що біля Верховної Ради.

У власності народного депутата дві машини — ВАЗ 2107 та Nissan Patrol. Автомобіль Lexus LX 570 Юрчишин орендує в підприємства, яке наполовину належить його дружині.

Нардеп Геннадій Вацак з групи «Довіра» задекларував «автопарк» з іномарок та вантажних авто. Щоправда, більшістю з машин володіють родичі. Геннадій Вацак володіє Jaguar F-Type 2014 року, Fiat 230l 2002 року, чотири Mercedes-Benz Sprinter різного року випуску. Ще користується машинами Maserati Quattroporte 2014 року (власниця дружина Вікторія Вацак) та Range Rover 2019 року (власник — Євдокія Вацак).

Уся нерухомість Вацаків розташована у Могилів-Подільському: у місті та районі. Це сім нежитлових приміщень, сім земельних ділянок, дві квартири, один будинок на 325 квадратних метрів. Ще Геннадій Вацак винаймає квартиру в Києві, площею 45 квадратних метрів. 

За минулий рік народний депутат заробив 421 тисячу гривень на посаді у Верховній Раді. Дружина та син принесли у бюджет родини ще 1,9 мільйона гривень як дохід від підприємницької діяльності. Грошові активи родини — понад три мільйони гривень.

Раніше, нагадаємо, ми проаналізували які доходи та майно мають вінницькі мери.

 

Читайте також:

Приваблива для інвесторів. Скільки коштує придбати житло у Вінниці?

Які зарплати отримують комунальні керівники Вінниці?

Скільки коштує купити дачу у Вінниці та недалеко від міста? Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач48

    вот тут и возникает вопрос на фоне сосредоточения кацапов на границе, а кого должен защищать простой парнишка Ваня из забитого села?ублюдков которые зажрались? ублюдков которые раздерибанили промышленность и землю?
  • Людмила Пастушенко

    Броже,какие пенсии,в 130 000грн?Да разве ж эта страна выдержит такое.?В Финляндии,где и люди лучше живут и страна богаче все получают одинаковую пенсию.Это просто форменное безобразие.Разве могут депутаты жить в сотни раз богаче,чем народ.Есть же предел такой наглости.
  • Денис Татарников

    Всіх бідних позбирали,
  • Читач68

    Одна депутатка від Вінниччини писала, що у неї зп 38тис.грн.  Статки її родини вимірюються десятками мільйонів НЕ гривень, а , звичайно, доларів. Мене не цікавить де і як вони нажили ті статки, то інше питання.
    Чи ви(люди, виборці) вірите у те , що вони пішли у депутати для того щоб ВИ жили краще? Ну , звісно, що ні. Вони пішли, щоб ще більше збагатитися за рахунок різних схем та махінацій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up