Що мають вінницькі чиновники, яких призначив президент Зеленський? (ОНОВЛЕНО)

Що мають вінницькі чиновники, яких призначив президент Зеленський? (ОНОВЛЕНО)
З 27 районів у Вінницькій області залишилося шість. Тільки в райдержадміністрації Могилів-Подільського наразі немає керівника
  • Ми переглянули статки мерів, нардепів та головних вінницьких комунальників. На черзі — голова ОДА і керівники райдержадміністрацій. Чим багаті ті люди, яких на посади призначали указами президента України Володимира Зеленського?

Після завершення адміністративної реформи у Вінницькій області з 27 районів залишилося тільки шість. Кожен з них має свій орган виконавчої влади — районні державні адміністрації. 

Разом з головою Вінницької ОДА, керівники районів є єдиними посадовцями, яких в нашій області призначали президентськими указами. Скільки в цих держслужбовців грошей? На яких машинах вони їздять? Скільки мають квартир та будинків? Дані брали з офіційного реєстру декларацій.

Які статки в родини голови ОДА

Сергія Борзова призначили на посаду влітку 2020-го, замість Владислава Скальського. В своїй декларації він вказав 277 тисяч гривень зарплати, отриманої у Вінницькій ОДА. Однак перші півроку чиновник пропрацював на посаді голови Державного управління справами і отримав 524 тисячі гривень зарплати. 

Відео дня

Загальний дохід родини за минулий рік — 2,1 мільйона гривень. Левову частку з цих коштів отримали батьки Борзова — як дохід від підприємницької діяльності. Заощадження в родині задекларувала тільки дружина губернатора, народна депутатка Ірина Борзова — 90 тисяч доларів.

З нерухомості сім’я має квартиру в Києві, площею 187 м2, три квартири у Вінниці, житловий будинок і земельну ділянку в Селищі, дачний будинок в Петрику. Сергій Борзов має Toyota RAV4 2014 року, автомобіль ИЖ 1992 року, катер КРИМ і причіп.

Прийшли до влади з прокуратури і митниці

Троє з шести керівників райдержадміністрацій торік не отримували зарплату за свою роботу, оскільки були призначені з лютого 2021 року.

Керівник Вінницької РДА Віталій Урдзік до влади потрапив з Вінницької митниці — там чоловік працював з 2000-х. Торік його призначили на посаду керівника Тиврівської райдержадміністрації, де він заробив 321 тисячу гривень за 2020 рік.

У декларації вказано, що родина Урдзіка має 60 тисяч гривень, 6780 доларів, 3000 євро заощаджень. Сімейна нерухомість — це три земельних ділянки та один житловий будинок на 127 квадратних метрів. Останній є у власності дружини Ірини Урдзік. Натомість автомобіль в родині задекларував тільки Віталій Урдзік — це Volkswagen Passat 2008 року випуску

Богдан Кузнец останні десять років робив кар’єру в обласній прокуратурі: з посади стажиста слідчого він дослужився до начальника відділу. Торік працював головою Іллінецької райдержадміністрації, в лютому 2021-го — призначений на аналогічну посаду в Хмільницькій РДА.

За 2020 рік загальний дохід родини Кузнеців склав 267 тисячу гривень. Заощадження в декларації відсутні. З нерухомості мають квартиру у Вінниці, площею 77 квадратів, і ще одну квартиру на 52 квадратних метри в Чорноморську, Одеська область.Жодна з цих квартир Богдану Кузнецу не належить: власниками є дружина та мати. Свого транспорту в родині немає. Голова РДА разом з дружиною використовують Ford Focus, який за довіреністю надав їм Микола Дзісь.

Олександра Гаврилюка, як і попередніх двох керівників, призначили на посаду в лютому 2021 року. Натомість 2020-й рік він працював на посаді голови Піщанської райдержадміністрації. До того, як стати головою РДА, Гаврилюк 13 років був сільським головою Городківки, що знаходиться в колишньому Крижопільському районі.

