«СКА» готовий на 70%. Скільки витратили на його реконструкцію?

«СКА» готовий на 70%. Скільки витратили на його реконструкцію?
За планами чиновників, спорткомплекс на Янгеля, 48 матиме 25-метровий басейн з вишками для стрибків. Його зможуть відвідувати до 300 людей на добу / Фото: Михайло Курдюков
  • Реконструкція комплексу на Янгеля триває з 2018 року, і за цей час роботи виконані на 70%.
  • Наразі будівельники з фірми «ТБС-ПРОФ» готують приміщення під фарбування, оздоблюють чашу басейну і виконують фасадні роботи.
  • Добудують «СКА» вже під брендом «Великого будівництва» президента Зеленського. Рахуємо, скільки грошей витратили на цей спорткомплекс

Спорткомплекс з басейном, що на вулиці Янгеля, планують відкрити до 1 вересня. Його реконструкція стартувала в 2018-му. Нині 70% від усіх робіт вже завершено. Про це йдеться в дописі на фб-сторінці мера Вінниці Сергія Моргунова.

Що буде в спорткомплексі

«Будівельники приступили до оздоблення чаші басейну, приміщення комплексу готові до фарбування, санвузли викладені плиткою. Також триває облаштування зовнішньої каналізації та фасадні роботи», — йдеться в дописі міського голови.

Відео дня

Минулої зими на цей комплекс виділили 8 мільйонів гривень з бюджету міста, щоб влаштувати систему опалення. Таким чином, в холодні місяці роботи відбувалися всередині «СКА».

За проектом в оновленому спорткомплексі будуть: гімнастичний зал; зал для ігрових видів спорту; атлетичний зал; басейн на 860 кубометрів; зала для «сухого плавання»; зона рекреації; кімнати для тренерів; навчальні класи; санвузли, роздягальні.

Ще в приміщенні облаштують підйомники та пандуси для людей з інвалідністю. Разом з будівлею спорткомплексу зроблять благоустрій прилеглої території. Скільки на все це витратили грошей?

Скільки коштує реконструкція

Як писали раніше, генеральним підрядником робіт стало товариство «ТБС-ПРОФ».

Для проведення реконструкції проводили два тендери й в обох перемогла ця вінницька компанія. 

  • В рамках першого тендеру на роботи витратили 23 мільйони гривень. У січні 2020 року вінницька мерія прозвітувала, що будівля готова на 60%. 
  • Втім на завершення робіт запланували витратити ще понад 46 мільйонів гривень, для чого оголосили новий тендер.

«У процесі реконструкції вказаного об'єкта виникли додаткові роботи, які не були раніше передбачені проектно-кошторисною документацією», — пояснювали на наш запит у міськраді.

Станом на зараз, на реконструцію «СКА» витратили 43 мільйони 189 тисяч 471 гривню, про що стало відомо з пошуково-аналітичної системи «.007».

Стане «Великим будівництвом»

А от добудують «СКА» вже під брендом програми президента України «Велике будівництво». Відеоролик, де показали ремонт всередині приміщення, опублікував ще в березні голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Днями Борзов опублікував допис про те, що «СКА» і ще 12 об’єктів на Вінниччині будуть відремонтовані за кошти Держфонду регіонального розвитку та місцевих громад. Таке рішення підтримав Кабмін.

Вартість проекту загалом — 73 мільйони гривень. ДФРР профінансує залишок робіт на 12,4 мільйона гривень, а з міського бюджету візьмуть решту — 20,3 мільйона гривень.

 

Читайте також:

Які об’єкти у Вінниці стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського

Два підрядники і обидва генеральні. Чим цікава реконструкція дому на Соборній

На Київській змінять перехрестя, щоб прибрати затори. Аналіз плану реконструкції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up