Олександр Гаврилюк задекларував 223 тисячі гривень зарплати за минулий рік, загальний дохід сім’ї 426 тисяч гривень, заощадження — ще 95 тисяч гривень. Майже вся нерухомість належить голові РДА — це п’ять земельних ділянок, житловий будинок на 75 квадратних метрів, квартира на 45 «квадратів». З транспорту має Skoda Octavia 2014 року випуску. 

Має частку в «Ладижинській газеті»

Людмила Головашич прийшла до влади з журналістки. У її офіційній біографії вказано, що жінка працювала кореспондентом «33 каналу», Ладижинської газети. Пізніше стала редактором і директором ладижинського видання. Вже будучи на посаді голови Гайсинської РДА Головашич зберегла за собою 10% корпоративних прав на товариство «Ладижинська газета», про що зазначено у її декларації.

На посаді керівника райдержадміністрації в 2020-му жінка заробила 113 тисяч гривень. Заощаджень у родині немає. З нерухомості є квартира в Ладижині на 63 квадратних метри. Транспорт в родині є у чоловіка, Віталія Головашича. У його власності ВАЗ 2109 1991 року і Ford Cuga 2016 року випуску.

ОНОВЛЕНО. Ми зробили помилку: вказали доходи та майно екс-голови Жмеринської РДА Святослава Ніколайчука. З 13 квітня цю посаду обіймає його заступниця — Інна Цимбал. Просимо вибачення в читачів і додаємо новий фрагмент тексту.

Інна Цимбал очолила Жмеринську районну адміністрацію нещодавно — 13 квітня президент Зеленський підписав указ про її призначення. До цього жінка була заступником у попереднього керівника РДА Святослава Ніколайчука.

У своїй декларації жінка вказала, що отримала 151 тисячу гривень зарплати за 2020 рік. Серед заощаджень має 240 тисяч гривень. Єдина нерухомість в Інни Цимбал — квартира в Жмеринці на 61 квадратний метр. Власного транспорту в чиновниці немає: в декларації вказано, що керівниця РДА використовує Toyota Camry 2007 року випуску, якою володіє Діана Антонюк.

«Фольксваген» за 50 тисяч

З шести райдержадміністрацій свого голови немає тільки у Могилів-Подільському. Однак засідання і робочі зустрічі проводять під головуванням заступника керівника РДА — Юрія Яцука. За 2020 рік він заробив 91 тисячу гривень. Загальний дохід родини склав понад 1 мільйон гривень, і з цієї суми 645 тисяч отримала дружина як дохід від підприємницької діяльності. 

Заощаджень в родині Яцуків немає. З нерухомості — квартира на 59 квадратних метрів та земельна ділянка в Могилів-Подільському. Автомобілі у власності Юрія Яцука — це Daewoo Lanos 2008 року і Volkswagen Tiguan 2015 року, який чоловік купив за 50 тисяч гривень в минулому році.

Спорткомплекс «СКА», нагадаємо, добудують під брендом «Великого будівництва».

 

Читайте також:

Десятки тисяч зарплата та мільйонні статки: що задекларували головні комунальники Вінниці?

Яка зарплата у нардепів з Вінницької області? Огляд декларацій

Що мають «за душею» мери найбільших міст в області? Огляд декларацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ols Kat

  • Valerii Rudkov

    А когда этого черта посадят за геноцид украинцев ,  так они с ним все на нары пойдут как соучасники?

    Valerii Rudkov reply Valerii Rudkov

    Світлана Магденко ну они просто " работают " , они просто хотели работать,  на кого то)

    Світлана Магденко reply Valerii Rudkov

    Valerii Rudkov я просто надеюсь, что они прочитав слово "журналист" задумаются и дадут себе ответ "Такими они хотели быть? По их мнению то, что они пишут это "журналистика"?

    Valerii Rudkov reply Valerii Rudkov

    Світлана Магденко надо подумать , чем в вашем тексте заменить слово "журналисты" . Совсем не вяжется к ним оно

    Світлана Магденко reply Valerii Rudkov

    Valerii Rudkov о Борзовых и их бизнесе в Крыму говорят только "рука кремля" )))) А истинные патриоты не упоминают об этом)))
    Какой это на самом дела треш, что наши винницкие журналисты молчат, боясь сказать правду. Фу, мерзко. И это журналистские стандарты 🤦‍♀️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up